Local

DSP Iași va repartiza noile doze de vaccin anti-covid Moderna medicilor de familie! Pacienții se vor putea imuniza începând cu data de 26 februarie 2024

Publicat: 20 feb. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
DSP Iași va repartiza noile doze de vaccin anti-covid Moderna medicilor de familie Pacienții se vor putea imuniza începând cu data de 26 februarie 2024
În prezent, în județ există 174 de medici în cabinetele cărora ieșenii se pot vaccina împotriva Covid-19

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași va repartiza noile doze de vaccin anti-covid Moderna medicilor de familie! Pacienții se vor putea imuniza începând cu data de 26 februarie 2024

Direcția de Sănătate Publică Iași va demara repartizarea noilor doze de vaccin anti-covid Moderna. Astfel, din data de 26 februarie 2024, acestea vor fi disponibile pentru populație la cabinetele medicilor de familie.

Noi doze de vaccin anti-covid Moderna vor fi repartizate medicilor de familie din Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași informează că noul vaccin anti-covid Moderna se efectuează pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste 12 ani, fiind eficient pentru toate tulpinile circulante de SARS-COV-2 din acest sezon.

„Noul tip de vaccin poartă denumirea de MODERNA-SPIKEVAX XBB.1.5, este monodoză și este eficient pentru tulpinile circulante de SARS COV-2 din acest sezon. Această inițiativă marchează un alt moment semnificativ în ceea ce privește campania de vaccinare în comunitatea locală. Procesul de repartizare a vaccinurilor Moderna către medicii de familie este însoțit de o serie de măsuri pentru asigurarea unei distribuții eficiente și corecte. Astfel, vaccinul se administrează persoanelor cu vârsta de 12 ani și peste 12 ani, cu sau fără o schemă de vaccinare primară.

Produsul poate fi folosit atât pentru schema de vaccinare inițială (două doze la interval de 28 zile), cât și ca doză de rapel cu condiția de a se administra la cel puțin 3 luni distanță de la ultima doză a unui vaccin împotriva COVID-19. Pentru persoanele cu vârsta de 65 ani și peste, se poate administra o doza suplimentară la cel puțin 3 luni de la ultima doză a unui vaccin împotriva COVID 19. Repartizarea acestor noi vaccinuri către medicii de familie vine ca răspuns la solicitările pentru vaccinare din partea populației și a necesității de a se extinde accesul la imunizare în rândul comunității. Direcția de Sănătate Publică din Iași reiterează importanța vaccinării și a respectării recomandărilor pentru evitarea îmbolnăvirilor”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași.

În județul Iași există 174 de medici de familie care vaccinează împotriva Covid-19

DSP Iasi
Direcția de Sănătate Publică Iași va demara repartizarea noilor doze de vaccin anti-covid Moderna

În prezent, la nivelul județului Iași nu mai funcționează niciun centru de vaccinare anti-Covid-19, această activitate fiind preluată integral de medicii de familie. Mai precizăm că sunt administrate produsele vaccinale aprobate și utilizate până în prezent.

Medicii de familie vor asigura informarea, programarea la vaccinare, administrarea vaccinului, conform schemei complete de imunizare în cabinetul propriu, monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii, pentru cele care nu au medic de familie sau care se află pe lista unui medic de familie care nu a încheiat contract cu CAS Iași pentru vaccinarea împotriva COVID-19. În prezent, în județ există 174 de medici în cabinetele cărora ieșenii se pot vaccina împotriva Covid-19.

Comentarii
Adauga un comentariu