Sanatate

Durere în buric. Cu ce boli periculoase este asociat acest simptom neplăcut

Publicat: 25 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Durere în buric. Cu ce boli periculoase este asociat acest simptom neplăcut
O durere în buric pot simți și femeile însărcinate

O durere în buric poate fi de diferite tipuri. Durerea poate fi ascuțită, dureroasă, constantă sau episodică. Unele forme de durere ombilicală pot fi localizate doar în buricul însuși, spre deosebire de alte diagnostice, care se referă la durerea din buric și în alte locuri, cum ar fi abdomenul și spatele.

Unele simptome combinate cu durerea buricului pot indica o urgență medicală. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome și dureri de buric, trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră,  acestea sunt simptome grave. Sânge în scaun, dureri în piept în timpul activității, balonare, durere constantă care persistă mai mult de patru ore, vărsături de sânge și dificultăți de respirație.

femeie care se tine de buric din cauza durerii
Dacă aveți dureri în buric care se agravează o dată cu tusea, strănutul și presiune abdominală crescută, precum și întinderi, este posibil să aveți o hernie ombilicală

Durere în buric. Ce semne îți indică că suferi de o hernie ombilicală

Dacă aveți dureri în buric care se agravează o dată cu tusea, strănutul și presiune abdominală crescută, precum și întinderi, este posibil să aveți o hernie ombilicală. Cel mai caracteristic semn al unei hernii ombilicale este o umflare vizibilă în sau în apropierea buricului însuși. Durerea poate radia, de asemenea, în jos spre zona inghinală, precum și spre testicul.

O hernie ombilicală apare din cauza presiunii abdominale crescute în intestin, care, atunci când pereții intestinali cedează, duce la leziuni atunci când părți ale intestinului sau țesutului gras ies din intestin. În caz de simptome persistente și durere de hernie, trebuie luată în considerare intervenția chirurgicală.

femeie care se tine mainile in jurul buricului
Dacă vă confruntați cu vărsături în combinație cu aceste dureri ascuțite, ar trebui să căutați imediat ajutor de la camera de urgență

Dacă vă confruntați cu vărsături în combinație cu aceste dureri ascuțite, ar trebui să căutați imediat ajutor de la camera de urgență. Aceasta poate însemna că hernia este ciupită și nu are un aport de sânge adecvat. Pierderea aportului de sânge în timp, cum ar fi un accident vascular cerebral  poate duce la moartea țesuturilor.

Boala Crohn provoacă umflare în apropierea buricului. Alte afecțiuni care provoacă deranjul

De obicei, boala Crohn este o afecțiune care se dezvoltă și se agravează în timp. Simptomele bolii Crohn includ diaree, simțind nevoia să mergi la baie aproape tot timpul. Crampele abdominale și epuizarea sunt, de asemenea, două simptome ale afecțiunii.  De asemenea, pierderea în greutate este un semn caracteristic a acestei afecțiuni.

buricul umflat al unei femei
Boala Crohn este o boală intestinală care duce la reacții inflamatorii la nivelul intestinului subțire, care provoacă dureri de buric

Boala Crohn este o boală intestinală care duce la reacții inflamatorii la nivelul intestinului subțire, care provoacă dureri de buric. După cum am menționat, o hernie ombilicală este cea mai frecventă cauză a durerii de buric, dar există și alte diagnostice care pot provoca dureri în sau în apropierea buricului. Printre acestea apendicita, stomac deranjat, boala vezicii biliare, probleme cu stomacul, blocaj intestinal, colită ulcerativă, precum și infecții ale tractului urinar.

Mulți oameni simt că stomacul lor se simte umflat atunci când le doare buricul. Cea mai frecventă cauză a unei astfel de dureri în combinație cu aceste simptome sunt problemele digestive și intestinale. De cele mai multe ori, problemele digestive sunt însoțite de simptome precum că stomacul tău este plin înainte de a mânca, de asemenea simți greață și durere care se extinde de la buric la stern. Dacă aveți aceste simptome și persistă mai mult de două săptămâni, vă sfătuim să mergeți la medic pentru o examinare.

O durere în buric pot simți și femeile însărcinate. Din cauza burticii în continuă creștere în timpul sarcinii, este posibil să aveți dureri în buric din cauza tendoanelor și ligamentelor din zona inghinală. Acest lucru se datorează de obicei ligamentului, care în engleză este numit „ligamentul rotund al uterului”, adică ligamentul rotund care aparține uterului. Durerea de la acest ligament poate provoca dureri în zona buricului și șoldului.

femeie care se tine de buric din cauza durerii
Mulți oameni simt că stomacul lor se simte umflat atunci când le doare buricul
Adauga un comentariu