Sanatate

Durerea în piept și în spate. Cum să identifici la timp cauza manifestării simptomului

Publicat: 27 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Durerea în piept și în spate. Cum să identifici la timp cauza manifestării simptomului
Durerea ascuțită care apare brusc imediat după vărsături sau după o procedură care implică esofagul indică o posibilă ruptură a acestuia

Durerea în piept și în spate poate rezulta din probleme cu esofagul sau boli ale inimii și aortei. Boala de reflux gastroesofagian (BRGE), cauzată de acidul din stomac, poate provoca o senzație de arsură sau strângere sub stern, fiind similară cu durerea provocată de o boală cardiacă.

Unele simptome sunt mai caracteristice bolilor esofagului. Durerea ascuțită care apare brusc imediat după vărsături sau după o procedură care implică esofagul indică o posibilă ruptură a acestuia. Arsurile la stomac sunt o durere arzătoare, care iradiază în piept și uneori în gât, de obicei după ce ai mâncat sau ai stat întins. Dificultatea la înghițire și o senzație de disconfort care apare doar la înghițire indică, de asemenea, o boală a sistemului digestiv. O senzație de disconfort în zona pieptului, care apare de obicei în timpul efortului și dispare după o scurtă odihnă, indică o boală de inimă. Cu toate acestea, deoarece simptomele se suprapun adesea și pentru că bolile de inimă sunt deosebit de periculoase, medicii fac adesea o radiografie toracică pentru a detecta boala esofagiană.

grafica emeie care se tine de piept din cauza durerilor
În funcție de cauzele durerii în piept, medicul pune un diagnostic și prescrie un tratament care aduce alinare și ajută la revenirea la ritmul activ obișnuit de viață

Durerea în piept și în spate. Ce afecțiuni semnalează acest deranj

Durerea în piept este o plângere foarte frecventă. Durerea poate fi ascuțită sau surdă, unii pacienți își descriu senzațiile ca disconfort, strângere, apăsare sau arsuri la stomac. Uneori, durerea apare și în spate, gât, maxilar, abdomen superior sau braț. Pot fi prezente și alte simptome, cum ar fi greața, tusea sau dificultățile de respirație, în funcție de cauza durerii în piept.

grafica femeie care se tine de spate din cauza durerii
Mulți oameni știu că durerea în piept este un semn al unei potențiale tulburări care pune viața în pericol și caută asistență medicală atunci când simptomele sunt minime

Mulți oameni știu că durerea în piept este un semn al unei potențiale tulburări care pune viața în pericol și caută asistență medicală atunci când simptomele sunt minime. Când există durere în piept, indiferent de natura acestei dureri, de obicei fiecare dintre noi crede că are o problemă cu inima. Această considerație este ghidată și de medici, care iau în considerare în primul rând cauzele cardiace ale acestui sindrom. Cu toate acestea, durerea în zona pieptului poate manifesta și boli ale altor organe.

În funcție de cauzele durerii în piept, medicul pune un diagnostic și prescrie un tratament care aduce alinare și ajută la revenirea la ritmul activ obișnuit de viață. Pentru un tratament de succes, este important să se determine cu exactitate sursa durerii.

Alte consecințe provocate de acest disconfort. Cum să identifici la timp problema

Durerea în piept poate fi, de asemenea, o consecință a unei boli a coloanei vertebrale. Nervii care dau sensibilitate toracelui sunt afectați la încălcări ale coloanei vertebrale și există durere în piept, o senzație de constricție a inimii sau strângere a pieptului. Fii atent dacă durerea în piept este însoțită de durere sub omoplat, în umăr sau în spate, acesta este un semn sigur că sursa problemei se află în coloana vertebrală.

femeie care se tine de piept din cauza durerilor
Durerea în piept este o plângere foarte frecventă

Printre aceste boli ale coloanei vertebrale pot fi identificate hernie de disc în regiunea toracică, cifoscolioză, hernie de disc intervertebrală, proeminența discului în regiunea toracică, proeminența discului intervertebral și scolioza.

Boala care provoacă durerea în piept și în spate la nivelul coloanei vertebrale toracice poate fi identificată doar de un medic examinând pacientul. Este imposibil să se determine în mod independent diagnosticul, deoarece simptomele multor patologii sunt similare. Uneori, durerea este cauzată de entorse sau spasme musculare, dar adesea boli ale coloanei vertebrale, precum și ale inimii și plămânilor. Pentru un tratament de succes, este necesar să se identifice boala cât mai devreme posibil și să se înceapă terapia adecvată.

grafica femeie care se tine de spate din cauza durerii
Mulți oameni știu că durerea în piept este un semn al unei potențiale tulburări care pune viața în pericol și caută asistență medicală atunci când simptomele sunt minime

 

Adauga un comentariu