Local

După ce două eleve s-au bătut la o școală din Iași, polițiștii au demarat activități de prevenire a bullying-ului – FOTO, VIDEO

Publicat: 27 sept. 2022
După ce două eleve s-au bătut la o școală din Iași polițiștii au demarat activități de prevenire a bullying-ului - FOTO VIDEO
Polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Iași au demarat o serie de activități de prevenire a bullying-ului în școli

Polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Iași au demarat o serie de activități de prevenire a bullying-ului, după ce două eleve s-au bătut la o școală din Iași. Acțiunea face parte din campania „Școala fără bullying”.

Vă aducem aminte că ieri, 26 septembrie 2022, o elevă a fost lovită de doi colegi într-o sală de clasă din cadrul Colegiului Tehnic „I.C.Ştefănescu” din Iaşi.

Activități de prevenire a bullying-ului, după ce două eleve s-au bătut la o școală din Iași

La Colegiul Tehnic „I.C.Ştefănescu” din Iaşi a avut loc ieri, 26 septembrie 2022, o bătaie între două eleve. După ce incidentul nefericit a fost imortalizat și publicat pe rețelele de socializare, oamenii legii și conducerea unității de învățământ au demarat o anchetă în acest caz.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Iași au desfășurat activități informativ – preventive a bullying-ului.

„La data de 26 septembrie a.c., în cadrul campaniei “Școală fără bullying” și ca urmare a apariției în spațiul public a unui material video privind o agresiune ce ar fi avut loc la Liceul “I.C. Ștefănescu“, din mun. Iași polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Iași au desfășurat activități informativ-preventive la această unitate de învățământ.
Astfel, în cadrul activităților a fost descris fenomenul de bullying, cauzele apariției acestuia, precum și formele de agresiune întâlnite în şcoli. De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune, răspunderea penală a minorilor şi recomandări pentru a evita victimizarea. Au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Totodată, elevii au fost informați și despre săvârșirea infracțiunii de port sau folosire de obiecte periculoase, această faptă fiind sancționată conform normelor.

„Totodată, au fost prezentate elevilor informații despre infracțiunea de port sau folosire de obiecte periculoase, contravențiile prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și consecințele legale ale săvârșirii acestor fapte. De asemenea, polițiștii au relaționat cu conducerea unității de învățământ în vederea stabilirii cauzelor care au stat la baza producerii evenimentului în care au fost implicați respectivii elevi. La activități au participat 22 de elevi și 3 cadre didactice”, au mai spus oamenii legii.

În edițiile anterioare ale Cotidianului BZI a fost relatat un caz similar.

Bătăie la Colegiul Tehnic „I.C. Ștefănescu” din Iași

Luni, 26 septembrie 2022, sala de clasă de la Colegiul Tehnic ”I.C.Ștefănescu” din Iași a fost transformată într-un ring de lupte. A fost înregistrată o bătaie între două tinere de 15 ani, la care au mai participat alți colegi. Întregul incident a fost imortalizat de elevii care se uitau fără să intervină.

„În urma imaginilor apărute în spaţiul public, poliţiştii din cadrul Biroului de Siguranţă Şcolară s-au autosesizat şi efectuează verificări în vederea clarificării întregii situaţii de fapt, urmând a fi luate măsuri în consecinţă”, a menționat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iași.

Important de precizat, conducerea unităţii de învăţământ a luat deja primele măsuri în această situaţie. De asemenea, directorul şcolii a precizat că elevii vor fi cercetați disciplinar, sancționați și consiliați psihologic. Cele două eleve care s-au bătut la o școală din Iași nu vor fi exmatriculate.
Comentarii
Adauga un comentariu