Local

Drumurile din Iași, distruse de Delgaz Grid vor fi reparate cu 7 milioane de euro! Patru oferte au fost depuse în cadrul licitației

Publicat: 29 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Drumurile din Iași distruse de Delgaz Grid vor fi reparate cu 7 milioane de euro Patru oferte au fost depuse în cadrul licitației
Lucrările de investiții ale Delgaz au necesitat și alocarea unei sume importante pentru reabilitarea drumurilor afectate

Delgaz Grid a lansat licitația pentru refacerea drumurilor afectate de lucrări. La procedură au fost depuse nu mai puțin de patru oferte. Potul de la Iași este de aproape 7 milioane de euro

Compania Delgaz Grid a demarat achiziții ce vizează și județul Iași. Recent, autoritatea contractantă a organizat sesiunea de deschidere a ofertelor în cadrul unei proceduri privind furnizarea serviciilor de săpături, refacerea carosabilului, a trotuarelor și a spațiilor verzi ce au fost afectate de lucrări. Totodată, prin contract trebuie furnizate și cantitățile necesare de produse de balastieră.

Pentru județul Iași, valoarea estimată a contractului este de 34,6 milioane de lei, fără TVA, aproape 7 milioane de euro. La nivel național, alocarea bugetară este de aproape 80 de milioane de euro. Pentru lotul de la Iași au fost depuse oferte din partea următoarelor societăți: Instgaz SRL, Stef Invest SRL, Concret Drum SRL, asocierea Vam Sofi Trans SRL – Mic Das SRL. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Lucrări de săpătură, necesare remedierii defectelor sau investițiilor realizate în regie proprie, procurarea și transportul produselor de balastieră, așternerea nisipului, umplerea cu pământ şi/sau balast și transportul materialelor excedentare.

În cazul în care lucrările de săpătură, necesare remedierii defectelor sau investițiilor sunt executate de către beneficiar cu utilaje proprii, se vor comanda procurarea și transportul produselor de balastieră, așternerea nisipului, umplerea cu pământ și/sau balast și transportul materialelor excedentare. Lucrări de refacere carosabil, trotuare și spații verzi și înlocuirea plăcilor pentru căminele de vizitare, afectate de săpături în urma intervențiilor pentru remedierea defectelor și a lucrărilor de investiții realizate de către Delgaz Grid, în regie proprie”, sunt câteva dintre lucrările ce trebuie executate de câștigătorul licitației.

În 2021, Delgaz Grid a intervenit la rețelele de pe strada Lascăr Catargi din Iași. Carosabilul nu a fost refăcut, iar traficul rutier a fost afectat.

Drumurile din Iași, distruse de Delgaz Grid vor fi reparate

Conform caietului de sarcini, ofertanții trebuie să asigure o garanție a lucrărilor de minimum 24 de luni.

„În cazul în care materialul rezultat din săpătură este impropriu, executantul are obligația de a asigura necesarul de pământ sau nisip pentru înlocuirea materialului necorespunzător, din gropi de împrumut sau alte zone posibile. În cazul în care gropile de împrumut și depozitele de pământ nu sunt impuse prin autorizația de spargere sau alte avize, alegerea acestora o va face executantul, cu acordul autorităților locale pentru domeniul public sau al proprietarilor pentru domeniul privat. Acest acord va exista și va fi pus la dispoziția dirigintelui de șantier și a reprezentanților Delgaz Grid SA, înainte de demararea activităților de umplere a șanțurilor”, se mai arată în documentația procedurii.

Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru, ceea ce înseamnă că Delgaz Grid nu este obligată să cheltuie în totalitate suma alocată, ci în funcție de necesarul stabilit.

Și ApaVital a alocat fonduri pentru reabilitarea drumurilor afectate de lucrări. Drumurile din Iași, distruse de Delgaz Grid vor fi reparate cu 7 milioane de euro, după validarea ofertelor.

Adauga un comentariu