Eveniment-Social

Două licee din Iași trec la ore online pentru două săptămâni – DOCUMENT

Publicat: 04 oct. 2021
Imagine reprezentatică cu un oval colorat din metal pe care scrie școala
La nivelul județului Iași, conform datelor transmise astăzi, 12 noiembrie 2021, dintr-un total de 658 de unități de învățământ preuniversitar de stat și particular (incluzând atât structurile, cât și unitățile conexe), 514 au rata de vaccinare a personalului de 60 % sau peste 60%, iar 144 au rata de vaccinare sub 60%

Conform ultimelor reglementări privind măsurile de protecție împotriva COVID-19, mai exact în baza Ordinului nr. 5.338 al ministrului educației și al ministrului sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență (CJSU) Iași a adoptat o hotărâre prin care, începând de astăzi, 04 octombrie, se suspendă cursurile „față în față” la două licee din muncipiul Iași pentru o perioadă de 14 zile.

Cele două licee pentru care s-a luat această hotărâre sunt Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” și Liceul teoretic „Dimitrie Cantemir”. Documentul poate fi consultat aici: Hotarare CJSU nr.141- octombrie 2021

La aceste unități școlare orele se vor desfășura în sistem on line pentru următoarele două săptămâni.

Hotărârea CJSU Iași a fost luată în baza avizelor transmise de Inspectroatul Școlar Județean și al Direcției de Sănătate Publică Iași, avize care au fost eliberate ca urmare a solicitărilor făcute de către consiliile de administrație ale celor două licee.

Dorința noastră, a tuturor, este ca școlile să rămână deschise, elevii să meargă în sălile de clasă, să interacționeze între ei și cu cadrele didactice. Dar atunci când apar simptomele bolii și când se constată cazuri pozitive, orele se suspendă în urma propunerilor făcute de către consiliile de administrație ale școlilor, cu avizele DSP Iași și ISJ Iași.

Trebuie să respectăm măsurile sanitare preventive și să ne vaccinăm cât mai mulți dintre noi – acestea sunt singurele lucruri certe pe care le știm despre cum am putea stopa acest virus și de a reveni la o normalitate și în privința funcționării unităților de învățământ”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.

Adauga un comentariu