WoW!

Dr. Mihail Pautov – Dezinfectant pentru mâini. Cum se face

Publicat: 30 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dr. Mihail Pautov - Dezinfectant pentru mâini. Cum se face

Iată ce scrie pe pagina sa de Facebook doctorul Mihail Pautov:

„Răspund nedumeririlor legate de diferenţa de formula intre prezentarea mea şi formula de la WHO.
1. Formula de la WHO foloseşte un alcool de 97%, mai iritant, mai greu de găsit în farmacii sau la magazine, pe care nu l-aş folosi în casă, şi este o formulă pentru laboratoare. Formula prezentată de mine este pentru a fi preparata în casă, cu 3Lei/100ml faţă de 20lei/50ml, ceea ce găsim în farmacii. Farmaciştii care insista cu critica ar putea prepara, la ei în farmacii, soluţii la preţuri accesibile. Asta ar fi o „soluţie”.
2. Alcoolul acţionează prin denaturarea membranei proteice a virusului. Sute de studii demonstrează că eficienţa maximă începe la 60% alcool. Formula mea are 59.8% Alcool. Dacă vreţi să ajungeţi la 60.3%, adăugaţi încă 1ml de aclool.
https://cmr.asm.org/content/17/4/863.long
3. Mai mult alcool nu este neparat mai eficient. Dacă punem mai mult alcool, 80-90%, acesta se va evapora mai repede. Apă şi glicerina au rolul de a-l dilua şi a-l menţine mai mult pe mâini, astfel îl lăsăm să acţioneze. Mai mult alcool este mai iritant, va duce la dermatite şi la abstinenţă de a folosi dezinfectantul. Această formulă cu 60% alcool este sigură şi eficientă, dovedită clinic, poate fi pusă din abundenţă pe mâini şi frecat până când se usucă.
Spălatul pe mâini rămâne, cum am spus, cea mai eficientă soluţie.

Dezinfectant (doar) pentru mâini!???
Fă-ţi propriul dezinfectant pentru mâini, la tine acasă.
Formulă oficială WHO / CDC / FDA.”

VIDEO

Adauga un comentariu