Boli si tratamente

E.coli: cum să previi infecțiile

Publicat: 21 oct. 2019

E.coli: cum să previi infecțiile. Toxinele Shiga, unele tulpini de Escherichia coli și EHEC (Escherichia colo enterohemoragică) sunt responsabile de sindromul uremic hemolitic (HUS) prin secreția lor de toxine.
Pentru a limita cel mai bine o infecție cu E. coli și transmiterea ei, este necesar să respectăm câteva reguli de igienă destul de simple:

respecta termenul limita de consum alimentar;
reglați frigiderul la o temperatură scăzută (maxim 4 ° C);
curățați frigiderul în mod regulat cu înălbitor;
gătește bine carnea și, mai ales, carnea tocata (culoarea roz trebuie să dispară) mai ales dacă este destinata copiilor (gătitul la 65 ° C distruge bacteria E. coli);
spălați cu atenție legumele, fructele, în special cele care vor fi consumate crude;
la frigider, păstrați alimentele crude separat de cele gătite sau gata de consum;

E.coli: cum să previi infecțiile

Spălați cu atenție ustensilele de bucătărie (mai ales atunci când au fost în contact cu carne sau legume crude în prealabil) și blatul de lucru;
Spălați-vă regulat pe mâini înainte de a pregăti mesele, înainte de a mânca și dupa ce mergeti la baie. Folosiți săpun sau dezinfectați mâinile cu o soluție hidroalcoholică.
În plus, dacă aveți copii:
copiii nu trebuie să bea apă neverificata și să evite înghițirea atunci când înoata în apă care poate fi contaminată (de exemplu, lacuri);
evita contactul copiilor foarte mici (sub 5 ani) cu animalele de fermă și mediul lor (cum ar fi excremente…);
nu dați copiilor dvs. lapte sau produse lactate nepasteurizate.

Reguli de igienă pentru persoanele infectate

Dacă sunteți infectat: în caz de gastroenterită, evitați scăldatul în zonele publice și gatiti bine alimentele;
persoanele cu infecție cu E. coli (sau gastroenterită) ar trebui să evite contactul cu persoanele cu risc și sensibile (în special copiii și vârstnicii), să se spele pe mâini în mod regulat și să evite sa foloseasca aceleasi ustensile de ingerat mancarea.



loading...

Adauga un comentariu