Local

Drumurile afectate de inundații din județul Iași vor fi reabilitate! Într-o comună se va investi suma de 2,4 milioane de euro – FOTO

Publicat: 12 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Drumurile afectate de inundații din județul Iași vor fi reabilitate Într-o comună se va investi suma de 24 milioane de euro  FOTO
Drumurile din comuna Oțeleni vor fi reabilitate

Aproape 2,4 milioane de euro va costa reabilitarea drumurilor din comuna Oțeleni, județul Iași. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată la finalul lunii septembrie 2023. Finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții

Compania Națională de Investiții (CNI) SA anunță noi licitații pentru modernizarea infrastructurii din județul Iași. Astfel, pe data de 21.09.2023, autoritatea contractantă va organiza o procedură pentru reabilitarea drumurilor afectate de inundații din comuna Oțeleni. Valoarea estimată a contractului este de 12.161.805 lei, fără TVA, aproape 2,4 milioane de euro.

„În prezent, datorită spălării părții carosabile nu mai sunt asigurate condițiile normate necesare desfășurării traficului rutier, ceea ce are un efect defavorabil asupra condițiilor de circulație, prin apariția gropilor și burdușirilor în zone adiacente platformei. Podețele de evacuare a apei colectate de șanțurile laterale străzilor lipsesc, iar în zonele de intersecție cu străzile laterale nu există podețe laterale care să asigure continuitatea scurgerii apelor sau acestea sunt improprii.

Scurgerea apelor pluviale de pe platformă, colectarea și îndepărtarea acestora din zona străzilor este nesatisfăcătoare. Sistemele de colectare ale apei (șanțuri, rigole) și cele de evacuare a apelor din zona străzilor (podețe) sunt în mare parte inexistente și/sau colmatate și nu asigură scurgerea corectă a apelor pluviale spre emisari”, se arată în caietul de sarcini.

Drumurile din comuna Oțeleni vor fi reabilitate pe o lungime de 6 kilometri

Se va interveni pe străzile Lemnarului, Pădurii, Bisericii, Nucilor, Salcâmilor, Livezii, Cioatei 1, Cioatei 2, Iazului, Dealul Viei, Lalelelor, Lemnarilor, Stadion, Pârâului. Lungimea arterelor este de aproape 6 kilometri.

„După finalizarea stratului de formă din pământ stabilizat cu adaos 50 la sută balast se va executa stratul inferior de fundație din balast în grosime de 20 cm, conform cerințelor caietului de sarcini și a profilelor transversale tip/caracteristice. După recepția stratului din balast, la partea superioară a platformei, se va executa stratul de bază din piatră spartă, împănată, în grosime de 12 cm după compactare, conform cerințelor caietului de sarcini și a profilelor transversale tip/caracteristice”, se mai arată în documentația procedurii.

De menționat că vor fi investite sume importante și în comuna Popricani, în ceea ce privește extinderea rețelei de canalizare.

În comuna Holboca vor fi reabilitate trotuarele

Totodată, Primăria Holboca a finalizat procedura pentru reparația trotuarelor și întreținerea spațiilor verzi. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Level Construct SRL, cu sediul în municipiul Pașcani. Firma este controlată de Adrian Catîru. La licitație au mai participat 3 societăți, dar au fost descalificate. Valoarea finală a contractului este de 3.389.800 de lei, fără TVA, aproape 700.000 de euro. Conform contractului, lucrările constau în desfacerea bordurilor rutiere și stradale pe o lungime de 3 kilometri, demontare garduri metalice – 2.800 m, desfacere gard viu – 4.000 m, tăiere copaci – 100 bucăți.

Pavelele vor fi montate pe o suprafață de 8.000 mp, iar însămânțarea cu gazon va acoperi o suprafață de 16.000 mp.

Adauga un comentariu