Frumusete

Ar trebui să ne spalam pe corp absolut în fiecare zi?

Publicat: 29 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ar trebui să ne spalam pe corp absolut în fiecare zi
Dusul zilnic e periculos

Dusul zilnic e periculos? După 8 ore de muncă, antrenament intens, o plimbare prin soare, o zi în mijlocul poluării sau orice altă activitate obositoare, odată ce ajungeți acasă, sa faceți un duș este cu siguranță momentul cel mai așteptat.

Opriți-vă o clipă, renunțați la toate gândurile și aveți grijă de corp după activitățile zilnice, ajutați-l să se consolideze. Senzația transmisă de un duș este de neprețuit. După duș, ne simțim imediat mai plini de energie.

Uneori, în ciuda unei zile obositoare, dușul are puterea de a îndepărta oboseala și suntem gata să facem activități noi: ieșim, dansăm până în zori etc.

Ar trebui să ne spălăm în fiecare zi? Este acesta cel mai bun mod de a fi curat? Săpunul trebuie folosit de fiecare dată?

Aveți grijă să nu cădeți în exces

Unii dermatologi sustin ca spălarea frecventa dăunează sănătății atacând pielea. Sapunul usuca pielea si modifica in acelasi timp pelicula hidrolipidica, prezenta pe orice suprafata a epidermei. Sub efectul spalarii agresive, pielea slabita este predispusa la uscare.

Dusul zilnic e periculos? Evitați spălarea fără săpun

Spălarea fără săpun nu elimină celulele moarte ale pielii care se acumulează în timp. În plus, spălarea fără săpun nu îndepărtează sebumul. Este important să scăpați de celulele moarte acumulate. Și a nu o face în mod regulat poate provoca leziuni ale pielii. Astfel, dermatologii ne sfătuiesc să folosim geluri de duș fără săpun, săpunuri grase.

Dusul zilnic e periculos? Și pentru păr?

Această problemă privește și părul. Să il speli prea des îl atacă. Dar spălarea lui doar cu apă nu este suficientă pentru a elimina toate reziduurile de cheratină, sebum și alte resturi. Tot mai multe persoane folosesc oțetul de cidru de mere și bicarbonatul de sodiu pentru a-și spăla părul. În timp ce alții își fac propriul șampon.

În concluzie, a face un duș în fiecare zi nu este imperativ. Depinde de activitatea dvs. din timpul zilei și de climă. Pe de altă parte, este important să ai un săpun adaptat pielii tale, astfel încât aceasta să rămână în stare bună de sănătate.

Adauga un comentariu