Economic Local

Două firme vor să construiască noul sediu al Poliției de Frontieră din Tomești! Contractul este de 1,5 milioane euro

Publicat: 09 nov. 2019

Recent, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași a demarat o licitație pentru construirea unui sediu în comuna Tomești. Sediul sectorului are o valoare estimată de 7,2 milioane lei, adică 1,5 milioane euro. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 14 luni. La procedură s-au prezentat două firme: Elit Construct SRL și Inkshape SRL. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Investiția este necesară în contextul cooperării cu Republica Moldova. Clădirea va avea regimul de înălțime de P+2, iar terenul vizat are o suprafață de 1.410 metri pătrați. Suprafața construită a clădirii va fi de 470 metri pătrați.

„Conceptul arhitectural si volumetric al pavilionului administrativ și dispunerea celorlalte obiecte în cadrul imobilului vor fi stabilite împreună cu beneficiarul și aprobate de conducătorul instituției. Se va ține cont de elementele arhitecturale specifice zonei, cât și de specificul activității Poliției de Frontieră”, se arată în caietul de sarcini.

Ce se urmărește

Pe lângă pavilionul administrativ, va fi amenajat un garaj, stație de alimentare, padoc câini, rezervor apă. Investiția continuă cu un turn de comunicații și cu dotarea clădirii.

„Se va monta o stație de carburanți mobilă pe o platformă betonată în vecinătatea unei căi de acces interioare. Aceasta va fi carcasată și va respecta toate regulile constructive și de amplasament stabilite de legislația în vigoare. Stația se va livra cu toate avizele necesare funcționării. Stația va fi racordată la rețeaua electrică, iar distribuția energiei electrice pentru acestea se va realiza prin intermediul unui tablou general de distribuție TGD Stație”, se arată în proiect



loading...

Adauga un comentariu