Local

Dovada blatului PSD – USR în județul Iași. Liderii partidelor au bătut palma în secret. Maricel Popa s-a înțeles cu Cosette Chichirău pentru funcții-cheie

Publicat: 11 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dovada blatului PSD - USR în județul Iași. Liderii partidelor au bătut palma în secret. Maricel Popa s-a înțeles cu Cosette Chichirău pentru funcții-cheie
PSD și USR-PLUS au făcut blat în județul Iași, după ce Maricel Popa și Cosette Chichirău s-au înțeles pentru o funcție în Primăria comunei Mircești

Scandal uluitor într-o localitate din județul Iași. PSD și USR-PLUS au ajuns să încheie o alianță nefirească într-o comună aflată în zona de vest a județului. Cele două formațiuni controlate de senatorul Maricel Popa și deputatul Cosette Chichirău au bătut palma pentru o alianță în comuna Mircești. În timp ce la nivel central USR-PLUS se află în alianță cu PNL, în județul Iași lucrurile stau exact invers

Situație ciudată într-o localitate ieșeană. Consiliul Local al comunei Mircești a devenit un teatru de război din cauza unei alianțe politice nefirești. Chiar dacă la nivel central USR-PLUS formează o coaliție guvernamentală cu PNL, în județul Iași situația este total opusă. În comuna Mircești, primarul USR-PLUS a preferat un viceprimar de la PSD în locul celui propus de la PNL. Iar totul s-a făcut cu acordul liderilor PSD și USR-PLUS din județul Iași. Astfel, senatorul Maricel Popa, liderul PSD Iași, a bătut palma cu Cosette Chichirău, șefa USR Iași, pentru un post de viceprimar în comuna Mircești.

PNL Iași, scoasă de la masa negocierilor. Blatul PSD – USR-PLUS a funcționat

Aleșii locali PNL din comuna Mircești au blamat înțelegerea făcută de PSD și USR-PLUS. Primarul Leon Bălteanu (USR-PLUS) are 6 aleși locali în comună. Alți 6 sunt ai PNL, iar unul este de la PSD. Deși alianța firească ar fi USR-PLUS și PNL, la Mircești lucrurile au stat altfel. Mihai Imbrea, singurul social-democrat din CL Mircești, a ajuns pe funcția de viceprimar, spre stupoarea celor din PNL.

„Din momentul finalizării alegerilor locale, ei au fost mână în mână și nu au agreat o persoană din PNL. Au preferat să meargă pe varianta lor și practic au luptat împotriva realizărilor din comună. Nu au agreat alianța cu PNL și au preferat să meargă cu PSD”, a precizat Petre Antăluț, consilier local PNL în Mircești.

Antăluț a fost primar în comună în perioada 2008-2020 și a arătat că a vrut să continue proiectele începute cu sprijinul actualului primar. Însă Leon Bălteanu nu a vrut să facă echipă cu acesta. Cu acceptul liderilor de la nivel județean, s-a ajuns ca USR-PLUS să facă echipă cu PSD.

Senatorul Maricel Popa nu neagă înțelegerea cu USR-PLUS

Culmea, Maricel Popa, președintele PSD Iași, nu a negat înțelegerea cu USR-PLUS pentru funcția respectivă din Primăria comunei Mircești.

„Pe noi ne interesează proiectele comunității. Din acest motiv ne-au ales alegătorii, să susținem proiectele Iașului indiferent de situație”, a menționat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Asta, în ciuda faptului că, recent, susținea că nu exclude o colaborare cu PNL la Primăria municipiului Iași. Fostul șef al CJ Iași susține mereu că vrea să facă opoziție și că susține proiectele comunității, însă ajunge să facă înțelegeri pe sub masă cu alte partide pentru a-și vedea interesul. Un non-combat între cele două părți a avut loc și în campania electorală pentru alegerile locale 2020.

Liniște la USR-PLUS. Curg alianțele cu PSD în județul Iași

Și deputatul Cosette Chichirău susținea recent că este deschisă la o colaborare cu PNL la nivelul județului Iași. Deputatul USR-PLUS a susținut că așteaptă proiecte la nivel județean pentru a le susține și pentru a face echipă cu PNL Iași. Doar că lucrurile au stat invers, iar înțelegerile cu PSD au ieșit la suprafață. De altfel, USR-PLUS a încheiat o alianță cu PSD și în comuna Popricani. Și în acest caz, deși primarul este PNL, USR a preferat să bată palma cu PSD. În plus, o apropiere PSD – USR-PLUS a fost denunțată și de edilul Mihai Chirica. Liderii USR-PLUS au pierdut recent la negocierile centrale și funcția de prefect, aceasta revenind PNL.

Adauga un comentariu