Local

Drama de la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași! Medicii speră într-o minune. Micuța care s-a înecat în piscina din curte pare că pierde lupta cu viața: „Nu dă semne să își revină”

Publicat: 04 aug. 2021
Mâna unui copil în perfuzie și clădirea Spitalului
Medicii nu îi mai dau nicio șansă de supraviețuire copilei de 9 ani înecată în piscină

Doar o minune o mai poate salva pe fata de 9 ani înecată în piscina din curtea casei! Medicii ieșeni nu îi mai dau nicio șansă micuței. Copila este internată de 4 zile în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, iar starea ei de sănătate s-a agravat. Aceasta este intubată și inconștientă

Starea fetei de 9 ani înecată în piscina din curtea casei este din ce în ce mai gravă. Medicii ieșeni nu mai au nicio speranță că aceasta își va mai reveni. Fata este în continuare internată în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, intubată și inconștientă. Starea de sănătate a micuței s-a agravat în cele patru zile de internare. Specialiștii spun că doar o minune o mai poate salva. Suferința familiei este greu de descris în cuvinte. Părinții și vecinii micuței sunt în stare de șoc și se roagă petru ea.

„Pacienta în vârstă de 9 ani, care a ajuns în unitatea de primiri urgențe în stare foarte gravă, pe data de 31 iulie 2021, cu politraumatism prin înecare, nu dă semne să își revină. Starea ei de sănătate s-a agravat. Noi nu credem că aceasta își va mai reveni. Doar o minune o poate salva. Din păcate acesta este adevărul”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Tragicul incident s-a petrecut în urmă cu patru zile

Amintim că sâmbătă, 31 iulie 2021, o fată de 9 ani din satul ieșean Horpaz, comuna Miroslava, s-a înecat în piscina din curtea casei. Într-un moment de neatenție, copilul s-a aventurat în piscină și nu a mai ieșit la suprafață. Părinții au fost cei care au găsit-o pe cea mică și au sunat la 112. Apelul a fost primit pe data de 31 iulie 2021, la ora 21:13. La fața locului s-a deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, care a preluat copilul. Medici care au ajuns la fața locului au resuscita-o timp de 40 de minute. Din fericire, fata a fost stabilizată, dar a trebuit să fie transportată la spital, fiind totuși în stare gravă.

Un băiat de 16 ani s-a înecat în lacul din apropierea casei

Amintim că în urmă cu mai bine de o lună, o altă familie din județul Iași a trecut prin aceeași situație, după ce fiul lor de doar 16 ani s-a înecat în lacul din apropierea casei. Pe data de 28 iunie 2021, un adolescent a fost găsit înecat în Lacul Cicadaia. Dorel Stafie avea 16 ani și a plecat cu un prieten să înoate în lacul de lângă casă. Pe Dorel îl mai așteptau acasă șase frați. La câteva minute după ce s-a avântat în apă, neștiind să înoate, adolescentul nu a mai putut să iasă la suprafață.

Când prietenul lui a văzut că acesta nu mai iese de sub apă, a alergat către sat, să ceară ajutor. Mai mulți localnici au ajuns la fața locului pentru a-l căuta pe Dorel până să ajungă pompierii. Martorii au sunat la numărul unic de urgență 112, iar la fața locului au ajuns pompierii care au început căutările. După aproximativ 3 ore, a fost găsit trupul băiatului. Medicii au început manevrele de resuscitare, însă totul a fost în zadar. Comuna Belcești este înconjurată de ape și, în zonă, accidentele de acest fel sunt des întâlnite, mai ales în perioada verii.

Adauga un comentariu