Local

Drum de 1.6 milioane de euro în județul Iași. Se așteaptă oferte pentru o șosea lăsată în paragină în ultimii ani. Cum arată șoseaua Hermeziu – Vladomira?

Publicat: 24 feb. 2021
Drum DJ 249 Județean Hermeziu - Vladomira din județul Iași
Drumul din județul Iași DJ 249 Hermeziu - Vladomira va fi refăcut de CJ pentru 1,6 milioane de euro, proiectul fiind deja lansat în spațiul public

Consiliul Județean Iași va aloca circa 8,12 milioane de lei (1,6 milioane de euro) pentru a reface un drum din zona de Est a regiunii. Drumul județean DJ 249 Hermeziu – Vladomira va fi refăcut cu fonduri de la bugetul local, după ce vechea administrație l-a uitat în sertare

Un drum care a fost pasat de fosta conducere a Consiliului Județean (CJ) Iași la Compania Națională de Investiții (CNI) va fi refăcut cu fonduri proprii. Șoseaua DJ 249 Hermeziu – Vladomira a fost inclusă în sistemul electronic de achiziții publice pentru a fi refăcută. Drumul se află într-o stare extrem de proastă în ciuda faptului că este circulat zilnic de sute de autoturisme. CJ vrea să refacă șoseaua pe o porțiune de 3,2 kilometri (5+600 – 8+800), conform oficialilor județeni. Drumul din zona comunei Trifești a mai fost luat în calcul de drumari și în trecut, însă nu a mai fost reabilitat.

Oferte până la finalul lunii martie pentru drumul din județul Iași

Firmele interesate de reabilitarea drumului județean Hermeziu – Vladomira pot depune oferte până la finalul lunii martie 2021. Sorin Afloarei, vicepreședintele CJ Iași, a explicat și în ce constă reabilitarea drumului județean.

„Lucrările de modernizare și reabilitare derulate de Consiliul Județean Iași se derulează într-un ritm alert. DJ 249 Hermeziu – Vladomira intră în reabilitare. Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor a scos la licitație contractul de execuție a lucrărilor pe o lungime de 3,2 kilometri. Valoarea totală estimată este de 8.2 milioane de lei. Durata contractului este de 8 luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29 martie 2021, ora 15:00”, a spus Sorin Afloarei, vicepreședintele CJ Iași.

Scandal pe drumurile din județul Iași în ultimii ani

Actuala conducere a Consiliului Județean Iași a fost recent pe mai multe drumuri din regiune pentru a evalua în teren starea acestora. Șoselele respective arată ca după război, starea carosabilului fiind extrem de precară. Sunt ultimele drumuri din vechiul masterplan, care au fost trimise la CNI cu studiile expirate. Cum Compania a cerut actualizarea studiilor, CJ a preferat să le facă prin fonduri proprii, o parte a șoselelor respective fiind deja scoase la licitație pentru reabilitare. Actuala administrație județeană a demarat investițiile respective pentru a le finaliza până în 2024.

Lista celor mai proaste șosele ieșene. Drumurile vor fi refăcute din fonduri proprii

Actuala conducere a CJ a precizat că toate drumurile din județul Iași vor fi refăcute integral. În lista drumurilor din județul Iași care vor fi modernizate în perioada următoare se află DJ 244D: lim. jud. Vaslui – Dolhești – Ciortești – Coropceni (intersecție DN24), între km 25+500 – km 32+800 și km 34+800 – km 38+693. Lista cuprinde și drumul județean DJ 281B: Boroșoaia – Plugari (km 12+268 – km 25+272, pe mai multe porțiuni). În proiect mai apare și drumul județean DJ 201C: limita jud. Neamț – Răchiteni – int. DN 28 (km 10+500 – km 16+350), dar și drumul județean DJ 249: Hermeziu – Vladomira (km 5+600 – km 8+000). Și drumul județean DJ 282B: intersecție DN 24C – Bivolari – Traian – Spineni – intersecție DJ 282F ( km 0+000-12+918) va fi cuprins în noul proiect de modernizare derulat de Consiliul Județean Iași.

Adauga un comentariu