Actualitate

Dumitru Coarnă, despre cazul bărbatului mort după ce a fost imobilizat de polițști: „Nu cred că se impune arestarea polițistului“

Publicat: 18 apr. 2021
Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI
Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, a vorbit despre cazul bărbatului mort după ce a fost imobilizat de polițiști.

Dumitru Coană nu crede că polițistul ar trebui arestat preventiv, dar admite că existau alte metode pentru a soluționa intervenția.

Acesta este de părere că polițiștii se confruntă cu lipsa de pregătire și a adăugat că justiția se va pronunța cu privire la acest caz.

„Nu cred că se impune arestarea preventivă. Vorbim de culpă fără prevedere totuși. Sunt atâția care au omorât cu mașina 3-4-5 oameni și au fost condamnați cu suspendare”, a declarat Dumitru Coană.

Dumitru Coarnă: „Lipsa de pregătire este clară!“

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI este de părere că este clară lisa de pregătire a unor polițiști.

„Sigur că această profesie (n.a. – de polițist) implică și un risc. Nu oricine are zilnic riscul profesional pe care îl au polițiștii. Sigur că trebuie lucrat fiecare caz, trebuie învățat câte ceva și să ieșim în practică. Lipsa de pregătire este clară și spun de mult timp acest lucru. Trebuie să recunoaștem și să fim obiectivi. Eu cred că existau și alte posibilități pentru rezolvarea acelei situații”, a menționat Dumitru Coană.

Medic legist: „Moartea a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat“

Medicul legist al cazului de la Pitești susține că bărbatul imobilizat de polițiști a avut o moarte violentă. Bărbatul a murit asfixiat și a avut mai multe traumatisme. Procurorul de caz a dezvăluit că se fac cercetări asupra faptelor și încă nu este vizată o persoană.

Medicul legist a prezentat primele concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de polițiști. Moarte a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui. De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.

„Moarte a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

Au fost văzute imaginile, au fost identificate persoanele și vom cere informații de la medicul de familie, a precizat procurorul.

Bărbat mort după ce a fost imobilizat de polițiști

Un bărbat în vârstă de 63 de ani din Pitești a murit după o intervenție a poliștilor, care l-au scos afară dintr-un local cuprins de flăcări și l-ar fi bruscat. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și n-a mai putut fi salvat de medici.

”Cu ocazia intervenției la un incendiu la un local, (aparatură electrică) un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă.  Barbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicațiilor și s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, în acest moment i se efectuează manevre de resuscitare”, a anunțat poliția în cursul dimineții de vineri.

Comentarii
 • Huo, ai vazut cum la luat politistul pe mos, parca era la fotbal american nu politist.
  Ii facea o imobilizare si-l termina pe batran raucindu-i mama la spate.
  Ati devenit paranoici ca voi sunteti legea si faceti ce vreti, cand i-ati batut pe aia de la Bucuresti numai ca v-au atras atentia ca nu purtati masca, si ati urinat pe unul din ei spunand ca ”asta poate sa-i faca un politist lui” iar acei oameni batuti au murit dupa un timp de la bataia primita.
  Asta inseamna politie Coarna, hai sictir.

 • Domnule Organ Coarnă , dacă era taicătu ce spuneai ? 99 % din milițieni sunt de rahat așa cum spun bancurile . Dar dacă 3 civili omorau un criminal de milițian că nu purta mască ce spuneai ???

 • Să facă coarnă o probă —- să i se pună și lui picioarele pe gîtul lui da cîțiva indivizi —cum a procedat criminali interlopi din poliție —și după aia să comenteze în fața lui nichiduță evenimentu—–

 • Criminalul ăla este un cocalar frustrat. Trântirea unui om cu fața de asfalt implică un coeficient de inteligență spre zero. Nu a căutat să-l imobilizeze, ci doar să-și elibereze frustrările.
  Că victima a fost un boșorog bețiv nu schimbă cu nimic gravitatea comportamentului criminal al cocalarului de la miliție.

 • Formarea profesională a unui polițist costa sume destul de mari de la buget.Dati o lege : cine pleacă din sistem ,să plătească formarea profesională.De la crema de ghete până la chipiu.

Adauga un comentariu