Titlurile zilei

Drama unei ieșence, departe de sfârșit! Uneori, soțul o mai scutește de bătaie, atunci când este luat de poliție. ”M-am gândit să plec, dar nu am unde să mă duc”

Publicat: 11 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Drama unei ieșence departe de sfârșit Uneori soțul o mai scutește de bătaie atunci când este luat de poliție. M-am gândit să plec dar nu am unde să mă duc
O femeie din Iași a fost la un pas de moarte după ce soțul a vrut să o lovească cu o secure

O ieșeancă în vârstă de 36 de ani trece de mai bine de 10 ani prin chinuri groaznice! Soțul său este extrem de violent și a bătut-o de mai multe ori, dar ea l-a iertat mereu. În noaptea de Revelion, aceasta a fost la un pas de moarte după ce bărbatul a vrut să o lovească cu o secure

Mirela Duca are 36 de ani și este căsătorită cu Petru Duca, în vârstă de 40 de ani, iar împreună au trei copii. Femeia a trecut prin clipe de coșmar chiar în noaptea de Revelion, când soțul său, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a vrut să o lovească cu o secure. După acest incident ce putea avea un final tragic, dar și multe altele ce au avut loc de-a lungul celor 17 ani de căsnicie, soția l-a iertat fără să stea pe gânduri.

”Nu se întâmplă chiar des să mă bată sau să ne certăm, dar au mai fost câteva episoade până acum. Mereu ne-am împăcat și am mers mai departe că avem 3 copii de crescut, unul de 6 ani, altul de 14 și altul de 15. Ca în orice familie, ne mai certăm. Într-adevăr, el devine puțin violent după ce bea. În acea seară s-a supărat că nu am vrut să-l las să meargă la urat. A luat o secure și a început să alerge cu ea prin curte. A avut ordin de protecție asupra mea și a copiilor, am locuit câteva zile separat, dar eu l-am iertat și acum locuim din nou împreună”, a declarat Mirela Duca, victima violenței în familie.

Mirela Duca: ”M-am gândit să plec, dar nu am cum, am trei copii cu el și nu am unde să mă duc”

Mirela Duca nu a avut niciodată curajul să-și părăsească soțul violent chiar dacă de multe ori a fost în mare pericol atât ea, cât și cei trei copilași. Aceasta a povestit pentru reporterii BZI că nici nu are de gând să plece, chiar dacă este conștientă că astfel de scene se vor putea repeta oricând. Ieșeanca nu vede o soluție să iasă din această situație. Acceptă în continuare să stea lângă un soț care ar putea să o omoare într-o zi.

”Nu mi-e frică de el, pentru că se oprește la timp și nu m-a lovit atât de tare niciodată. M-am gândit să plec, dar nu am cum, am trei copii cu el și nu am unde să mă duc. Aici e casa lui și dacă aș pleca, tot m-ar găsi și ar veni după mine. Nu am altă soluție decât să-l iert. Cum am rezistat 17 ani, voi mai rezista. De atunci nu ne-am mai certat, pentru că își urmează tratamentul și nu a mai băut. Cât a fost ordinul de protecție, am locuit separat, dar în aceeași curte. M-am gândit de câteva ori să plec, dar nu am cum. Copiii nu merită să sufere”, a adăugat femeia.

Petru Duca a ajuns în stare gravă la spital

Amintim că, în noaptea de 1 ianuarie 2022, Petru Duca a fost adus la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași. Acesta, pe fondul consumului de alcool, a dezvoltat psihoză etanolică și, în timp ce își urmărea soția cu toporul, a căzut și a suferit un traumatism cranio-cerebral frontal. Pacientul a fost încătușat de Poliție, a fost evaluat de medicii din UPU, de la oro-maxilo-facială, ORL și Oftalmologie. Ulterior, a fost dirijat către Spitalul de Neurochirurgie și Spitalul „Socola”.

Petru Duca urmează un tratament. În aceeași seară, un pacient în vârstă de 31 de ani, agitat psiho-motor, cu tulburări de comportament, etilism acut, cu infecție HIV și hepatită acută, a venit de la Spitalul „Socola” pentru consult de specialitate. Pacientul a fost transferat către Spitalul de Boli Infecțioase.

Adauga un comentariu