Actualitate

Dr. Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul! Persoanele care s-au vaccinat anti-Covid-19 trebuie să poarte masca de protecţie

Publicat: 02 apr. 2021
Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, șeful campaniei de vaccinare anti-COVID
2.040.532 de persoane s-au vaccinat cu noul coronavirus, în România. În ceea ce priveşte imunizarea colectivă aceasta a ajuns la 15 procente din întreaga populaţie. Persoanele vaccinate anti-Covid-19 ar trebui să poarte masca de protecție şi să respecte măsurile sanitare chiar dacă s-au imunizat împotriva virusului din Wuhan, potrivit declaraţiei medicului colonel Valeriu Gheorghiţă

2.040.532 de persoane s-au vaccinat cu noul coronavirus, în România. În ceea ce priveşte imunizarea colectivă aceasta a ajuns la 15 procente din întreaga populaţie. Persoanele vaccinate anti-Covid-19 ar trebui să poarte masca de protecție şi să respecte măsurile sanitare chiar dacă s-au imunizat împotriva virusului din Wuhan, potrivit declaraţiei medicului colonel Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva SARS – COV – 2 a menţionat astăzi, 2 aprilie 2021, că ar fi o decizie greșită, având în vedere mutațiile pe care le suferă virusul.

„Nu este cazul ca persoanele vaccinate să renunțe la mască. Ar fi o decizie greșită, chiar și în plan individual, nu neapărat doar din punct de vedere al riscului comunității respective. Totuși, la acest moment suntem într-o cursă contracronometru cu acest virus. El acumulează mutații, pe care noi le depistăm doar prin secvențiere, știm, avem câteva variante virale deja definite – varianta britanică, sud-africană, braziliană”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Nivelul de anticorpi nu este cunoscut de toate persoanele

În altă ordine de idei, coodonatorul campaniei naţionale de imunizare împotriva Covid-19 susţine că nu toate persoanele îşi cunosc nivelul de anticorpi, iar astfel nu au de unde să cunoască dacă sunt în cei 95 la sută din cei care au un nivel suficient de protecție în faţa noului coronavirus.

„La nivel individual nu putem să știm dacă suntem în procentul celor 95% care am dezvoltat anticorpi protectori, sau suntem în procentul celor de 5% care nu avem un nivel suficient de protecție de anticorpi, mai ales dacă facem parte din categoria celor mai vulnerabili, celor cu boli care scad imunitatea”, a mai precizat Valeriu Gheorghiţă, la postul de televiziune Digi24.

Persoanele imuno-deprimate trebuie să poarte masca de protecţie

Respectarea măsurilor şi purtarea măștii de protecte sunt mai necesare în cazul persoanele imuno-deprimate din cauza faptului că acestea sunt mult mai sensibile. Astfel, ele ar trebui să respecte cu şi mai multă strictețe măsurile sanitare, în ciuda vaccinării.

„Persoanele imuno-deprimate pot să se vaccineze, și este înalt recomandat să se vaccineze, însă, ne întrebăm cât de mult vor dezvolta aceste persoane anticorpi protectori. În cazul persoanelor respective, cu atât mai mult este nevoie să respectăm mai departe măsurile de prevenție, chiar pentru riscul individual”, a adăugat el.

Radu Țincu, despre masca de protecție

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București, a vorbit despre importanța măștii de protecție. Radu Țincu susține că vorbitul poate răspândi virusul Sars-Cov-2 la fel de mult ca tusea, arată un studiu realizat de Cambridge.

„Atunci când vorbim cu cineva fără mască ne expunem la riscul de a ne contamina pentru că știm clar că rezistența în aer a acestor particule depinde de finețea lor. Cu cât sunt mai fine, cu atât vor rămâne o perioadă mai lung de timp suspendate în aer, riscând să ne contamineze. dacă este să comparăm vorbitul cu strănutul sau tusea este foarte clar că dimensiunea acestor particule este diferită. Când vorbim acest particule sunt fine și pot rămâne o perioadă mai lungă de timp în aer“, a declarat Radu Țincu, medic ATI.

Comentarii
  • Bravo! Cei vaccinați poarta masca, după 6 luni(nu e clar, ca suntem în plin experiment) ramin fără anticorpi, vaccinarea nu se termina, cei vaccinați o iau de la capăt s. a. m. d!! Ghiorhgita și națiunea în mitul lui Sisif!!

  • Gheorghiță și cu toată șleahta lui de mafioți să-și toarne benzină pe ei și să – și dea foc. Pentru mine nu au nici măcar valoare simbolică și oricum tot o mână de pământ sunt și ei. Nu se gândesc că lumea se va trezi și se va sătura de minciunile și grozoviile lor. Pentru asta merită o bătaie soră cu moartea.

  • De regula iei o masura ca sa impiedici ceva. Ni s-a spus sa stam in casa, ca sa rapunem virusul. Nu a fost bine. Apoi ni s-a spus sa purtam masti si in spatii deschise. Nici un efect. Ei, dar vine vaccinul salvator. Nici asa nu merge. Pai, ce sa mai zicem? Ceva este putred in lume (nu numai in Danemarca).

  • Au apărut în lume, se pare, peste 200 de mutații, efectul „vaccinului” fiind mic sau nul pentru acestea. Nici pentru varianta inițială nu exista o garanție a efectului protector. Exista „băieți” din sistem ce manipulează, sub diverse nume, pe rețele, cu texte și pentru sistem, și împotriva, sa învrăjbească lumea. Se amesteca printre manifestanți, provoacă și în același timp culeg informații despre persoanele implicate, fac profilul socio-profesional și psihologic al grupului, analizează pericolul pentru sistem și apoi începe denigrarea și atacul asupra lor. La fel ca în 13-15 iunie ’90 și tot ce a urmat după. Cei care facem comentarii, „băieții” știu foarte bine cine suntem și de unde scriem, nu va faceți iluzii…

  • Dacă exista, sunt niște viermi inconștienți! Acum nu contează funcții, putere, beneficii individuale! CONTEAZĂ VIITORUL ROMÂNIEI CU POPULAȚIA EI CU TOT!!!

  • Pai domnule Gheorghe, mutatiile tot o sa fie inventate ca sa prospere industria farmaceutica si magnatii. Ce studii CONCRETE aveti ca mastile sunt eficiente? Sunteti o marioneta a sistemului infect care nu vine cu solutii de tratament ci numai cu aceasta gaselnita de vaccinare. Ce studii se fac in Romania pentru tratament, asta sa spuneti romanilor.

Adauga un comentariu