Actualitate

Dr. Valeriu Gheorghiţă, despre alte 74 centre de vaccinare, deschise din 15 martie – VIDEO

Publicat: 09 mart. 2021
Valeriu Gheorghiță cu mască
Medicul colonel Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 anunță că românii preferă să se vaccineze cu Pfizer în detrimentul AstraZeneca

Medicul colonel Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, a anunțat marți, 9 martie 2021, într-o conferință de presă, că se vor deschide alte 74 de centre de vaccinare din data de 15 martie.

„74 de noi centre de vaccinare, la nivel național, cu posibilitate de programare de mâine, 10 martie, și demararea activităților de vaccinare propriu-zisă din 15 martie. Aceste 74 de noi cabinete vor fi destinate, de asemenea, persoanelor vulnerabile, persoanele peste 65 de ani, persoanelor cunoscute cu boli cronice, persoanelor cu dizabilități. Zilnic, în aceste cabinete, se pot vaccina aproximativ 4.440 de persoane. Practic, în total, pe perioada de 28 de zile, pentru prima doză putem asigura 120 de mii de persoane noi care se vor putea vaccina”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatul campaniei de vaccinare, despre persoanele care au făcut ambele doze: „Adeverinţa de vaccinare se poate descărca online”

Dr. Valeriu Gheorghiţă a precizat faptul că fiecare persoană imunizată cu cele două doze de vaccin îşi va putea descărca adeverinţa de vaccinare în format electronic din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

“De asemenea, legat de un element important, al cincilea aspect, posibilitatea ca fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să îşi descarce adeverinţa de vaccinare în format electronic direct din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, (…) Practic, persoana vaccinată îşi introduce câteva date de siguranţă şi poate să descarce această adeverinţă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul Campaniei de Vaccinare asigură că nicio persoană nu s-a vaccinat peste rând în România

România pare că este un stat al corectitudinii, iar medicul colonel a precizat că nimeni nu s-a vaccinat peste rând, dând presei asigurări în acest sens. Dr. Valeriu Gheorghiţă menţionează faptul că diferențele dintre numărul celor înregistrați pentru vaccinare în platformă și numărul celor imunizați sunt perfect normale.

„Toate persoanele vaccinate sunt înregistrate în Registrul Electronic al Vaccinărilor. Faptul că există diferențe între personalul înregistrat și cei vaccinați este irelevant: există n categori de persoane precum profesorii, personalul medical, persoane imobilizate la pat, cele din centre sau persoanele fără adăpost care se vaccinează fără programare. Când vom demara centrele mobile de vaccinare în zona rurală se vor face vaccinări fără înregistrare. Acesta este motivul pentru care consider că e nevoie de validare a datelor fiindcă se creează ideea că există persoane care se vaccinează fără a avea dreptul”, a declarat Gheorghiță.

Datele de vaccinare

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a făcut precizări, marți, privind publicarea de către Ministerul Sănătății a datelor despre vaccinare.

„Problema pe care eu așa o văd în calitate de președinte al Comitetului Național de Vaccinare și care am ca atribuție informarea publicului legat de derularea activităților de vaccinare, de asemenea comunicarea în relații de criză, comunicarea și cu personalul medico-sanitar, toate aceste informații în opinia noastră și a specialiștilor necesită a fi validate înainte de a fi puse în mediul online pentru că pot fi erori de selectare în centrele de vaccinare. Aceste erori se corectează cu o întârziere de cel puțin 24 de ore și pot genera o serie de interpretări eronate pe baza unor date care sunt nevalidate”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Comentarii
  • De asta nu trebuie sa coordoneze cineva de la „esentiali”.”Centralizarea făcută de Buletin de București arată că aproape 80% din totalul centrelor de vaccinare existente în Capitală nu figurează în platforma online! Mai precis, e vorba de 37 din cele 48 de centre. Acestea 37 sunt fie cu circuit închis, pentru “esențiali” (termen folosit de colonelul Gheorghiță pentru a desemna lucrătorii din administrație, Armată și Interne), fie blocate de Institutul de Sănătate Publică”.

Adauga un comentariu