Sanatate

„M-am vindecat de osteoporoză”: Propoziția mult dorită

Publicat: 21 ian. 2022
grafica unde se prezinta coloana vertebrala a unei persoane
Durerile pot deveni foarte mari și nevoia de calmante crește

Pentru a putea spune „m-am vindecat de osteoporoză”, este nevoie să înțelegem ce înseamnă cu adevărat ce înseamnă această afecțiune.

Osteoporoza este o afecțiune osoasă de care suferă multe persoane de peste 50 de ani. Această boală este cauzată de către o dereglare a sistemului de reînnoire a structurilor osoase. Afecțiunea se prezintă cu o slăbire a rezistenței oaselor ce pot lua loc din mai multe motive.

Adesea oasele afectate sunt cele de la nivelul bazinului, șoldului, a încheieturilor și a oaselor spatelui (coloana vertebrală). Deoarece această afecțiune reprezintă o degradare treptată și lentă a oaselor, mulți oameni o încadrează în categoria bolilor silențioase.

osteoporoza la nivelul bazinului radiografie
Bazinul și șoldul sunt adesea zone afectate de către osteoporoză

Cum se poate dezvolta osteoporoza în oase

Pentru a putea vorbi de cauze trebuie să înțelegem cu funcționează exact acest sistem de osificare. Organismul de când este copil până la maturitate, undeva în jurul vârstei de 20 de ani, transformă țesutul cartilaginos în țesut osos. Astfel oasele sunt mai dense și puternice, capabile de a desfășura diverse activități fără probleme.

La nivelul osului se găsesc 2 celule cu funcții foarte importante, una dintre acestea este responsabilă de folosirea mineralelor din corp cu scopul de a forma structuri osoase, iar cealaltă are misiunea de a distruge țesutul osos învechit, eliberând astfel mineralele în sânge.

Undeva pe la vârsta de 35 de ani, acest proces își pierde ușor și foarte lent din randament. Oasele persoanelor mai în vârstă fiind mai predispuse la fracturi decât oasele unei persoane tinere. Această acțiune este normală pentru toți oamenii, iar în cazul osteoporozei are loc același proces, dar mai rapid.

structura oasoasa vazuta la microscop
Cu tratament se poate ajunge la un echilibru între construcții și distrugeri

Simptome ale osteoporozei în stadiu avansat

Osteoporoza se prezintă ca având drept simptome durerea accentuată a oaselor, durere ce persistă indiferent de activitatea prestată, chiar și în timpul statului în pat. Această durere este cauzată de o densitate mică a oaselor ce trebuie să presteze aceleași funcții ca unul sănătos.

Rata de a suferi de răni la nivelul oaselor este mare așa că este util să cunoașteți care sunt semnele unei fracturi. Drept consecință a osteoporozei poate apărea sedentarismul și obezitate, din cauza faptului că apare incapacitatea de a efectua activități fizice. Astfel, stimulează și pierderea din înălțime.

Persoanele care suferă de dereglări și afecțiuni hormonale sunt predispuse la a dezvolta osteoporoză. Codul genetic al persoanelor este un factor ce trebuie luat în considerare pentru a preveni o descoperire a maladiei într-un stadiu avansat.

persoana in varsta ce sufera de osteoporoza
Controalele la medic trebuie să fie regulare pentru a identifica maladiile la timp

 Sunt sub tratament și mă simt bine: „M-am vindecat de osteoporoză?”

Efectele osteoporozei pot fi anulate, idee pe care lumea trebuie să o înțeleagă. Faptul că osteoporoza a fost diagnosticată ca fiind o boală fără leac, este din prisma faptului că nu se poate opri acest mecanism de distrugere osoasă. Dar, cu tratament se pot crește numărul construcțiilor osoase, creând astfel un echilibru între cele două.

Pentru a reduce durerea se folosesc antiinflamatoare / analgezice, precum cele pe bază de  diclofenac. Se pot folosi în diverse cazuri cu sugestia medicului și extracte de salvie.

O principală cauză a acestei boli este dată de lipsa suficientelor minerale și vitamine, ce au declanșat dorința corpului de a le scoate din oase. Trebuie să ne gândim că organismul are nevoie de calciu, fosfor și alte minerale, și pentru funcționarea sa, nu doar pentru oase. Administrarea de suplimente alimentare reprezintă o măsură foarte ingenioasă.

sectiune transversala a unui os sanatos si unui os cu osteoporoza
Osteoporoza poate fi cauzată de către mineralizări accentuate

Tratament naturist pentru ameliorarea osteoporozei

Bineînțeles că există o șansă ca o substanță din cele foarte multe ce se găsesc în plante să fie exact ceea ce aveți nevoie pentru a opri distrugerile osoase, dar trebuie să folosim ierburile pe care le știm bine și oferă beneficii în această maladie. Persoanele cu osteoporoză întâmpină insomnii frecvente cauzate de durere, iar aici putem recomanda ceaiul de sunătoare, cu efect de sedativ ce vă poate oferi nopți mai odihnitoare.

Ceaiul de cimbru prezintă capacitatea de a scădea colesterolul din sânge și deci, a reduce din cantitatea plăcii de aterom de la nivelul vaselor de sânge. Îngustarea vaselor mici de sânge fiind o consecință frecventă în cazul morții celulelor osoase.

Consumul de plante trebuie să fie făcut cu acordul medicului, deoarece acesta poate prescrie medicamente ce ulterior să acționeze cu substanțele active din ceaiuri și să vă provoace mai mult rău decât bine. Nu renunțați la medicamente pentru un tratament cu ceaiuri, acestea au majoritar funcția de preveni, nu de a vindeca.
Comentarii
Adauga un comentariu