Local

Douăzeci şi două de persoane refuză să stea în carantină într-o localitate din Iaşi

Publicat: 11 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Douăzeci şi două de persoane refuză să stea în carantină într-o localitate din Iaşi

În cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-a aprobat mai multe măsuri, care sunt aduse la cunoștință locuitorilor din Comună Ciortești, județul Iași.

„Menționăm că există un număr de 28 de persoane carantinate la domiciliu, pe care cu greu reușim să îi convingem să rămână izolate, avem un număr de 14 persoane venite din zona roșie Lomabardia, Italia, suntem în alertă, am dispus măsuri de verificare a acestora, rugăm să ne fie sesizate orice încălcări ale procedurilor legale!
Comitetul Local pentru Situații de Urgență a hotărât:

Art. 1 În perioada 11.03.2020 – 31.03.2020, la nivelul Primăriei Comunei Ciorteşti se vor lua următoarele măsuri:
 Depunerea actelor sau petiţiilor este permisă doar la ghișeul caseriei, destinat publicului, cu acces exterior!!!
 Accesul în interiorul instituţiei este permis doar angajaţilor Primăriei Comunei Ciorteşti;
 Programul de audienţe se suspendă pe perioada menţionată;
 Pentru informaţii suplimentare referitoare la serviciile oferite, acte necesare, solicitanții sunt rugați să apeleze următoarele numere de telefon și adrese de email:
– Telefon: 0232 320 800
– Email: [email protected] sau [email protected]
– Telefon primar: 0749 510 510
– Telefon viceprimar: 0747 099 939
– Telefon Şef SVSU: 0723 635 042

Art. 2 Toate instituțiile publice și private au obligația de a asigura la toalete material destinat igienei personale (săpun, prosoape hârtie), dezinfecţia frecvenţă a clanțelor, ușilor, precum și a altor suprafețe expuse (mese birou, mobilier).

Art.3 (1) Operatorii economici din comună Ciortești, sunt obligați să ia măsuri în privința:
o Dezinfecției frecvente a suprafețelor expuse
o Dezinfecţia se va realiza ori de câte ori va fi necesar, dar nu mai puţin de 2 ori pe zi.
(2) Nerespectarea acestor măsuri vor fi sesizate instituțiilor de control, de către primarul Comunei Ciortești, județul Iași.
Art.4 (1) Se impune monitorizarea activă și permanentă a cetățenilor aflați în autoizolare la domiciliu împreună cu toți membrii familiei, conform datelor comunicate de către Compartimentul de supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași.
(2) Nerespectarea condițiilor de autoizolare la domiciliu, respectiv părăsirea domiciliului de către persoanele sus menționate se comunică cu celeritate Direcției de Sănătate Publică Iași, pentru a fi luate măsurile ce se impun.
(3) Monitorizarea se realizează de către membri CLSU Ciortești, împreună cu Șeful Serviciului de Situații de Urgență Ciortești cu sprijinul polițiștilor competenți teritorial, în colaborare cu medicul de familie, prin verificări a persoanelor autoizolate la domiciliu.
Art.5 Se comunică cu celeritate identificarea prin orice mijloace a persoanelor revenite în țară începând cu data de 09.03.2020 care nu figurează pe lista transmisă de către Direcția de Sănătate Publică Iași, către

Instituția Prefectului județului Iași pe adresa de Centrul de Permanentă DSP Iași, la numărul de fax 0232 241 963 și la numărul de telefon
0730 240 392.

Art.6 De asemenea, se va informa populația din comună Ciortești că pot apela TELVERDE 0800800358 în cazul în care doresc informații despre situațiile legate de COVID-19 iar în cazul apariției unor simptome de boală vor apela, imediat, serviciul de urgentă 112, precum și Centrul de Permanență DSP lași la numărul de fax 0232-241 963 și la numărul de telefon 0730 -240 392.”, a precizat Alina Apostol, primarul comunei Ciortești.

Din acești 28, 14 au fost în Lombardia la tăiat la vie. Au revenit în țară cu microbuzul firmei care i-a contractat. Li s-a terminat contractul. Toţi au fost instruiți şi avertizați să rămână la domiciliu

Restul persoanelor izolate sunt soțiile sau copiii lor. Avem două persoane care ieri nu au înțeles gravitatea riscului şi au apărut pe drumurile comunei. Am sesizat jandarmeria şi DSP. Mâine dimineaţă va merge șeful ISU, viceprimarul şi poliţia în verificare. Pentru a culege informații, dacă toate persoanele se conformează, inclusiv declaraţii de la vecini. Toate persoanele sunt asimptomatice.

Adauga un comentariu