Local

Două familii din Iași sunt arbitrate de politiști într-un scandal care nu se mai oprește. „De când m-am mutat am avut numai probleme cu vecinul de alături” – FOTO

Publicat: 02 iun. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Două familii din Iași sunt arbitrate de politiști într-un scandal care nu se mai oprește. De când m-am mutat am avut numai probleme cu vecinul de alături - FOTO
Două familii din Scânteia se ceartă de mai bine de 3 ani. Scandalul ar fi pornit în momentul în care una dintre familii s-a mutat în zona și de atunci certurile se țin în lanț

În comuna Scânteia din județul Iași, două familii vecine se află în centrul unui scandal care a izbucnit în urma mutării uneia dintre ele în zonă. În timp ce familia Gavril susține că este victima unor înjurii și insulte repetate din partea vecinilor, familia Vochiță, autoritățile comunei consideră că ambele au partea lor de responsabilitate în această dispută tensionată

Așadar, două familii din Iași sunt arbitrate de politiști într-un scandal care nu se mai oprește.

Scandal între două familii vecine din comuna Scânteia

Potrivit declarațiilor familiei Gavril, situația a devenit insuportabilă de la momentul în care s-au mutat în comuna Scânteia. Aceștia susțin că vecinii lor, familia Vochiță, le înjură copiii și îi împiedică să se joace pe stradă. Pentru a-și susține afirmațiile, familia Gavril afirmă că deține dovezi, inclusiv înregistrări video, care demonstrează că vecinul, Constantin Vochiță, și soția acestuia i-au insultat și amenințat în repetate rânduri pe copiii lor.

„Eu sunt din Ciurea și m-am mutat de curând în comuna Scânteia. Am 3 copii, din care unul este cu handicap. De când m-am mutat am avut numai probleme cu vecinul de alături. Acesta îmi înjură copiii, nu-i lasă să se joace pe stradă. La fel și pe noi, ne insultă în fiecare zi. Am și mai multe filmări prin care pot dovedi că Vochiță Constantin și soția acestuia ne-au adus injurii și ne-au insultat copiii în repetate rânduri”, declară Cătălin Gavril, vecinul implicat în scandal.

Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere de la familia Vochiță, însă aceștia nu au dorit să combată acuzațiile aduse de vecinii lor.

„Dacă am ceva de spus și ceva de reclamat, o fac la poliție”, a susținut Georgiana Vochiță.

Ambele familii au dosare penale pentru amenințare

Autoritățile locale din comuna Scânteia au intervenit în acest caz și consideră că ambele familii poartă o parte de vină în disputa în care sunt implicate. Mai mult decât atât, cele două au deschise dosare penale pentru amenințare, ceea ce subliniază gravitatea situației.

Conform informațiilor furnizate de polițiștii din comuna Scânteia, scandalul dintre familiile Gavril și Vochiță nu este un eveniment izolat, ci o dispută lungă care durează de aproximativ 2-3 ani. Ambele se acuză reciproc de diverse incidente și comportamente nedorite.

Familia Vochiță susține că vecinii lor, familia Gavril, deranjează liniștea în cartier prin faptul că dau muzica la volum ridicat după orele 22:00. Ei consideră acest comportament drept o tulburare a liniștii publice și au înregistrat mai multe incidente în acest sens.

Pe de altă parte, familia Gavril aduce acuzații grave la adresa vecinilor lor. Aceștia susțin că familia Vochiță îi înjură și îi insultă în mod repetat pe copiii lor. Acuzațiile se bazează pe multiple incidente care s-ar fi petrecut într-un interval de timp îndelungat. Familia Gavril afirmă că deține dovezi, inclusiv înregistrări video, care ar demonstra comportamentul neadecvat al vecinilor lor.

„La nivelul Postului de Poliție Scânteia se află în lucru două dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, în urma plângerilor depuse de fiecare dintre familii. În urma conflictului verbal ce ar fi avut loc la data de 27 mai a.c. între cele două familii a fost înregistrată o petiție în cadrul căreia polițiștii efectuează verificări pentru luarea măsurilor legale”, declară Anca Vîjiac, purtător de cuvânt din cadrul IPJ Iași.

În concluzie, două familii din Iași sunt arbitrate de politiști într-un scandal care nu se mai oprește. Acestea se ceartă de la nimicuri, iar motivele lor sunt demne de cascadorii râsului.

Comentarii
Adauga un comentariu