Economic Local

Drumurile din comuna Vlădeni vor fi reabilitate! Fondurile sunt asigurate de Compania Națională de Investiții

Publicat: 10 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Drumurile din comuna Vlădeni vor fi reabilitate Fondurile sunt asigurate de Compania Națională de Investiții
Drum comunal din comuna Vlădeni, județul Iași, afectat de inundații

Locuitorii din comuna Vlădeni vor beneficia de infrastructură modernizată după ce Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru reabilitare. Arterele comunale au fost afectate de inundațiile din anul 2018. De lucrări se va ocupa o firmă din județul Neamț, cu o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro

Compania Națională de Investiții (CNI) a finalizat licitația pentru modernizarea drumurilor din comuna Vlădeni, județul Iași. Recent, comisia de evaluare a stabilit că oferta societății Danlin XXL SRL este câștigătoare. Contractul a ajuns la o valoare finală de 3.460.162 lei, fără TVA, aproximativ 700.000 euro. Societatea câștigătoare, cu sediul în județul Neamț, este controlată de Dan Amurăriței. În 2019, cifra de afaceri a firmei de construcții a fost de 214.767.372 lei, aproape 40 de milioane de euro, profit de 57 milioane lei, datorii de 30 milioane lei și un număr de 212 angajați. Sunt vizate drumurile afectate de calamități pe parcursul anului 2018.

„Pe teritoriul administrativ al Comunei Vlădeni, Județul Iași, s-au produs pagube însemnate din cauza faptului că drumurile și podețele existente nu asigură scurgerea apelor. Astfel, în cazul unor noi calamități se vor produce inundații care vor afecta terenurile învecinate, dar și gospodăriile. De asemenea, drumurile și podețele existente vor deveni impracticabile și locuitorii deserviți de acestea vor rămâne izolați. Precizăm faptul că în cazul producerii unui incendiu sau a unei urgențe medicale, echipajele de specialitate nu pot interveni și astfel sunt puse în pericol vieți omenești”, se arată în caietul de sarcini.

CNI SA a alocat fonduri pentru reabilitarea unui număr de 6 drumuri

În acest moment, pe mai multe sectoare de drum din comuna Vlădeni circulația rutieră este îngreunată.

„Chiar și în cazul unor ploi abundente, circulația pe aceste drumuri și podețe existente este îngreunată sau restricționată, făcând imposibilă traversarea lor în condiții de siguranță. Comuna Vlădeni este situată în Nord-Estul județului Iași la distanță de 45 de km de Municipiul Iași. În componența Comunei Vlădeni intră și satele Vlădeni, Borșa, Vâlcele, Alexandru cel Bun, Iacobeni, Broșteni. Comuna Vlădeni dorește reabilitarea unui număr de 6 drumuri, având o lungime totală de 2,821 km. Pe aceste drumuri, lucrările de colectare și evacuare a apelor pluviale sunt deficitare sau lipsesc cu desăvârșire conducând la o evacuare incorectă a apelor, impunând astfel îmbunătățirea condițiilor de mediu”, se mai arată în documentația procedurii.

Vor fi reabilitate drumurile din comunele Gropnița și Popricani

Totodată, CNI SA organizează pe data de 28.12.2020 altă licitație pentru refacerea infrastructurii rutiere afectate de viituri. De fonduri vor beneficia comunele Gropnița și Popricani, din județul Iași. Valoarea estimată a lucrărilor este de aproximativ 6 milioane lei, fără TVA, adică 1,2 milioane de euro. Contractul presupune și asigurarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică. Pentru comuna Gropnița au fost alocate fonduri în vederea reabilitării unui număr de 10 drumuri sătești, cu o lungime totală de 3,3 kilometri.

„Tronsoanele au o stare de viabilitate necorespunzătoare, prezentând următoarele deficiențe: amplasamentul proiectului în cea mai mare parte este puternic degradat, partea carosabilă a drumurilor este ravenată, pe anumite porțiuni s-au constatat deplasări ale terasamentelor, scurgerea apelor pluviale de pe platforma drumurilor și din vecinătatea acestora nu este asigurată, drumurile se prezintă înnoroite cu material sedimentar, aluvionar, caracteristicile geometrice în plan și în profil transversal nu respectă standardele și normativele în vigoare, apa stagnează pe partea carosabilă”, este starea drumurilor din comuna Gropnița.

Adauga un comentariu