Sanatate

Durerile de burtă în sarcină – În primele săptămâni multe femei se confruntă cu această problemă

Publicat: 10 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Durerile de burtă în sarcină - În primele săptămâni multe femei se confruntă cu această problemă
Chiar dacă ovulul a fost fertilizat se poate ca acesta să fie eliminat la menstruație

Pot apărea dureri de burtă în primele săptămâni din cauza sarcinii, iar acest lucru nu este ceva de speriat, însă pot fi și alte afecțiuni dacă sunt severe.

În mod normal, atunci când ovulul este fertilizat de către spermatozoid are loc formarea „celulei ou” aceasta va ca călători timp de câteva zile prin trompele uterine până când vor ajunge la uter. Până aici totul este normal și ușor de înțeles, atunci când această călătorie se va sfârși, ovulul fecundat ar trebui să se implanteze în mucoasa îngroșată a uterului.

Nu întotdeauna această implantare va avea loc, căci se poate întâmpla ca atunci când zigotul ajunge în uter (acest drum poate dura chiar și 3, 4 sau 5 zile), menstruația să apară iar acesta să fie eliminat din corp o dată cu ea. Iar atunci pot apărea durerile de burtă, abdominale, datorită menstruației.

femeie cu dureri de burta in primele saptamani ale sarcinii in sufragerie
Primele săptămâni de sarcină pot fi mai dureroase

Durerile de burtă din primele săptămâni ale sarcinii

În momentul în care are loc această alipire a zigotului de mucoasa uterină, se va întâmpla fenomenul de implantare, iar zigotul va forma niște legături cu corpul mamei. Acestea având rolul de a menține și a suplimenta noul organism cu tot ceea ce are nevoie pentru a se dezvolta.

Se vor simți în acest caz niște crampe la abdomen, puțin ascuțite, ca să zicem, iar multe femei au mai adăugat și prezența unor furnicături.  Această perioadă corespunde adesea cu cea în care ar trebui să înceapă menstruația, aceeași săptămână, doar că în cazul de față, secrețiile nu se vor mai prezenta la fel. Sunt mult mai puține, iar consistența lor este diferită.

femeie cu dureri de la sarcina
Durerile din timpul sarcinii pot fi accentuate

Cum a fost descris și mai sus, se poate ca ovulul fecundat să fie eliminat din corpul femeii la menstruație, iar durerile de la burtă sa fie datorate crampelor normale. De asta este recomandat ca informațiile ce țin despre durata și consistența ciclurilor să fie păstrate, atât pentru propria voastră observare a condiției, cât și pentru a facilita expertiza medicului specialist.

Durerile de burtă pot apărea și din alte cauze

Dacă ceea ce simțiți nu este similar cu crampele pe care le simțiți de obicei și este o durere de burtă diferită, poate fi datorită unor afecțiuni la nivelul tubului digestiv. Sunt foarte frecvente afecțiunile ce provoacă inflamația stomacului, iar durerile din cadrul acestora este total diferită, fiind asemănătoare unui sentiment de arsură.

femeie cu durere de burta
Dacă durerile sunt diferite, pot semnala probleme de la nivelul tubului digestiv

Pot fi, de asemenea, însoțite de vărsături sau probleme în digerarea mâncării. Se recomandă a se merge la un control medical dacă se experimentează cele descrise anterior. Se prea poate, ca inflamația respectivă să fie indusă de către bacterii precum Helicobacter pilory.

Când trebuie de văzut un medic

Dacă au loc dureri anormale la nivelul abdomenului, iar acestea persistă câteva zile, se recomandă un consult medical pentru a evita orice agravare a vreunei afecțiuni. Nu trebuie ignorate căci dacă este vorba de ceva la nivelul stomacului, pot apărea ulcere cu instalare rapidă, iar acestea sunt foarte periculoase.

femeie cu dureri de burta ce sta la perete in primele saptamani din timpul sarcinii
Durerile de la sarcină pot fi confundate cu durerile din cadrul menstruației

Durerile de burtă din primele săptămâni ale sarcinii sunt considerate normale, la fel și niște sângerări ușoare, dar dacă acestea sunt prea puternice, ieșite din comun, un consult medical poate fi exact ceea ce aveți nevoie. Există probabilitatea ca o complicație sau ca o anomalie să fi avut loc la momentul nidării, iar o vizită la ginecolog poate reduce aceste riscuri.


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

Adauga un comentariu