International

După amenințările UEFA, 8 echipe din 12 se retrag din proiectul unei superligi

Publicat: 21 apr. 2021
siglele echipelor care au ieșit din proiectul de Superligă după ce au fost amenințate de UEFA cu excluderea din campionatele interne
8 din cele 12 echipe de fotbal au decis să iașă din Superliga, proiect rival cu Champions League

După ce UEFA a ameninţat cluburile care au dorit să înfiinţeze o superligă și să iasă din Champions League, 8 cluburi au anunţat că se retrag de pe listă. Conform presei internaţionale, oficial până acum s-au retras Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Inter Milano și Atletico Madrid

Proiectul este suspendat înainte de a începe. Aceeași presă internaţională dă ca sigur ieșirea şi a Barcelonei, Inter, AC Milan sau Atletico Madrid.

UEFA a reacţionat dur la anunţul echipelor că vor să înfiinţeze o Ligă a Campionilor separată

În urmă cu câteva zile un număr total de 12 echipe de fotbal importante în Europa au anunţat faptul că, din cauza banilor puţini veniţi de la UEFA au decis, împreună cu o bancă de investiţii din America să înfiinţeze o competiţie rivală cu UEFA Champions League. Superliga ar fi fost o competiţie închisă în care s-ar fi disputat meciuri între cele mai importante echipe iar premiile asigurate ar fi fost de ordinul miliardelor de euro.

În replică, oficialii UEFA au reacţionat extrem de dur spunând, într-un comunicat oficial că echipele respectivă riscă să fie excluse din campionatele interne și jucătorii lor nu mai pot participa la meciurile echipelor naţionale.

“UEFA, federaţia engleză şi Premier League, federaţia spaniolă şi LaLiga, federaţia italiană şi Legă Serie A au aflat că unele cluburi din Anglia, Spania şi Italia ar putea plănui să anunţe înfiinţarea unei aşa-zise Super Ligă.

Dacă acest lucru se va întâmpla, vrem să reiterăm că noi – UEFA, FA, RFEF, FIGC, Premier League, LaLiga, Lega Serie A, dar şi FIFA şi toate federaţiile care ne sunt membre – vom rămâne uniţi în eforturile de a opri acest proiect cinic, proiect care se bazează pe interesul propriu al câtorva cluburi într-un moment în care societatea are nevoie de solidaritate mai mult ca niciodată. se arată în comunicatul emis de UEFA

Suporterii echipelor care au anunțat puciul au reacţionat vehement

În altă ordine de idei, suporterii echipelor care au anunţat că vor înfiinţa Superliga au reacţionat dur, condamnând puciul pus la cale de echipele lor. Cei mai vehemenţi au fost suporterii clubului Chelsea. Cei ai lui Chelsea par să aibă și succes. Suporterii „albaștrilor” și-au făcut apariția în jurul arenei Stamford Brigde, înaintea meciului cu Brighton (0-0), de luni, din Premier League. Scandalul suporterilor i-a determinat pe oficialii clubului să anunțe retragerea din proiect.

Adauga un comentariu