Sanatate

Durerea de picioare de la genunchi în jos: Ce afecțiuni grave poate semnala acest simptom

Publicat: 04 ian. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Durerea de picioare de la genunchi în jos Ce afecțiuni grave poate semnala acest simptom
De asemenea, această afecțiune îți poate modifica aspectul piciorului dar și mersul

Durerea de picioare de la genunchi în jos poate fi provocată de arterele blocate. De cele mai multe ori, acest simptom este simțit mai ascuțit atunci când mergi mai mult pe jos, cedând atunci când faci repaus.

Durerea de picioare apare atunci când reziduurile grase depozitate pe pereții arterelor de la picioare devin un blocaj pentru fluxul liber al sângelui către mușchi. Durerea poate apărea în mai mute locuri, însă cel mai frecvent este simțită de la genunchi în jos. De asemenea, un astfel de disconfort poate apărea și din cauza unei entorse.

femeie care isi maseaza piciorul
De asemenea, masajul este foarte benefic pentru stimularea circulației sângelui și relaxarea mușchilor

Durerea de picioare de la genunchi în jos: Care sunt factorii de risc în cazul acestui disconfort

De obicei, acest disconfort este resimțit sub forma unei dureri articulare sau de mușchi. Multe persoane care suferă de un astfel de deranj spun că durerea este simțită și sub forma unor crampe, care se pot manifesta și atunci când dormi. De asemenea, se pot intensifica în momentul în care efectuezi un efort fizic. Acestea se pot simți și la nivelul pulpei piciorului nu doar de la genunchi în jos.

De asemenea, această afecțiune îți poate modifica aspectul piciorului dar și mersul. Printre simptomele care te atenționează că arterele sunt blocate sunt venele varicoase. De cele mai multe ori, durerea de picioare apare și din cauza varicelor. Acestea apar atunci când venele își măresc volumul, devenind late.

În cazurile mai grave, durerea de la genunchi în jos poate fi provocată de lezarea unui nerv sau afecțiuni ale coloanei vertebrale. Din această cauză, este foarte important să consultați un medic specialist pentru identificarea afecțiunii. Dacă boala este lăsată, aceasta se poate înrăutăți, provocând riscuri și complicații.

medic care maseaza genunchiul unei persoane
În cazul în care durerea este tot mai ascuțită este bine să iei un calmant

Cum poți trata durerea de picioare: Cele mai sigure remedii

Dacă nu suferi de o afecțiune gravă, durerea de picioare poate fi trată cu ajutorul unor obiceiuri și remedii destul de simple. Printre cele mai eficiente este purtarea unor ciorapi speciale compresivi. De mare ajutor sunt și ciorapii medicinali, care susțin piciorul. De asemenea, este foarte importantă odihna. Durerea poate dispărea sau ameliora atunci când așezi piciorul pe mai multe perne, ridicându-l deasupra nivelul capului.

În cazul în care durerea este tot mai ascuțită este bine să iei un calmant. Acestea se pot procura din farmacii și fără prescripția medicului. Cele mai recomandate în situațiile date sunt aspirina și ibufrenul. Acestea sunt foarte bune calmante care te vor ajuta să scapi pentru o perioadă de timp de disconfort. Calmantele sunt foarte bune și atunci când suferi de picioare neliniștite.

De asemenea, masajul este foarte benefic pentru stimularea circulației sângelui și relaxarea mușchilor. Pentru a obține un efect cât mai bun, poți să faci o baie fierbinte înainte de masaj. Astfel, vei reuși să întinzi mai bine mușchii de la picioare. Dacă durerea este mai accentuată de la genunchi în jos, poți încerca să-ți masezi zona mai sensibilă. De asemenea, pentru un rezultat cât mai bun este bine să folosești și creme sau geluri pentru durerile de picioare în timpul masajului.

grafica femeie care se tine de gamba piciorului din cauza durerii
Dacă nu suferi de o afecțiune gravă, durerea de picioare poate fi trată cu ajutorul unor obiceiuri și remedii destul de simple

Tratament medicamentos și naturist pentru ameliorarea deranjului de la nivelul picioarelor

Cel mai bun aliat pentru tratarea picioarelor sunt analgezicele. Acestea te ajută să menții controlul asupra durerii și asupra afecțiunii care provoacă disconfortul. De asemenea, acestea sunt foarte bune pentru ameliorarea recurențelor. Antiinflamatoarele sunt foarte bune atunci când durerea de la nivelul picioarelor este provocată de activități sportivi sau un efort exagerat. Printre cele mai eficiente medicamente sunt acetaminofenul și paracetamolul. De asemenea, medicamentele precum nesteroidienele sunt foarte indicate pentru calmarea durerii de la nivelul picioarelor.

Printre cele mai eficiente remedii naturiste pentru calmarea durerii de la picioare sunt remediile fabricate din păpădie, fiind una dintre plantele care are o mulțime de beneficii. De asemenea, conform specialiștilor, acestea elimină retenția de apă din picioare. Cireșele sunt și ele un remediu extrem de bun pentru a scăpa de problema de la picioare. Acestea stimulează urinarea, tratând astfel edemul de la picioare. Printre leacurile bătrânești care te pot ajuta să ameliorezi disconfortul este floarea pasiunii și uleiul esențial de kumquat.

Durerea de picioare de la genunchi în jos nu trebuie evitată. Aceasta poate semnala unele afecțiuni foarte grave. Pentru a te asigura că totul este în regulă este important să consulți un medic specialist și să respecți toate sfaturile specialiștilor.

persoana care se tine de genunchi din cauza durerii
De obicei, acest disconfort este resimțit sub forma unei dureri articulare sau de mușchi
Comentarii
Adauga un comentariu