Local

Dr. Tudor Ciuhodaru a comentat declaraţiile fără precedent ale președintelui Klaus Iohannis: „Este cronica unui eşec anunţat. Cei care ne conduc nu au soluţii”

Publicat: 06 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dr. Tudor Ciuhodaru a comentat declaraţiile fără precedent ale președintelui Klaus Iohannis Este cronica unui eşec anunţat. Cei care ne conduc nu au soluţii
Tudor Ciuhodaru, medic UPU la Spitalul de Neurochirurgie Iași, a comentat declaraţiile fără precedent făcute de preşedintele României, Klaus Iohannis care a apreciat că situaţia crizei pandemice este o "catastrofă"

Tudor Ciuhodaru, medic UPU la Spitalul de Neurochirurgie Iași, a comentat declaraţiile fără precedent făcute de preşedintele României, Klaus Iohannis care a apreciat că situaţia crizei pandemice este o „catastrofă”.

Întrebat cum traduce din punct de vedere medical declaraţiile fără precedent ale preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la pandemie, Tudor Ciuhodaru, medic UPU la Spitalul de Neurochirurgie Iași, a precizat că „este cronica unui eşec anunţat”.

„Vor muri şi mai mulţi români şi, din păcate, cei care ne conduc astăzi nu au soluţii. Acest eşec li se datorează. Nu au testat, nu au vaccinat, nu au asigurat noi paturi la ATI şi nici măcar medicamentele care erau disponibile în România, nu au obținut autorizarea de funcționare.

Este cronica unui eşec anunţat. E ca în legile lui Murphy, daci aceleași erori, aceleași greşeli. Găsești același acar păun, fie în sistemul de sănătate, fie în rândurile românilor şi te aștepți să obţi cu totul un alt rezultat. Măcar în al 13-lea ceas ar trebui să facă ceva”, spune medicul Tudor Ciuhodaru, care a oferit autorităţilor şi câteva soluţii.

Tudor Ciuhodaru, soluţii pentru valul 4

Medicul Tudor Ciuhodaru face apel la autorități să ia în calcul şi pacienţii, nu numai spitalele şi oferă câteva măsuri aplicabile pe termen scurt pentru a face faţă valului 4.

„În primul rând aş include spitalele private, cele care au ATI, pe o perioadă limitată, în acest val 4 delta, valul Romexpo, ca să asigurăm capacitatea de terapie intensivă.

A doua soluţie: testate extinsă, regulată gratuită. Fiecare român primește prin poșta 4 teste gratuite, pe lună. Testez, depistez, izolez, întrerup lanțul de transmitere epidemiologică, mai ales că vaccinații se pot infecta şi pot transmite boala, este o soluţie de bun simţ. Deschiderea unităților mobile de ATI”, a propus medicul Tudor Ciuhodaru la Antena 3.

Klaus Iohannis: ”Este o catastrofă, avem peste 330 de decese COVID astăzi”

Din păcate avem parte de un nou record negativ: peste 330 de decese din cauza COVID.

”Sunt foarte îngrijorat, recunosc, am primit datele de astzăi despre pandemie, avem aproape 15.000 de cazuri.  Avem peste 330 de decese COVID astăzi, Este o catrastofă” a spus Klaus Iohannis într-o conferință de presă la Summitul UE-Balcanii de Vest.

Bilanț COVID-19 din 5 octombrie 2021, în România. Peste 15.000 cazuri în 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că au fost înregistrate 15.037 noi cazuri de coronavirus.

Din totalul de 252 de pacienți decedați, 227 erau nevaccinați și 25 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 25 și 87 de ani. 23 dintre pacienții decedați vaccinați care au decedat prezentau comorbidități și 2 nu au prezentat comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.402. Dintre acestea, 1.480 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 407 sunt minori, 385 fiind internați în secții și 22 la ATI.

Adauga un comentariu