Economic Local

Două firme vor să monitorizeze lucrările de modernizare a Colegiului Tehnic din Copou! Lucrările vor costa 800.000 euro

Publicat: 11 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două firme vor să monitorizeze lucrările de modernizare a Colegiului Tehnic din Copou Lucrările vor costa 800.000 euro

Recent, Primăria Iași organizează o licitație pentru asigurarea serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor de modernizare a campusului școlar al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”. Prevederea bugetară este de 69.000 lei, fără TVA. La procedură s-au prezentat societățile Submit SRL și Trust AVB SRL. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigatoare. Proiectul este finanțat printr-un program european.

S-a semnat contractul

În ceea ce privește realizarea lucrărilor, municipalitatea a semnat săptămâna trecută contractul cu Stasform Consult SRL, cu sediul în Vaslui, controlată de Vasile Mihoci, singura societate participantă la licitație. Valoarea finală a contractului este de 3,7 milioane lei, fără TVA, aproape 800.000 de euro. Durata contractului este de 20 de luni, de la semnarea acestuia. Lucrările constau în consolidarea clădirilor, dotarea atelierelor, realizarea racordurilor la rețeaua de utilități etc.

„Învățământul preuniversitar din Municipiul Iași nu mai corespunde cu cerințele standardelor europene, nu sunt suficiente clădiri, nu sunt modernizate și dotate conform cerințelor. Serviciile sociale nu sunt suficient corelate pentru a putea funcționa în sistem integrat astfel încât să răspundă tuturor tipurilor de probleme cu care se confruntă comunitățile marginalizate, se conturează nevoia de dezvoltare de servicii integrate primare și specializate în comunitate, pornind de la evaluarea nevoilor primare de educație”, se arată în caietul de sarcini.

Adauga un comentariu