Local

Ieșenii nu respectă obligația de a purta masca de protecție! Peste 1.400 de persoane, verificate de oamenii legii în câteva ore! Un tânăr de 24 de ani, amendat într-o stație de autobuz!

Publicat: 15 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii nu respectă obligația de a purta masca de protecție Peste 1.400 de persoane verificate de oamenii legii în câteva ore Un tânăr de 24 de ani amendat într-o stație de autobuz
Oamenii legii au dat zeci de amenzi în urma controalelor efectuate pentru a vedea dacă sunt respectate prevederile legale referitoare la prevenirea răspândirii virusului COVID-19

Peste 1.400 de ieșeni au fost verificați de polițiști, în doar 24 de ore. Oamenii legii au dat 82 de amenzi, dintre care 71 pentru nepurtarea măștii de protecție. Un tânăr de 24 de ani a fost sancționat după ce a fost prins într-o stație de autobuz fără a avea mască. De asemenea, peste 100 de societăți comerciale au fost controlate de agenții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași

Ieșenii nu par să respecte obligația de a purta masca de protecție chiar și în aer liber! La finele săptămânii trecute, peste 1.400 de persoane au fost verificate de oamenii legii în câteva ore! Unul dintre cei sancționați a fost un tânăr de 24 de ani, care se afla într-o stație de autobuz fără mască!

„Pe data de 13 februarie 2021, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare în zone aglomerate și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Scopul vizat a constat în prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 230 de politiști și polițiști locali și au fost verificate 109 societăți comerciale și 16 mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 1.441 de persoane”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Un tânăr de 24 de ani, amendat într-o stație de transport în comun

Oamenii legii au mai menționat că au fost date, în total, în doar 24 de ore, 82 de sancțiuni contravenționale.

„În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost date 82 de amenzi, dintre care 71 pentru nepurtarea măștii de protecție. Astfel, un bărbat a fost sancționat contravențional deoarece nu a respectat măsura privind carantina la domiciliu, acesta fiind prins în sediul unei societăți comerciale din orașul Podu Iloaiei. În același timp, un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecție, în timp ce se afla într-o stație pentru mijloace de transport în comun, din municipiul Iași”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Peste 1.400 de persoane, verificate de oamenii legii în doar câteva ore

De altfel, la finele săptămânii trecute, polițiștii ieșeni au intervenit la peste 95 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112. Au fost date peste 200 de amenzi, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate peste 15 infracțiuni. Au fost organizate 14 acțiuni și s-a intervenit la 98 de incidente, dintre care 84 au fost sesizate prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

„În urma activităților au fost sesizate 16 infracțiuni. Așadar, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 206 amenzi, în valoare totală de 71.645 de lei. Mai mult, au fost reținute, în vederea suspendării, 17 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare”, a încheiat Anca Vîjiac.

Adauga un comentariu