Local

Droguri de mare risc, aduse de peste graniță la Iași! Cristale de ecstasy și amfetamină, descoperite la percheziții! Ieșeanul, pus pe burtă de mascați!

Publicat: 12 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Droguri de mare risc aduse de peste graniță la Iași Cristale de ecstasy și amfetamină descoperite la percheziții Ieșeanul pus pe burtă de mascați
În cursul zilei de astăzi, inculpații reținuți urmează să fie prezentați Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile

Un ieșean s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților, după ce a fost acuzat de trafic internațional de droguri. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Alexandru Vlad, zis „Dodo”, la 6 ani de pușcărie. Conform anchetatorilor, la percheziții, mascații au descoperit cristale de ecstasy și pulbere de amfetamină

Droguri de mare risc, aduse de peste graniță la Iași! Cristale de ecstasy și amfetamină, descoperite la perchezițiile efectuate de către mascați! În urma acestor controale, un ieșean a fost pedepsit de către magistrați.
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Alexandru Vlad, zis „Dodo”, la 6 ani de pușcărie, sub acuzațiile de trafic de droguri de mare risc și introducere în țară, fără drept, de droguri de mare risc. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Alexandru Vlad, acuzat de trafic internațional de droguri

Procesul ieșeanului Alexandru Vlad, zis „Dodo”, a început pe data de 10 octombrie 2019. La acea dată, procurorii ieșeni l-au trimis în judecată pe individ, pentru trafic de droguri de mare risc și introducere în țară, fără drept, de droguri de mare risc. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, ulterior, arestat preventiv, respectiv în perioada 21 august – 6 decembrie 2019.

Ieșeanul a intrat în vizorul anchetatorilor la mijlocul lunii august 2019. Conform oamenilor legii, în urma unor percheziții, anchetatorii au descoperit că individul avea 5 grame de cristale care conțin MDMA, 5 grame de pulbere care conține amfetamină cu cofeină, 2 comprimate care conțin ca substanță activă MDMA (ecstasy), 44,35 grame de cristale care conțin MDMA și 3,29 grame de pulbere care conține amfetamină cu cofeină. De altfel, pe lângă pedeapsa aplicată, judecătorii ieșeni au dispus și confiscarea cantităților de droguri găsite de mascații care „l-au pus pe burtă” pe individ.

Încătușat după o acțiune-fulger a anchetatorilor ieșeni

După primirea unor informații cu privire la Alexandru Vlad, anchetatorii ieșeni au organizat o acțiune-fulger pentru prinderea acestuia. Mai apoi, ieșeanul a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, oamenii legii au propus arestarea acestuia. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis atunci propunerea anchetatorilor în ceea ce îl privea pe tânăr.

„Instanța admite propunerea Parchetului. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Alexandru Vlad, pe o durată de 30 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă privindu-l pe inculpat. Respinge cererea inculpatului de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu ca neîntemeiată”, au afirmat atunci magistrații ieșeni.

Conform procurorilor, totul a ieșit la iveală în urma unei acțiuni care s-a desfășurat recent. Anchetatorii au mai spus că tânărul ieșean ar fi adus substanțe interzise dintr-un alt stat. Referitor la pedeapsa primită de individ, acum urmează a se vedea dacă aceasta va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași vor decide ce se va întâmpla în continuare în acest caz, de trafic internațional de droguri de mare risc.

Adauga un comentariu