Actualitate

Dr. Virgil Păunescu, despre tehnologia viitorului: „Suntem aproape de momentul în care se vor putea instala cipuri care ne vor cupla la Internet”

Publicat: 04 oct. 2021
Dr. Virgil Păunescu a afirmat că din punct de vedere tehnologic, Europa este în urmă cu cel puțin 15 ani față de SUA

Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și coordonatorul Centrului OncoGen din Timișoara, prof. dr. Virgil Păunescu a fost invitat în cadrul unei emisiuni unde a vorbit de progresul tehnologic.

Printre cele mai importante subiecte, s-au regăsit felul cum va arăta tehnologia în viitor, personalitățile care influențează progresul tehnologic și despre controversata discuție legată de cipuri.

Dr. Păunescu despre felul cum va arăta tehnologia în viitor

Dr. Virgil Păunescu, a făcut mai multe remarci vis-a-vis de felul cum arată tehnologia acum și unde ar putea ajunge în viitor, acesta a afirmat că în comparație cu SUA, din punct de vedere tehnologic este în față cu cel puțin 15 ani în mai multe domenii. Sistemul de acolo încurajând creativitatea, răsplătind-o cum se cuvine.

„SUA, indiferent de ce se spune, păstrează un avantaj tehnologic față de Europa cam de 10-15 ani, poate în unele domenii și mai mult. Ei au un sistem pus la punct care încurajează. Modelul Zuckerberg, modelul Elon Musk, îți arată că dacă ești creativ, găsești finanțare. Sistemul american permite să-ți găsești finanțare și ajungi la prima generație cel mai bogat om din lume. Poți să faci miliarde.”, a spus prof. dr. Virgil Păunescu la DC News TV.

Modelul lui Elon Musk o cale de a face miliarde

În același interviu, dr. Păunescu afirm că este extrem de important de rămâne creativ și a fi atent la oportunitățile care se ivesc în jur. El menționează parcursul lui Elon Musk de la PayPal până la actualele rachete pe care le face, având curajul să se bazeze pe creativitate și instinct.

 „El a început cu sistemul de plată online – PayPal-ul a fost primul produs cu care el a produs miliardare, a achiziționat Tesla, s-a apucat de mașini electrice… A reușit și după aia și-a propus să competiționeze toate statele, să lanseze cea mai ieftină rachetă spațială. După el s-au luat și cei de la Amazon. În momentul de față, compania lui Elon Musk lansează rachete la 20% din prețul statului, oricare ar fi statul: Rusia, America, China…”, a explicat prof. dr. Păunescu.

Dr. Virgil Păunescu, despre instalarea cipurilor în oameni

De asemenea, în contextul progresului tehnologiei, Dr. Virgil Păunescu a abordat și controversatul subiect, cel al implantarea cipurilor în corpul uman. Conform acestuia, în momentul de față există suficiente studii și experimente făcute pe animale, care să arate că această tehnologie este nu doar posibilă ci și funcționează cu succes.

Astfel că, în cel mai scurt timp, cipurile ar putea fi o variantă prin care oamenii să se contecteze la internet instantaneu fără alte mijloace externe.

„Eu cred că o să stăm la coadă ca să ni le implanteze (n.red. cipurile). S-a ajuns foarte departe. Mai întâi ne-au arătat un porcușor cu un cip implantat în creier, nu știam ce anume face, apoi ne-au arătat, la șase luni, o maimuță care se juca cu tastatura. Și-a dat seama că poate să facă același lucru doar gândindu-se, fără să atingă tastatura. Se gândea, iar calculatorul reacționa corect. Suntem foarte aproape de momentul în care se vor putea instala cipuri care, de fapt, ne vor cupla la Internet și instantaneu vom avea la dispoziție o capacitate de gândire și de asimilare peste orice imaginație.”, mai crede prof. dr. Virgil Păunescu.

Vaccinurile anti-covid-19 și cipurile

Problema teoriilor conspiraționiste ce au în centru ciparea populației este veche, însă ea a revenit în forță odată cu apariția vaccinulului împotriva coronavirusului. Astfel că, mulți oameni refuză să se imunizeze de teamă ca prin vaccin să nu fie introdus în corp și un cip care să le facă rău.

Adauga un comentariu