Local

Imaginile unui dezastru anunțat! Cum arată ultimele drumuri abandonate din județul Iași? Blestem pe capul a mii de șoferi – GALERIE FOTO

Publicat: 19 feb. 2021
Imagini de pe DJ Dolhești - Ciortești, Hermeziu - Vladomira, Boroșoaia - Plugari, toate din județul Iași
Mai multe drumuri din județul Iași au fost lăsate de izbeliște de vechea conducere a Consiliului Județean

Mai multe drumuri din județul Iași au ajuns să arate ca după război. Într-o rețea de 1.050 kilometri de drumuri județene, câteva zeci au fost lăsate pradă uitării. Din cauza unor ambiții politice ale fostului șef CJ Iași, drumurile respective au fost abandonate total, spre disperarea a mii de șoferi din județ

Zeci de kilometri de drumuri din județul Iași arată ca după război. Mai multe artere de interes județean au fost lăsate de izbeliște de fosta conducere a Consiliului Județean Iași. Drumurile trec prin comune administrate de primari ai PNL, iar vechea conducere CJ le-a blocat intenționat. Imaginile de pe aceste artere, pline de gropi și noroi, sunt de-a dreptul șocante. Sunt ultimele rămase în vechiul masterplan de drumuri aprobat acum mai mulți ani de către Consiliul Județean Iași. Actuala conducere a județului a făcut ieri, 18 februarie 2021, o verificare în teren a celor mai proaste drumuri din tot Iașul.

Lista drumurilor din județul Iași blestemate de toți șoferii

Drumurile din Iași lăsate de izbeliște de administrația condusă de Maricel Popa se află în mai multe zone din județul Iași. Arterele în cauză au fost plasate la Compania Națională de Investiții (CNI) de către Maricel Popa, în condițiile în care proiectele tehnice și studiile erau expirate. Astfel, CNI nu le-a mai luat în calcul, iar drumurile au rămas de izbeliște spre nemulțumirea conducătorilor auto din zonele respective. Este vorba despre drumul județean DJ 244D: lim. jud. Vaslui – Dolhești – Ciortești – Coropceni (intersecție DN24), între km 25+500 – km 32+800 și km 34+800 – km 38+693.

Și drumul județean DJ 281B: Boroșoaia – Plugari (km 12+268 – km 25+272, pe mai multe porțiuni) a avut aceeași soartă. De asemenea, drumul județean DJ 201C: limita jud. Neamț – Răchiteni – int. DN 28 (km 10+500 – km 16+350), dar și drumul județean DJ 249: Hermeziu – Vladomira (km 5+600 – km 8+000) se află în aceeași situație. Și artera DJ 282B: intersecție DN 24C – Bivolari – Traian – Spineni – intersecție DJ 282F ( km 0+000-12+918) a avut aceeași soartă.

Șefii CJ Iași au luat la pas cele mai proaste drumuri din județ

Actuala conducere a Consiliului Județean Iași a fost în teren pentru a vedea fiecare drum în parte. Situația de pe aceste drumuri din județul Iași este extrem de proastă. Găurile sunt la tot pasul, iar vremea din ultima perioadă a făcut ca circulația rutieră să fie aproape impracticabilă. Un astfel de exemplu este și DJ 244D: lim. jud. Vaslui – Dolhești – Ciortești – Coropceni (interesecție DN24). CJ va finanța din fonduri proprii reabilitarea drumului, urmând a aloca 5,4 milioane de euro pentru această arteră.

„Drumul DJ 244 D este și cea mai scurtă rută pentru a ajunge de la Iași la Huși. Din păcate, la fel ca și în cazul altor artere rutiere, în vechiul mandat al lui Maricel Popa și a vechii conduceri PSD a Consiliului Județean Iași, această șosea nu a beneficiat de nicio investiție!”, a spus Sorin Afloarei, vicepreședintele CJ Iași.

În mandatul anterior, Maricel Popa lansa un nou masterplan de drumuri, asta în condițiile în care cele 5 artere nici măcar nu erau trecute în vreun plan.

Drum prins în reabilitare după mai multe mandate

Un alt drum din județul Iași lăsat în paragină este și DJ 281B: Boroșoaia – Plugari. Șoseaua va fi refăcută cu 4,4 milioane de euro, din fondurile CJ. Culmea, drumurile comunale și cele sătești din Plugari sunt asfaltate, în timp ce artera județeană arată ca după război.

„Este un nou exemplu de drum lăsat în paragină de vechea conducere PSD-istă a Iașului. Fără nicio investiție în ultimii anii, această arteră rutieră, de doar 7 km, a devenit calvarul celor ce locuiesc în zonă. Este un drum catalogat drept unul dintre cele mai proaste din județ. Ne dorim modernizarea tuturor drumurilor județene, pentru ca timpul petrecut între locuințele și zonele de interes ale locuitorilor să se scurteze. Este nevoie ca siguranța rutieră să crească și, bineînțeles, ne dorim modernizarea și dezvoltarea liniară a județului nostru!”, a precizat vicepreședintele CJ Iași.

Imaginile unui dezastru pe drumurile din Iași

Vicepreședintele CJ a fost și pe celelalte drumuri din județ uitate și care vor fi finanțate din banii județului. De altfel, șoselele respective au fost ocolite de fiecare dată, Maricel Popa preferând să aloce banii de asfaltări în localități gestionate de primarii din PSD.

„La nivelul județului Iași există în acest moment foarte multe drumuri de pământ sau de piatră și nu putem vorbi despre o dezvoltare echilibrată a întregului județ din moment ce noi încă circulăm pe astfel de șosele! Acest sector de drum, alături de multe altele, va fi refăcut ca urmare a votului de aprobare a creditului de angajament! Sunt în fiecare zi pe teren pentru a observa stadiul proiectelor și pentru a mă asigura că procesul de modernizare al infrastructurii rutiere îndeplinește condițiile de calitate dorite de noi!”, a mai precizat Sorin Afloarei, vicepreședinte CJ Iași.

Comentarii
  • cand tara este in prada asa se intampla!!!!popa aragaz trebuia sa fie la puscarie nu in parlament la caldutz!!!!!!tara bogata oameni de tot kktul.

Adauga un comentariu