Sport

Drama lui Emeric Ienei, ajuns la 82 de ani! „Uneori mai și mănânc! Soția și o cârjă mă ajută!”

Publicat: 08 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Drama lui Emeric Ienei ajuns la 82 de ani Uneori mai și mănânc Soția și o cârjă mă ajută

Emeric Ienei (82 de ani), antrenorul care a cucerit Cupa Campionilor Europeni cu Steaua, la data de 7 mai 1986, după 2-0 cu Barcelona, în finala de la Sevilla, are mari probleme de sănătate. Fostul mare tehnician, care a pregătit și naționalele României și Ungariei, a ajuns să meargă zilnic la doctor din cauza unor dureri atroce.
Ienei, unul dintre cei mai valoroși tehnicieni din istoria României, s-a confesat într-un interviu despre drama pe care o trăiește în prezent.

„Merg zilnic la medic. Trăiesc cu medicamente și cu analgezice, bineînțeles, uneori mai și mănânc”, a spus Ienei, într-un interviu acordat celor de la erdon.ro.

Probleme serioase de sănătate

Fostul tehnician al grupării din Ghencea a mai spus că are mare noroc cu a sa soție, dar și că are nevoie de cârje pentru a se deplasa.

„Mă doare piciorul, abia mă pot plimba, soția mea și o cârjă sunt aici pentru a ajuta. Sper să mă refac și să mai ajung să văd un meci de fotbal pe stadion”, a mai spus Ienei.

Emeric Ienei a fost antrenorul care a reușit cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc. Fostul antrenor a adus Cupa Campionilor Europeni în România, cu Steaua. Se întâmpla în 1986 când roș-albaștrii au învins în finală Barcelona, scor 2-0, după executarea loviturilor de departajare. Pentru echipa noastră au marcat atunci de la punctul cu var Lăcătuș și Balint. A fost meciul prin care Helmut Duckadam a intrat în istorie. Fostul portar al roș-albaștrilor, acum președinte de imagine al celor de la FCSB, a reușit să apere patru lovituri de departajare, motiv pentru care a intrat în Cartea Recordurilor. De altfel, de atunci acest record nu a mai fost nici măcar egalat.
La data de 8 mai 1998, colonelul în retragere Emeric Ienei din Ministerul Apărării Naționale a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea)

Adauga un comentariu