Prima pagină » Culinar » Dulceață de corcodușe, cea mai delicioasă rețetă fără conservați și coloranți

Dulceață de corcodușe, cea mai delicioasă rețetă fără conservați și coloranți

01 aug. 2022, 14:15,
în Culinar

Dulceața de corcodușe are o aromă parfumată și este extrem de delicioasă. Aceasta se păstrează pe tot sezonul rece și poate fi servită în clătite, prăjituri sau pe o felie de pâine prăjită cu unt. Este un mic dejun ideal, nu are conservați sau coloranți.

Ceea ce este diferit la dulceață față de gem este faptul că fructele vor rămâne întregi. De aceea este important ca ele să fie proaspete și să nu fie moi, altfel se vor zdrobi în timpul fierberii. Dacă doriți să încercați o rețetă de gem cea de vișine este un deliciu.

Ingredientele necesare pentru dulceața de corcodușe

Dulceața de corcodușe este una extrem de delicioasă, iar pentru un plus de culoare se poate opta și pentru cele mai colorate. Din aceste fructe mai puteți pregăti compot, gem sau marmeladă. Pentru prepararea desertului veți avea nevoie de un kilogram de zahăr, 200 mililitri de apă și un kilogram de corcodușe. Opțional, pentru un plus de savoare se poate adăuga un baton de scorțișoară și unul de vanilie. Din cantitățile menționate veți obține circa 4 borcane de 300 mililitri. 

Rețeta este gata într-un timp destul de scurt, având nevoie de doar 30 minute la dispoziție. Borcanele vor trebui să fie curate și uscate înainte de a turna dulceața în ele. Atunci când alegeți fructele pentru desert trebuie să aveți în vedere că acestea nu trebuie să fie moi. Dacă vor fi foarte coapte, nu își vor păstra forma după fierberea în sirop. 

Cum se prepară dulceața

Corcodușele vor fi spălate, curățate de codițe și li se vor scoate sâmburii. Este de preferabil să le cântăriți după ce aceștia au fost scoși. Pentru ca dulceața să aibă o culoare frumoasă puteți pune 800 grame de fructe galbene și 200 grame roșii. Mai întâi veți prepara siropul. Într-o cratiță largă de minimum 30 centimetri se va turna zahărul împreună cu apa și se vor lăsa la fiert timp de 3-4 minute. Ulterior, se vor pune corcodușele și se vor lăsa pentru 3 minute. Veți observa că se va forma o spumă la suprafața preparatului, aceasta va trebui luată cu ajutorul unei linguri din lemn. Cratița se va lua de foc, apoi va fi acoperită cu un prosop umed. Compoziția se va lăsa la răcit pentru câteva ore sau până a doua zi. Ulterior, cu ajutorul unei palete se vor scoate fructele, iar siropul va fi pus din nou la fiert până se va îngroșa un pic. 

În acest moment se pot pune și aromele pe care le doriți și se lasă în continuare la fiert. Când observați că siropul capătă consistența mierii de albine se adaugă corcodușele și se lasă pentru alte 3 minute la fiert. La final, tigaia va fi luată de pe foc și va fi acoperită din nou cu un prosop de bucătărie ud. Se va lăsa la răcit, apoi se va turna în borcane sterilizate. Ulterior, vasele pot fi puse direct pe rafturile din cămară și poate fi servită oricând doriți. La final, fructele vor fi întregi, iar siropul va fi bine legat. 

Dulceața de corcodușe este pe placul tuturor. Aceasta se prepară de regulă pentru iarnă, dar poate fi consumată oricând. Un alt desert pe care trebuie să îl încercați este dulceața de gutui, după rețeta bunicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`