Prima pagină » Culinar » Retete cu carne » Dovleac umplut cu carne de pui
Dovleac umplut cu carne de pui

Dovleac umplut cu carne de pui

19 iul. 2016, 14:19,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:16955;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

2 buc. dovleac placintar
2 buc. piept de pui
100 gr sos pesto
cca 450 gr baby spanac, tocat marunt
1 morcov mare, dat pe razatoare
1 buc. ardei gras rosu, tocat marunt
piper
sare
1-2 linguri patrunjel tocat (pentru decor)
cca 230 gr branza data pe razatoare

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
2. Injumatateste pe lungime dovleceii si scoate semintele. Baga-i apoi pentru 5 minute la microunde, ca sa se inmoaie putin.
3. Unge cu putin ulei o tava de copt.
4. Taie carnea in bucatele mici si amestec-o cu sos pesto. Las-o deoparte apoi.
5. Soteaza ardeiul rosu in ulei incins, apoi pune peste el spanacul, morcovul si carnea. Potriveste de sare si pipr.
6. Adauga branza.
7. Umple dovleceii cu aceasta compozitie, pune-i in tava tapetata cu hartie de copt si baga-i in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru 20-230 de minute.
Serveste-i cu frunze de patrunjel si cu putina branza.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
23 decembrie 2025
23 decembrie 2025