Remedii naturiste

Drojdia de bere: care sunt virtuțile sale și cum să o folosești

Publicat: 04 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Drojdia de bere care sunt virtuțile sale și cum să o folosești
Drojdia de bere este bogata in probiotice, în oligoelemente, remediu anti-oboseală

Sub formă de fulgi de adăugat la salate sau capsule, drojdia de bere are multe virtuți, nu întotdeauna bine cunoscute: bogata in probiotice, în oligoelemente, remediu anti-oboseală etc. Drojdia de bere: iata care sunt virtuțile sale și cum să o folosești!

Drojdia de bere este un bun probiotic

Când este proaspăta, este un mare probiotic, dar nu este ușor de găsit în această formă. Odată liofilizata, este încă de mare ajutor pentru microbiota intestinală datorită acțiunii sale prebiotice, care promovează dezvoltarea bacteriilor bune în intestinele noastre. Contrar credinței populare, nu participă la dezvoltarea micozelor: invers, prin reechilibrarea microbiotei, reduce riscul de proliferare a altor ciuperci.

Drojdia de bere este plina de oligoelemente

Ne permite să ne umplem cu oligoelemente, deoarece este plina de potasiu, magneziu, calciu, zinc, fier, fosfor, cupru și sulf. Iata una dintre virtutile sale importante! Datorită tuturor acestor minerale, ne întărește vitalitatea cerebrală și capacitatea de a ne vindeca mai repede. Aveți grijă, nu ar trebui să gătiți niciodată drojdia malțită, deoarece isi pierde o mare parte din calitățile sale. Presar-o peste plăcinte, dar numai după gătit.

Drojdia de bere are grijă de piele

Bogat în vitamine din grupul B, ne hrănește pielea, dar și părul și unghiile. Poate fi transformata într-o mască, potrivită pentru pielea grasă: amestecați-o cu ulei de argan și lăsați-o sa actioneze timp de 10 minute într-un strat gros pe față, apoi clătiti bine.

Drojdia de bere luptă împotriva oboselii

Bogata în proteine ​​vegetale, stimulează sistemul imunitar, reface energia și combate oboseala. Iata una dintre virtutile sale importante! Este recomandat să consumați una până la două linguri pe zi. Poate înlocui și aroma brânzei pentru vegani: în acest caz și pentru a obține o imitație mai bună, amestecați-o cu piure de migdale sau ulei de măsline.

Drojdia de bere facilitează digestia

Datorită bogăției sale în prebiotice, proteine ​​vegetale și aminoacizi, drojdia de bere, numită și drojdie malțată, facilitează digestia. Ca bonus, poate chiar ameliora greața la femeile gravide. Dacă nu vă place gustul, nu ezitați să o consumați sub formă de capsule sau tablete.

Drojdia de bere nu face sa creasca aluatul

Drojdia de bere este o ciupercă, obținută din fermentarea malțului de orz sau a hameiului: nu va face niciodată să crească o paine.

Adauga un comentariu