Sanatate

Hârâială în piept si tuse productivă. Cele mai frecvente cauze care provoacă acest disconfort

Publicat: 18 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Hârâială în piept si tuse productivă. Cele mai frecvente cauze care provoacă acest disconfort
Simptomele tuberculozei sunt dureri severe în piept în timpul unei tuse uscate

Hârâiala în piept și tuse productivă reprezintă un simptom reflex prin care sputa este îndepărtată din organele respiratorii. Acesta este considerat un simptom benign, dar în unele cazuri se manifestă prin durere și necesită o vizită la medic. Tusea și durerea în piept în același timp pot fi un simptom al unor boli periculoase care trebuie tratate urgent.

Multe patologii periculoase se desfășoară fără durere și fără creșterea temperaturii. Mentalitatea îi spune unei persoane că absența temperaturii este un indicator al sănătății excelente. Cu toate acestea, multe dintre cele mai periculoase patologii sunt nedureroase și nu există o creștere a temperaturii corpului. De exemplu, cancerul pulmonar sau pneumonia fără simptome prezintă acest simptom. În stadiul inițial al tuberculozei, o persoană, în afară de slăbiciune, tuse și hârâială în piept, nu observă nimic altceva, dar aceste simptome par atât de slabe încât, în opinia sa, nu are rost să meargă la doctor. De asemenea, este indicat să apelezi la un specialist dacă simți dureri sub coaste.

femeie imbracat gros care se tine de piept si tuseste
Bronșita, în funcție de curs, se împarte în acută și cronică

Hârâială în piept si tuse productivă. Afecțiuni semnalate de aceste simptome

Cea mai inofensivă manifestare a durerii în piept și tuse poate fi o răceală. Acest lucru se întâmplă dacă sputa nu dispare mult timp, persoana tușește puternic și mult, rupând mușchii pieptului. Acest lucru îți poate da bătăi de cap. Este recomandat să te ajuți cel puțin luând ierburi care sporește evacuarea sputei.

O răceală cu imunitate scăzută și prezența unei infecții lente în organism poate provoca umflarea mucoasei bronșice, precum și a nazofaringelui, ceea ce va provoca consecințe mai grave și un curs prelungit al bolii. Simptomele răcelii se manifestă cel mai adesea în perioada primăvară-toamnă, deoarece organismul se simte instabil când se schimbă anotimpurile.

femeie care se tine de piept si tuseste
Cauza tusei și durerii în piept poate fi provocată de o infecție și o boală asociată, precum tuberculoza pulmonară

Cauza tusei și durerii în piept poate fi provocată de o infecție și o boală asociată, precum tuberculoza pulmonară. Pericolul său este că etapa inițială poate dura mult timp. În acest timp, bacteriile pătrund în alte sisteme, precum țesutul osos, de unde este foarte greu de îndepărtat.

Simptomele tuberculozei sunt dureri severe în piept în timpul unei tuse uscate, precum și o defecțiune, pierderea interesului pentru viață, dificultăți de respirație din cauza lipsei de aer. Ganglionii limfatici se pot mări, iar sângele apare în spută în etapele ulterioare.

Bronșita și astmul provoacă durerea în piept și tusea

În cazul bronșitei, membrana mucoasă a arborelui bronșic are de suferit, în timp ce capacitatea de a filtra aerul care intră este afectată și apărarea este redusă. Bronșita, în funcție de curs, se împarte în acută și cronică. Uneori, bronșita este însoțită de sinuzită ce amplifică afecțiunea.

În cazul bronșitei acute însăși, simptomul principal este o tuse puternică. Tratamentul tusei simptomatice poate provoca complicații precum pneumonie, boli cardiovasculare și chiar sângerări minore la nivelul creierului. Cu bronșită, simptomele amenințătoare sunt dureri în piept, crizele de astm, tusea persistentă timp de o oră sau mai mult, spută amestecată cu sânge și transpirație crescută. Uneori poate apărea și sputa verde groasă cu hemoragii în membrana mucoasă a globilor oculari.

femeie care se tine de piept si tuseste
O răceală cu imunitate scăzută și prezența unei infecții lente în organism poate provoca umflarea mucoasei bronșice

Hârâiala în piept si tusea productivă fără febră este posibilă în cazul astmului. O boală bronșică cronică care apare odată cu creșterea activității lor. Ca rezultat, o persoană simte rigiditate în piept. Pe lângă aceste simptome o persoană acre suferă de astm poate simți o sufocare, durere în gât, simțind o deficiență atunci când respiri. De asemenea, se manifestă tusea nocturnă și matinală, precum și spasmul după sau în timpul efortului. Din cauza îngustării lumenului bronhiilor, pacientul aude un șuierat în timpul respirației și o senzație de disconfort constant în interior.

femeie care tine mana la gura din cauza tusei productive
Cea mai inofensivă manifestare a durerii în piept și tuse poate fi o răceală
Adauga un comentariu