Două noi cazuri de infecție cu tulpina din Marea britanie au fost confirmate la Școala 28 din București. Ministerul Sănătății a anunțat luni că au mai fost raportate două noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, relatează Mediafax.
Noile cazuri provin din focarul deja confirmat Școala 28 din București.
„Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani care lucrează în unitatea de învățământ și un bărbat de 53 de ani, contact direct al altui caz depistat în școală”, a informat Ministerul Sănătății.
În total, în țară sunt până acum confirmate cu noua tulpină 20 de cazuri.
Primul caz de SARS-CoV-2 cu tulpină nouă a apărut, în România, în Giurgiu, la o tânără care nu a călătorit în străinătate.
Apoi, noi cazuri au apărut în București, la Școala 28, iar ulterior un caz în Suceava și altul în Constanța.
Iată ce se cunoaste despre noile tulpini de COVID-19 descoperite in Marea Britanie
Se știe că virușii se schimbă și se mută constant. Este un proces care se întâmplă pe măsură ce sunt transmise de la persoană la persoană pe o perioadă de luni.
Deci, pentru oamenii de știință, nu a fost o surpriză să asistăm la noi variante ale bolii.
Deși este dificil să se prevadă unde vor apărea noi mutații ale bolii, până în prezent nu s-a găsit nici una care să conțină mutații care să facă virusul mai mortal sau mai probabil să se sustragă vaccinurilor sau tratamentelor.
Una dintre primele tulpini raportate este cunoscută sub numele de varianta din Marea Britanie, care a fost numită VUI-202012/01 (prima variantă aflată sub investigație în decembrie 2020). Se crede că această mutație a apărut pentru prima dată la mijlocul lunii septembrie în sud-estul Regatului Unit, în capitala Londrei sau în județul Kent.
Denumit de unii experți ca linia B.1.1.7, aceasta a devenit rapid tulpina dominantă în cazurile de COVID-19 în multe părți ale Regatului Unit.
Pare să nu fie mai fatală, dar este mai contagioasă decât tulpina inițială, ceea ce a dus la întoarcerea rapidă a restricțiilor internaționale de călătorie și a altor măsuri în timpul sezonului de vacanță.
Poate duce la aceleași simptome largi ca tulpina originală, incluzând temperaturi ridicate, tuse uscată persistentă și o pierdere sau schimbare a gustului și mirosului.
Varianta britanică s-a răspândit rapid în toată Europa, Italia, Danemarca și Olanda raportând noi infecții. Australia și Singapore au detectat, de asemenea, cazuri de variantă cu răspândire rapidă în Marea Britanie. Țările, inclusiv Statele Unite, au solicitat deja testelor negative COVID-19 de la călătorii din Marea Britanie.