Local

Droguri de mare risc, într-un club din Iași! Un tânăr de 19 ani, prins cu 85 de pastile ecstasy! Pilulele, sub formă de cranii, ar fi trebuit să ajungă la o petrecere!

Publicat: 13 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Droguri de mare risc într-un club din Iași Un tânăr de 19 ani prins cu 85 de pastile ecstasy Pilulele sub formă de cranii ar fi trebuit să ajungă la o petrecere
Un tânăr de 19 ani a fost reținut ieri pentru trafic de droguri de mare risc

Zeci de droguri de mare risc ar fi urmat să ajungă într-un club din municipiul Iași! Procurorii DIICOT au prins în flagrant, sâmbătă seara, un tânăr de 19 ani, în zona CUG. Acesta avea asupra lui 85 de pastile ecstasy. Pilulele, sub formă de cranii, ar fi trebuit să ajungă la o petrecere

Droguri de mare risc, într-un club din Iași! Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost prins de oamenii legii în zona CUG cu 85 de pastile ecstasy asupra sa! Pilulele, sub formă de cranii, ar fi trebuit să ajungă la o petrecere! Tânărul, care stătea într-un apartament închiriat în regim hotelier, în zona CUG, nu a mai apucat să ajungă în vreun club din Iași, acesta fiind săltat de „mascați”.
Ieri, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui M.L.R. și A.R.F., în vârstă de 19, respectiv 20 de ani, pentru trafic de droguri de mare risc.

UPDATE: Conform instanţelor de judecată, RADU LIVIU MITICĂ necunoscut cu antecedente a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. Alături de acesta a fost arestat şi FRUMUZACHE RAREŞ AURELIAN, acuzat de trafic de droguri de mare risc în forma accentuată.   În baza art. 230 Cod procedură penală dispune emiterea, de îndată, a mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţilor.L. M. şi F.R.A. În temeiul 226 Cpp respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul F.R.A.de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. În temeiul 226 Cpp respinge, ca nefondate, cererile formulate de inculpatul R.L.M. de luare a măsurilor preventive ale arestului la domiciliu, controlului judiciar sau controlului judiciar pe cauţiune. În baza art.275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, Protocolul din 14.02.2019 privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaţilor pentru furnizarea serviciilor de asistenţă judiciară în materie penală, suma de câte 313 lei, reprezentând onorariu apărător desemnat din oficiu pentru inculpatul F.R.A, (delegaţie nr. 513 din 12 iulie 2020-av. Chiţimuş Mihaela) se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei . Constată că inculpatul R.L.M. a fost a asistat de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12 iulie 2020, ora 16.45

Drogurile de mare risc, sub formă de cranii, ar fi urmat să ajungă la o petrecere dintr-un club din Iași

Sâmbătă, procurorii DIICOT Vaslui, împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a lui M.L.R. Acțiunea a fost organizată pe raza municipiului Iași, iar tânărul de 19 ani a fost prins în timp ce încerca să vândă 85 de pastile de ecstasy, care au forma unor cranii.

„Pilulele urmau să fie distribuite participanților la o petrecere, ce urma să aibă loc într-un club din municipiul Iași. La aceeași dată, a fost organizată, pe raza municipiului Bârlad, o a două acțiune de prindere în flagrant, de această dată a inculpatului A.R.F. Acesta era sursa de aprovizionare cu droguri de mare risc a inculpatului M.L.R. Astfel, A.R.F. a fost prins în timp ce încerca să pună în vânzare 50 de pastile ecstasy, în schimbul sumei de 2.500 de lei”, au precizat ieri reprezentanții Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Cei doi suspecți de trafic de droguri de mare risc, propuși pentru arestare preventivă

În urma reținerilor, cei doi suspecți de trafic de droguri de mare risc vor ajunge în fața judecătorilor. Cei doi tineri au fost duși ieri la Tribunalul Vaslui, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au subliniat faptul că cele 135 de pastile ecstasy sub formă de cranii ar fi urmat să ajungă la mai multe evenimente din Iași și Bârlad.

„În urma celor două acțiuni, polițiștii au ridicat 135 de pastile ecstasy, ce ar fi urmat să fie comercializate la diverse evenimente organizate în municipiile menționate”, au susținut ieri reprezentanții IPJ Iași. Acum, urmează ca judecătorii să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu cei doi suspecți de trafic de droguri de mare risc.

Suspecții de trafic de droguri cad ca muștele la Iași!

În ultimele luni, procurorii DIICOT au prins în Iași mai multe persoane suspectate de trafic de droguri. Indiferent că a fost vorba despre canabis sau despre droguri mai tari și mai periculoase, precum ecstasy sau heroină, mai multe persoane au ajuns în vizorul magistraților.
Astfel, instanțele au dispus diverse măsuri preventive în cazul acestor suspecți de trafic de droguri. De altfel, printre cei care au fost prinși și trimiși în judecată a fost și fiul liderului clanului Corduneanu, Alex Corduneanu. În cele din urmă, fiul lui Costel Corduneanu a și fost condamnat pentru trafic de droguri (heroină).

Adauga un comentariu