Coronavirus

Douăzeci de cadre medicale, infectate la Spitalul Militar din Focşani

Publicat: 26 mart. 2020

La Spitalul Militar din Focșani, închis miercuri pentru 48 de ore după ce au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus un medic și o asistentă, s-au făcut deja 60 de teste, iar testele ar fi fost pozitive pentru încă 20 de cadre medicale, a mai transmis postul de televiziune.

Un medic și o asistentă de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost confirmați miercuri pozitiv cu infecție cu noul coronavirus, anunță, miercuri, Ministerul Apărării Naționale(MApN).Toți pacienții au fost externați și se face o anchetă epidemiologică. Spitalul a fost închis.

„Marți, 24 martie, la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar.În urma acestei situații, s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați”, conform unui comunicat de presă al MApN.

Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe.

„În același timp, se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului”, mai precizează oficialii ministerului.
Comentarii
Adauga un comentariu