Titlurile zilei

Drama unei tinere ieșence dată afară din casă, în șuturi, de propria mamă! Executorul judecătoresc a lăsat-o pe Diana Ciofu în drum, cu un copil mic! – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat: 25 mai 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Drama unei tinere ieșence dată afară din casă în șuturi de propria mamă Executorul judecătoresc a lăsat-o pe Diana Ciofu în drum cu un copil mic  GALERIE FOTOVIDEO
Diana Petronela Ciofu a fost aruncată în stradă de mama sa

Diana Petronela Ciofu a rămas în stradă împreună cu soțul și copilul mic, în urma evacuării efectuate de executorul judecătoresc. Tragedia fetei este că a fost lăsată în stradă, împreună cu soțul și cu un copil mic, chiar de propria mamă. Liliana Brichiu, mama fetei, a cerut partajul moștenirii în 2020, la 10 ani de la moartea soțului său, după ce fiica s-a mutat cu ea în locuință. În schimbul imobilului și al altor bunuri, judecătorii i-au dat Dianei Petronela Ciofu o sumă de bani, pe care aceasta refuză să o primească. Tânăra declară că nu își dorește bani, ci să locuiască în casa părintelui său.

Viața Dianei Petronela Ciofu s-a transformat într-un calvar, după ce a fost dată afară din casă de propria mamă! Tânăra în vârstă de 21 de ani, din Valea Lupului, a fost evacuată de executorul judecătoresc după ce moștenirea de la tatăl său a fost dată în mâinile mamei sale de judecătorii ieșeni. Acum, ea și familia ei au rămas în stradă și nu au unde să se ducă. Ieșeanca povestește că mama sa mereu a înjosit-o, iar la moartea tatălui, când avea 11 ani, a vrut s-o trimită la casa de copii. Aceasta mai adaugă că nu s-a implicat în proces, știind puține despre cazul de partaj care a fost inițiat de Liliana Brichiu în toamna anului 2020.

Diana Petronela Ciofu, scoasă pe drumuri de propria mamă!

Diana Petronela Ciofu este o tânără de 21 de ani din Valea Lupului. Aceasta este căsătorită cu Ștefan Ciofu și au împreună un copil mic. Acum câțiva ani, fata s-a mutat în casa lăsată moștenire de la tatăl său, unde locuia deja mama ei, Liliana Brichiu. Nemulțumită de situație, Liliana Brichiu s-a adresat instanței, în 2020, pentru a face partajul asupra succesiunii, în conținutul căreia se afla și imobilul cu pricina. Diana și soțul ei dau din umeri și spun că nu au știut foarte multe despre proces, fiind prezenți oficial o singură dată la o ședință de judecată.

Acum aproximativ un an, în 2021, procesul s-a finalizat în favoarea Lilianei Brichiu, mama Dianei, obținând integral dreptul asupra locuinței. Chiar dacă nu a fost mulțumită de soluție, femeia nu a făcut apel.

Femeia nu a avut milă de fiica sa și a chemat executorul judecătoresc atunci când a văzut că fata refuză să părăsească locuința unde și-a petrecut copilăria. În final, Diana Petronela Ciofu a fost evacuată și a rămas cu familia și lucrurile în stradă.

„Am un dosar de executare conform căruia s-a atribuit, în baza unei hotărâri definitive, acest imobil creditorului Liliana Brichiu, care a apelat la mine prin avocat pentru punerea în executare, respectiv atribuirea și îndepartărea debitorului din imobil. Conform hotărârii, reclamanta a fost obligată la plata unei sulte. A fost depusă și am chemat-o pe debitoare să se prezinte să o ia din cadrul biroului meu. I-am solicitat un cont, inclusiv acum, ca să îi virez suma. Diana Petronela Ciofu spune ca nu are nevoie de bani. Este o sumă minoră, stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă. Doamna a fost somată, a făcut o contestație la executare, cu toate că acum spune că nu știe. Somația este făcută pe data de 29 aprilie 2022, a avut termen 15 zile să depună contestație, pe care a introdus-o pe 12 mai 2022. Debitoarea și-a luat o parte din bunuri, are o cameră unde a stat. Am întrebat-o dacă are unde să stea, a zis că nu. Acum vom face inventarul. S-a oferit doamna Brichiu să o ajute cu transportul, dar a refuzat, spunând că nu are unde să le ducă”, a declarat Cezar Andrei, un executor judecătoresc din Iași.

Diana Petronela Ciofu ar fi trăit o dramă încă de la moartea tatălui, din cauza tratamentelor rele primite de la mama sa

Ieșeanca de 21 de ani povestește că acest conflict cu mama sa nu este unul vechi, aceasta trăind un calvar încă de la vârsta de 11 ani, când a decedat tatăl său.

„După ce a murit tata, m-a dat afară din casă de mică! A vrut să mă trimită la casa de copii, dar nu m-am dus, am stat la un băiat care m-a primit la el. Eu mai mergeam la ea din când în când, când eram încă minoră, dar nu stăteam, pentru că mă bătea și mă arunca în stradă. Nu mă primea, ea voia să stea doar cu prietenul ei, spunea că nu am dreptul să locuiesc acolo. Acum 3 ani m-am întors în casă. M-a chemat să stau, să îmi facă buletinul, să rămân. Apoi tot ea m-a dat afară”, povestește Diana Petronela Ciofu.

La acest conflict familial a fost prezent și Ștefan Ciofu, soțul femeii.

„Mama ei mereu era cu ceartă și după ce începea scandalul, chema poliția și o scotea pe Diana permanent vinovată. Diana a zis că nu vrea niciun ban, doar partea ei de moștenire care i se cuvine de la taică-su. După ce tatăl ei a decedat în 2010, de la 11 ani a fost dată afară de mama ei, a vrut s-o dea la stat, sunt acte și dovezi la primărie. A fost obligată să plece și a stat în altă parte”, spune soțul Dianei, Ștefan Ciofu.

Acum, femeia și familia ei nu știu unde să se ducă sau la cine să apeleze. Tânăra spune că nu este mulțumită de decizia magistraților de la Judecătoria Iași și nu vrea să accepte banii oferiți în schimb.

„Am aflat despre hotărâre, dar nu mi-am găsit unde să stau, nu am unde. Am fost la Primărie și la asistența socială. Au spus că nu sunt locuri. Toți știu cazul. Acum stăm în stradă, nu avem rude, nici eu, nici soțul unde putem sa locuim. Nu vreau bani, vreau să stau în casă”, adaugă Diana Petronela Ciofu.

Diana Petronela Ciofu, ieșeanca dată afară din casă de propria mamă, se află în mare încurcătură, negăsind o cale de ieșire din situație.

Comentarii
  • La 11 ani la un baiat? Hmmmmm……Era mai bine la un baiat decat la un asistent maternal, asa-i? Daca ai stiut in ce relatii tensionate esti cu mama de ce nu te-ai ingrijit de atata timp sa-ti faci rost de un adapost? Intai ai facut un copil si pe urma ce ai asteptat sa nu-ti cauti un loc unde sa duci copilul? Protectia Copilului ce face de nu te ajuta? Cum crezi ca o sa lase copilul sa stea fara adapost si fara conditii? Halal parinti!

  • Dar aceasta fata, nu are si ea un drept cit de mic la casa parinteasca? cum de i s a acordat totul mamei , eu stiu ca copiii au un procent din mostenire, macar o camera …..

Adauga un comentariu