Sanatate

Durerea de coloană radiază în piept. Cum este posibil

Publicat: 03 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Durerea de coloană radiază în piept. Cum este posibil
Respirația poate deveni o misiune destul de dificilă

Durerea de coloană radiază în piept din mai multe motive. Mai mulți oameni au sesizat acest fenomen și încearcă să îi găsească explicații.

De la o vârstă oamenii sesizează că durerile pot veni de peste tot. Una dintre cele mai neplăcute tipuri de dureri este cea în piept. Se poate simți în multe feluri, iar cauzele sunt multiple. Pot apărea din cauza unor afecțiuni a organelor de la torace, precum esofag, plămâni și inimă. Dar este frecvent și cazul în care durerea de coloană radiază în piept.

Coloana poate suferi de multe afecțiuni, iar traumatismele de la nivelul ei sunt principale surse de durere ce pot iradia. Maladiile ce pot duce la simțirea acestei dureri sunt cele ce produc o creștere a presiunii aplicate nervilor ce ies din măduvă, dar și cele ce provin din inflamarea țesuturilor conjunctive sau musculare ce împrejmuiesc coloana vertebrală.

grafica unde se observa organele toracelui
Cauzele durerilor în piept sunt multiple

Cum se simte durerea in piept provocată de către coloană

În funcție de etiologia afecțiunii durerea de piept se prezintă ca fiind o senzație de presiune sau plenitudine, uneori chiar ca un sentiment de strângere ce lasă fără aer. Se poate observa o scurtare a respirațiilor, sau o îngreunare ce este însoțită de dureri ascuțite. Durerea este simțită mai redusă sau mai agravată în funcție de poziția corpului.

În cadrul celor ce radiază de la coloana vertebrală, apare și o sensibilitate crescută atunci când la piept se aplică presiunea. Durerea este adesea una ce persistă și are un caracter aproape permanent. Activitățile fizice pot deveni, de asemenea, o misiune dificilă întrucât reprezintă o succesiune de mișcări, unde se adaugă numărul crescut de respirații. Dacă se încearcă o respirație profundă, durerea se resimte, iar în cazul tusei aceasta este una inevitabilă. Durerile din preajma plămânilor sunt des întâmpinate în cadrul afecțiunilor.

Dacă durerea de piept este puternică și vine dintr-odată, brusc, acesta poate fi un semn de infarct, iar apelarea numărului unic de urgență 112 este o obligativitate. Se recomandă deplasarea într-o zonă din care ambulanța să vă poată prelua mai repede. Solicitați ajutorul persoanelor din jur, iar dacă puteți lua o mașină pentru a ajunge mai repede la spital, faceți-o.

femeie ce are durere de piept
Această afecțiune poate împiedica realizarea unor activități

Cauze ale durerii de piept ce iradiază din spate

Principalele patologii în cadrul cărora durerea poate iradia la nivelul toracelui este dat de traumatismele ce au avut loc la nivelul coloanei. Postura este, de asemenea, un factor important întrucât se micșorează canalul de ieșire a nervilor. Cifozele și scoliozele la nivel cervical, respectiv, toracal, pot determina același efect dacă sunt avansate. Afecțiunile osoase precum osteoporoza, pot stimula obturarea acestor căi.

Țesuturile ce împrejmuiesc coloana vertebrală au caracterul de a se inflama în anumite condiții. Herniile de disc pot produce dureri ce radiază, acesta fiind motiv suplimentar pentru a încerca pe cât posibil evitarea manipulării de obiecte ce ar putea solicita spatele. În cadrul unor afecțiuni, țesuturile conjunctive, sau chiar, cele musculare pot produce dureri ce radiază în torace.

barbat ce are o durere de piept
Dacă durerea este bruscă și puternică, poate fi vorba de un infarct miocardic

Cauzele sunt multe, iar explicațiile durerilor din spatele fiecărui motiv poate să nu fie exact ceea ce căutați. Un fapt veridic este că durerea de la nivelul coloanei poate produce senzația de durere în piept, aceasta este mai puternică sau mai puțin intensă depinzând de persoană la persoană. Oricare ar fi cauza apariției durerilor în piept, vizita la un medic trebuie efectuată. Dacă bănuiți că sursa durerii este o alta, întrucât se simte diferit, de asemenea, se recomandă o nouă vizită la medic pentru a investiga cu mai multă atenție patologia de care suferiți.

Cum se poate trata durerea de coloana ce radiază în piept

Vindecarea acestei afecțiuni este un subiect la care se ajunge după ce medicul specialist în domeniu vă va oferi un diagnostic precis. Etiologia este una multiplă, cauzele apariției unei dureri în piept sunt foarte multe, iar părerea personală că ar iradia de la coloană nu este una pe care ar trebui să vă bazați. Pentru a se identifica sursa durerilor, este posibil să aveți de realizat radiografii, ecografii și analize. Motiv pentru care consultul medical trebuie făcut din timp, pentru a putea începe tratamentul cât mai repede.

Pentru durerea din piept produsă de inimă se pot oferi medicații cu scopul relaxării arterelor, reducând astfel și tensiunea arterială. Aspirina, din puncte de vedere medical, are calități anticoagulante făcând sângele mai subțire și poate fi o soluție pentru cazul dumneavoastră. Un infarct anterior se va trata cu anticoagulante ce vor preveni formarea de viitoare cheaguri de sânge. Totodată, în cazul durerilor în care implicată este inima, se poate vorbi și despre soluții chirurgicale.

om la consult medical pentru ca durerea de coloana radiaza in piept
Se recomandă un consult la medic dacă afecțiunea persistă

Dacă medicul specialist identifică drept cauză coloana vertebrală, în cele mai multe cazuri se vor administrate medicamente analgezice ce pot fi atât steroide, cât și non steroide. Aici putem menționa că medicațiile pe bază de ibuprofen și diclofenac au dat rezultate bune în combaterea inflamațiilor. Se poate introduce în dieta zilnică și un antioxidant natural cu caracter antiinflamator, anume mușețelul.

Analgezicele vor permite desfășurarea a mai multor activități, însă problema nu a dispărut. Pentru a îmbunătăți starea patologică, specialiștii recomandă urmarea unor ședințe de fizioterapie și adaptarea unui stil de viață mai activ. Gimnastica și yoga pot fi niște activități ce pot aduce foarte multe beneficii în cadrul acestor afecțiuni, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. O relație deschisă cu medicul vă poate ajuta mult, așa că împărtășiți cu dânsul simptomele pe care le prezentați fără ezitări.

 

persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

Adauga un comentariu