Eveniment-Social

DRDP Iași a revenit la sediul în care a funcționat timp de mai bine de jumătate de secol

Publicat: 08 mart. 2021
Cele două sedii în care funcționează Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași
De la începutul lunii martie, DRDP Iași a revenit la sediul în care a funcționat timp de mai bine de jumătate de secol, din Str. Gh. Asachi nr. 19, din zona Copou, municipiul Iași

De la începutul lunii martie, DRDP Iași a revenit la sediul în care a funcționat timp de mai bine de jumătate de secol, din Str. Gh. Asachi nr. 19, din zona Copou, municipiul Iași.
Mutarea vine după o perioadă de aproximativ doi ani în care instituția a funcționat cu chirie în sediul din Șos. Națională nr. 23, în baza unui contract încheiat în anul 2018.

Decizia mutării are la bază recomandările Curții de Conturi și ale Consiliului de Administrație al CNAIR SA privind valorificarea spațiilor proprii, urmând ca în trei ani să fie demarată construirea unui sediu nou sau achiziționarea unui imobil dintre cele existente deja pe piață.

Recomandările au fost avansate ca urmare a prețului ridicat al chiriei pentru sediul din Șos. Națională nr. 23, de 15,5 euro/mp, pentru o suprafață de 2.458 mp, conform contractului inițial încheiat cu SC Ștefana SRL Iași. În aceste condiții, soluția adoptată de CA al CNAIR SA a fost rezilierea contractului cu SC Ștefana SRL și mutarea în sediul din Str. Gh. Asachi nr. 19.

Pierdere de 1 milion de euro la DRDP după o afacere derulată de unul dintre acoliții fostului șef al CJ, Maricel Popa

Lovitură pentru o mare instituție regională cu sediul în Iași. La clădirea din zona Podu de Piatră, DRDP plătește 39 de mii de euro pe lună, în timp ce la fostul sediu din Copou chiria e de numai 6.700 de euro pe lună. Decizia a fost luată de conducerea centrală a companiei, la mijloc fiind și o anchetă a procurorilor anticorupție pentru suma colosală plătită de DRDP Iași mai mulți ani în spațiul în care s-a mutat

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, instituție care gestionează drumurile naționale din zona Moldovei, revine în sediul din strada Gh. Asachi, nr.19. După ce în 2019, DRDP s-a mutat pe Șoseaua Națională, nr. 23, consiliul de administrație de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis revenirea în vechiul sediu. Detaliile din spatele acestei afaceri sunt incredibile, la mijloc fiind și o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru prețul exorbitant plătit de DRDP drept chirie.

Din februarie 2019 și până în ianuarie 2021, costurile plătite de DRDP Iași pentru spațiul din Șoseaua Națională ajung la circa 936 de mii de euro. Clădirea din Șoseaua Națională aparține lui Ștefan Covalciuc, un afacerist controversat, un apropiat al lui Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași. Contractul cu Covalciuc a fost încheiat pe 5 ani, însă poate fi denunțat oricând. Părțile s-au înțeles, iar Covalciuc va primi chiria pe încă 6 luni.

Comentarii
  • Așa valorifica spațiile DRDP IASI ca au închiriat 80% din spațiile de la Camera de Comerț,parterul plus terenul de la actualul sediu! Asta este un TUN MARCA PILĂ ! Chiria de pe SosNatională se compunea din chirie. Mentenata și Amortismente .Acum jegurile plătesc chirii exorbitante plus chiriie pe teren și își desfășoară activitatea in spații insalubre ca și PILĂ de altfel!

  • mai jegule (zis salariat indignat)…nu cumva esti Zbarnea sau Stalniceanu?.. stateai in cladire de sticla moderna si cereai spaga pentru avize si nu-ti mai convine…erai mare bos cu salariu de 8000-10000 lei pe luna……mars in copou unde stati ingesuiti si nu puteti deschide facebookul ca va vad colegii si va pirasc la sefi

  • Pilă unde a mutat arhiva care funcționa f bine ,decent si in conformitate cu legislația arhivelor la etaj? Unde și când a spus Curtea de Conturi sa mute sediul într-un alt spațiu ? MINȚI PILĂ NERUSINATULE ! CCR a stabilit f clar ca achiziția a fost LEGALĂ și a solicitat o strategie pentru următorii 4 ani care a și fost înaintată și pe care tu nu ai pus-o in practica batându-ți joc de salarariati pe care i-ai înghesuit și ai combinat servicii între ele rezultând un ghiveci de nedescris prin care evident nu ai cum face performantă. Bine ca vei pleca învârtindu-te !

  • PILÂ și câteva scursuri cu inteligență incertă au distrus filonul de iubire fata de meserie. Laicu cu plusuri și minusuri a reușit sa redea demnitatea drumarilor și împreună cu noi a făcut performante pe care PILĂ și toate personajele toxice din jurul sau, care insulta inteligenta drumurilor și ne aduce grave acuze și jigniri, nu vor face in viața lor! Bătaia asta de joc prin care PILĂ își conserva postul ne reîntoarce in evul mediu, suntem ultima regională din țara care stam într-un spațiu tip coliba ( de ce nu a găsit nici un chiriaș timp de 2 ani acest afacerist veros ? ) ! Pai PILĂ și-a găsit acum sa rentabilizeze CAMERA DE COMERȚ care era falimentară? Auzi 3 ani sa stam așa și între timp sa găsim alte soluții ??? Pila nu va mai sta 3 săptămâni darămite 3 ani și atunci cine va veni va da la cos strategia lui PILĂ . Proprietarul de la Pd de Piatra a făcut o oferta de 6,5 € !!!! De ce a fost refuzată??? PILĂ și BARBIR reziliasera contractul din Octombrie și bătuseră palma cu CIRESEANU și Camera de Comerț in defavoare salariaților !
    Chiar am ajuns prostii țarii sa stam intr-o hrubă clăi peste grămadă și împărțiți in 4 locații ??? Așa a dat dispoziții CURTEA DE CONTURI ? O sa facem și noi o sesizare la Curtea de Conturi !

  • Aha de asta nu sunt bani pt ,asfaltari samd chirii care imbuiba acolitii ,varianta Paun -Tomesti prin ce ani se va face sau toata lumea trb sa se inghesuie pe 2 drumuri pt iesirea/intrarea in Iasi ?

  • ce e mai nemultumitule/umilitule ..nu-ti convine confortul….mari specialisti in drumuri-niste soareci d ebirou angajati pe pile…..voi sunteti niste nulitati care rasfoiti hartii pe bani multi……specilistii sunt proiectantii din mediul privat care va aduc voua proiecte sa le puneti stampile si daca se poate sa le luati si spaga……transmitei multa muie lui Stalniceanu care anul trecut a incasat de la DRDP 150.000 lei salariu si in timpul serviciului face vreo 5 dirigintii particulare in judetul Vaslui si in Iasi la comuna Pausesti. I-am facut plingere bulangiului la institutiile de verificare.

  • Laicule, unde ai pus parandaratul? Tu esti „Grupul de specialisti umiliti”, „Grupul drumarilor cu studii”, „salariat indignat”, „makaktuhap”, un necioplit ordinar al societatii!

Adauga un comentariu