Titlurile zilei

Dr. Daniel Timofte a dat lovitura! Este manager la Spitalul „Sf. Spiridon”, dar și la UMF Iași! Funcțiile la stat i-au adus venituri de peste 270.000 de lei! – FOTO

Publicat: 20 iun. 2023
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Dr. Daniel Timofte a dat lovitura Este manager la Spitalul Sf. Spiridon dar și la UMF Iași Funcțiile la stat i-au adus venituri de peste 270.000 de lei - FOTO
Dr. Daniel Timofte a dat lovitura. Managerul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași ocupă și funcția de manager al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, cel puțin așa reiese din declarația sa de avere

Dr. Daniel Timofte a dat lovitura. Managerul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași ocupă și funcția de manager al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, cel puțin așa reiese din declarația sa de avere. În anul 2022, chirurgul a prestat servicii și la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, toate funcțiile la stat aducându-i venituri de 271.155 de lei

În anul 2022, Daniel Timofte a rămas fără două servicii la stat, dar a câștigat mai mult decât în anul 2021, când a avut șase. În anul ce tocmai a trecut, de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași și IML Iași lui Daniel Timofte i-au intrat în cont 271.155 de lei, cu 8.757 de lei mai mult decât în 2021, când Timofte a încasat de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, UMF Iași, Spitalul Județean Timișoara, Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) și Universitatea de Științele Vieții Iași venituri în valoare de 262.398 de lei.

Dan Timofte
În anul 2022, chirurgul a prestat servicii și la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, toate funcțiile la stat aducându-i venituri de 271.155  de lei

Dr. Daniel Timofte a dat lovitura! Chirurgul s-a autointitulat manager la UMF Iași

Dan Timofte
Daniel Timofte a avut un an greu, dar dacă ne luăm după declarația sa de avere, a fost  încununat de succes

Chirurgul Daniel Timofte a fost numit manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași începând cu luna decembrie a anului 2020, iar în septembrie 2021 a câștigat, prin concurs, postul de manager al unității medicale. Daniel Timofte a avut un parcurs tumultos, dar, dacă ne luăm după declarația sa de avere, a fost încununat de succes. După ce, în perioada 04.07.2022 – 12.08.2022, o comisie din partea Ministerului Sănătății a realizat un audit la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași și a descoperit o mulțime de nereguli, dr. Daniel Timofte nu doar că nu a fost demis de la conducerea unității medicale, așa cum ar fi fost normal, ci a ajuns să ocupe și funcția de manager al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Asta, doar pe hârtie, în declarația sa de avere, făcută publică în data de 15 iunie 2023, unde managerul de la „Spiridon” a făcut o gafă cât el de mare. Cu gândul la alegerile pentru rectoratul UMF Iași, la care se vehiculează că va candida, Timofte s-a autointitulat, în declarația de avere, „manager la Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» Iași”.  Conform declarației de avere, Dan Timofte nu este managerul Spitalului „Sf. Spiridon”. Oare rectorul UMF, prof. dr. Viorel Scripcariu, știe?

Dan Timofte
Managerul de la „Sf. Spiridon” are în conturi aproximativ aceleași sume ca anul trecut

Daniel Timofte a obținut venituri în valoare de 271.155 de lei

 UMF Iasi
Daniel Timofte a ajuns să ocupe și funcția de manager al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași

În anul 2022, Daniel Timofte a avut venituri cu 8.757 de lei mai mult decât în 2021. Managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași a avut un salariu de la unitatea medicală pe care o conduce în valoare de 134.782 de lei, iar de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, 135.566 de lei.

Dan Timofte a mai încasat, în anul 2022, 807 lei de la Institutul de Medicină Legală Iași. În 2021, Daniel Timofte a obținut venituri în valoare de 11.998 de lei de la Spitalul Județean Timișoara, 1.494 de lei de la Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) și 2.210 lei de la Universitatea de Științele Vieții Iași. În anul 2022, Daniel Timofte nu a mai obținut venituri de la aceste instituții ale statului.

Deși veniturile i-au crescut, în 2022, cu 8.757 de lei, chirurgul nu a mai achiziționat niciun fel de bunuri imobile și nici bunuri mobile. În declarația de avere apare doar apartamentul de 79,35 metri pătrați, achiziționat în anul 2014, dar și terenul intravilan de 10,78 metri pătrați, cumpărat în același an. Daniel Timofte deține și un autoturism, marca BMW 750LD XDrive, care a costat peste 100.000 de euro când a fost lansat, însă acesta nu se regăsește în declarația de avere. Bolidul este, cel mai probabil, achiziționat prin leasing pe firma managerului de la „Spiridon”, NOBEZ SRL, sau pe firma soției sale, Lorina Andreea Timofte.

Deși dr. Daniel Timofte a dat lovitura și a ajuns să ocupe și funcția de manager la UMF Iași, în ceea ce privește activele financiare, situația nu i s-a îmbunătățit. Managerul de la „Sf. Spiridon” are în conturi aproximativ aceleași sume ca anul trecut.

Comentarii
  • Curios este faptul că dl manager ,,al ambelor,, instituții, dupa cum se autointitulează, nu a mai primit donații in valoare de 200.000 lei, așa cum primise în anii anteriori!! Vreau și eu măcar un donator!!

  • De ce nu verificati si cei din ISU care au iesit la pensie la 48 ani si s au angajat tot la spital de stat( vedeti soferul de la IRO). Abia ce a iesit la pensie si lucreza tot la stat ! Nu i corect. sSa lucreze in privat …Faceti verificari. Vedeti si la cardiologie in copou … inginerul de acolo e fost securist!

  • Nu stiu cum se face ca acolo unde sunt bani multi,indiferent de profesie, apar la suprafata lucrurile murdare.Intr-un spital care are suficiente probleme,tu mai ai timp sa faci si altceva?Cu siguranta ca poti incepe multe lucruri,dar nu finalizezi nici unul.Doar iei banii de la prosti.Esti mare doar datorita minciunii.

  • Deci acesta i managerul spitalului care abia sta să cadă, care are curtea parca i o junglă ( buruieni de un metru….copaci tăiați și lăsați acolo, moloz , etc), mizeria din interior…ți se lipesc picioarele de podele … colcăie bacteriile, etc. !!! Chiar mă întrebam zilele trecute , cine o fi ,, gospodarul- șef,, al acelui loc ….. Ăștia ar trebui dați afară numai privind ce i pe afară…in curtea spitalului! Nu au nicio treabă cu managementul unei instituții care ar trebui sa fie o oază de sănătate. Sistemul de sănătate la noi este unul criminal. Vai de capul nostru, al românilor!

  • Când era manager gospodarul măscărici Barliba, la oaza de sănătate invocată, se mai adaugau și câinii vagabonzi printre buruienile de 2 metri

  • O cheta pentru acest om amarat :are necazuri mari :amante de întreținut și astea cheltuie mult :Dubai ,Maldive ,haine,genti etc,mai sus pentru cei care îl mențin în funcție ,etc …Va rugam donati !!!!Are realizări mărețe la spital !

Adauga un comentariu