Culinar

Două feluri de mâncare rapide ce pot fi gătite oricând

Publicat: 05 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două feluri de mâncare rapide ce pot fi gătite oricând
Aceste două feluri de mâncare rapide pot fi gătite oricând și pot fi servite atât la prânz cât și la cină

Două feluri de mâncare rapide aromate și sănătoase pe care le puteți prepara oricând sunt cartofii înăbușiți cu verdețuri și supa de roșii cremă. Cea de-a doua rețetă poate fi consumată și ca garnitură, dar poate fi mâncată și ca fel principal. Cele două preparate sunt sănătoase și sunt potrivite pentru persoanele ce țin dietă.

Pentru cei ce doresc să adopte un stil de viață sănătos, aceste două feluri sunt ideale. Pe lângă faptul că se prepară doar în 30 minute, aveți nevoie doar de câteva ingrediente. În cazul în care doriți să încercați mâncăruri românești rapide puteți opta pentru ciulamaua cu carne de pui sau tochitura de porc. 

Feluri de mâncare rapide – Supă cremă de roșii 

Supa cremă de roșii este un preparat ideal pentru masa de prânz și nu numai. Aceasta poate fi servită și la cină împreună cu crutoane. Din ingredientele necesare pentru rețetă veți obține trei porții. Veți avea nevoie în primul rând de un kilogram de roșii pe care le veți tăia în jumătate, apoi le veți scoate miezul. Acesta se vor pune într-o sită, iar roșiile la copt împreună cu 2 cepe tăiate felii. Legumele vor fi condimentate cu sare, oregano și piper, peste care se toarnă 5 linguri de ulei. Roșiile vor fi coapte timp de 10 minute, până în momentul când feliile de ceapă vor fi moi. Cât așteptați, veți freca miezul de la roșii în sită, pentru a îndepărta sâmburii.

Într-un blender se va pune sucul rezultat, trei căței de usturoi fără coajă, ceapa și roșiile coapte. Compoziția obținută se va strecura, apoi se va pune la fiert împreună cu 100-150 mililitri de supă de pui sau legume. Aceasta se poate înlocui și cu apă. Pentru aromă se vor adăuga și 5 frunze de busuioc, apoi se va pune sare după gust. Supa se va mai lăsa pe foc timp de două minute după ce dă în clocot. Aceasta se servește cât este caldă alături de câteva cubulețe de brânză feta sau telemea. Rețeta se prepară rapid, fiind gata în 30 minute.

Cartofi înăbușiți la tigaie cu verdețuri

La fel de rapid ca și supa cremă de roșii se prepară și cartofii cu verdețuri. Aceștia au o crustă ușor crocantă la exterior, iar la interior sunt plini de savoare și moi. Cartofii pot fi mâncați ca și garnitură, dar pot fi serviți și alături de o salată. Sunt foarte sănătoși, iar pentru persoanele aflate la dietă sunt perfecți, având în vedere că nu se fac în baie de ulei. Ingredientele de care aveți nevoie sunt 680 grame de cartofi noi, 45 mililitri de ulei, 3-5 căței de usturoi și verdețuri proaspete. În cazul acestora, puteți folosi orice combinație vă face plăcere pentru a oferi aromă cartofilor: rozmarin, mărar, pătrunjel, oregano sau cimbru. 

Dacă nu aveți cartofi noi, îi puteți înlocui cu orice alt tip, doar să vă asigurați că sunt de dimensiuni mici. Veți începe prin a-i spăla bine, apoi îi veți tăia în bucăți cu grosimea de aproximativ un centimetru. Se vor pune într-un bol și vor fi amestecați cu verdețurile, uleiul și usturoiul. După ce sunt complet acoperiți de amestec, se vor pune în uleiul încins din tigaie împreună cu o jumătate de cană de apă. De asemenea este bine să folosiți o tigaie cât mai încăpătoare și aderentă. Se vor lăsa timp de 15-20 minute la foc potrivit. Pentru a verifica dacă sunt gata, îi puteți străpunge cu o furculiță. La final, se va îndepărta capacul și se vor mai lăsa la rumenit timp de 8 minute. Opțional puteți adăuga la final parmezan și bucățele de bacon. Din ingredientele menționate veți obține 6 porții.

Aceste două feluri de mâncare rapide pot fi gătite oricând și pot fi servite atât la prânz cât și la cină. Rețetele sunt gata în 30 minute și se servesc cât sunt calde. Alte preparate ușoare și ieftine pe care le puteți încerca sunt clătitele cu brânză de vaci sau orezul de legume prăjit.

Adauga un comentariu