Local

Drumurile dintr-o comună săracă din județul Iași vor fi modernizate! Investiția este de aproape 2 milioane de euro – FOTO

Publicat: 05 apr. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Drumurile dintr-o comună săracă din județul Iași vor fi modernizate Investiția este de aproape 2 milioane de euro  FOTO
Drumurile distruse din comuna Lungani, județul Iași, vor fi reabilitate

Aproape 2 milioane de euro este suma ce urmează să fie investită în drumurile din comuna Lungani, județul Iași. Fondurile sunt asigurate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată la finalul lunii aprilie 2023

O nouă licitație va fi organizată pentru modernizarea drumurilor din județul Iași, cu fonduri asigurate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre infrastructura rutieră din comuna Lungani. Pe data de 20.04.2023, primăria din localitate va organiza procedura pentru realizarea lucrărilor. Valoarea estimată a investiției este de 9.210.521 de lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Având în vedere că au fost identificate zone unde zestrea existentă a drumului este colmatată cu pământ, iar pe unele suprafețe locale au fost identificate zone mai pronunțate cu intercalații de pământ, se recomandă ca aceste straturi superficiale să fie îndepărtate în totalitate sau păstrate ca straturi de formă în cazul în care linia roșie proiectată împreună cu straturile rutiere și fundația drumului nu impune o săpătură pentru a atinge cota de fundare”, se arată în caietul de sarcini.

Câștigătorul licitației trebuie să asigure suplimentar serviciile de proiectare și asistență tehnică. Și comuna Valea Seacă va avea drumuri modernizate.

Drumurile dintr-o comună săracă vor fi modernizate pe o lungime de 5,5 kilometri

Constructorul va interveni pe 25 de drumuri din satele Lungani, Crucea, Goești și Zmeu. Drumurile vizate au o lungime de 5,5 kilometri. Durata contractului este de 24 de luni.

„S-a constatat că starea de viabilitate existentă este total necorespunzătoare pentru desfășurarea circulației rutiere și pietonale în condiții normale, fără a avea o îmbrăcăminte rutieră corespunzătoare. În perioadele secetoase, structura rutieră existentă generează o cantitatea mare de praf, iar în perioadele ploioase se generează noroi – drumul devine aproape impracticabil. Majoritatea sectoarelor de drum investigate nu au amenajat un sistem de colectare și evacuare controlată a apelor din precipitații”, se mai arată în documentația procedurii.

Printre drumurile incluse pe lista de investiții se numără strada Eternității și strada Nouă din satul Lungani. Restul drumurilor sunt artere sătești cu diferite numere de identificare. Și Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru infrastructura rutieră din județul Iași, cum este și cazul comunei Valea Lupului.

Finanțarea este asigurată și pentru drumurile din comuna Movileni

Tot prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” sunt anunțate investiții și în comuna Movileni. Astfel, Primăria comunei Movileni a lansat procedura pentru reabilitarea mai multor artere. Procedura pentru realizarea serviciilor de proiectare, asistență tehnică și pentru execuția lucrărilor este programată pe data de 19.04.2023. Valoarea estimată a contractului este de 8.710.757 de lei, fără TVA, aproape 1,7 milioane de euro. Conform proiectului, lucrările vizează drumurile din satele Larga-Jijia, Potângeni și Iepureni, cu o lungime totală de aproape 5 kilometri.

Drumurile dintr-o comună săracă din județul Iași vor fi modernizate după ce comisia de evaluare va valida ofertele financiare ale constructorilor, depuse pe parcursul licitației.

Comentarii
  • Comuna săracă…🤣😂🤣….Sa veniți în comuna Popricani să vedeți drumuri….Comuna fara canalizare,apa potabila,drumuri,gaz….in zona metropolitană 🤣😂🤣.Eu in locul prefectului și primarului din Popricani mi-aș da demisia.

Adauga un comentariu