Titlurile zilei

Ea este psihologa acuzată că maltratează mamele singure! Umilite și chinuite în ultimul hal de cea care ar trebui să le consilieze, femeile dintr-un centru social din Iași au rupt tăcerea! Directoarea o acoperă

Publicat: 14 nov. 2020
Andreea Partene, psiholog la Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate, primește acuzații grave de la beneficiare care spun că psihologa le maltratează psihic
Andreea Partene, psiholog la Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate din Iași

Andreea Partene, psiholog la Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate, primește acuzații grave. Beneficiarele spun că psihologa le maltratează psihic. Directoarea centrului se face că nu știe nimic despre aceste situații și o acoperă pe Andreea Partene. Mămicile au ajuns în pragul disperării

Umilință, desconsiderare și indiferență. Asta primesc beneficiarele Centrului Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate din Iași. În acest centru li se oferă o locuință mamelor singure și copiilor. Mai multe beneficiare, ajunse în pragul disperării din cauza tratamentului groaznic la care sunt supuse, au decis să spună adevărul. Din luna martie, Andreea Partene, psiholog al centrului, a devenit coordonator. De atunci a început calvarul. Atât mamele, cât și copiii sunt maltratați psihic și trăiesc în condiții greu de imaginat. Sătule de tratamentul primit în acest centru, mai multe mame au decis, cu riscul de a sta pe drumuri, să renunțe la cazarea pe care o primeau de la acest centru. Deși i se aduc acuzații grave, psihologa nu a fost de găsit. I-a sărit în ajutor directoarea, care o acoperă.

O mămică cu copii, ajunsă în pragul disperării după mai multe dispute cu psihologul Andreea Partene

Mamele singure, care ar trebui să primească susținere din partea autorităților, sunt tratate într-un mod greu de imaginat. Ceea ce se întâmplă la Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate este înfiorător. Coordonatoarea centrului și directoarea primesc acuzații grave.

„Psihologa Andreea Partene este lipsită de empatie, judecându-ne constant felul în care ne educăm copiii. Ne jignește și ne reproșează că am ajuns în situația în care trebuie să depindem de locuința de la centru. De fiecare dată când încercăm să-i explicăm că modul în care ni se adresează nu este normal, ne spune: „Dacă nu vă convine, plecați”. Eu am rămas singură cu patru copii. Muncesc ca să le ofer copiilor mei un trai mai bun, chiar dacă stau la centru. Pentru că îmi duc copiii la tot felul de activități extrașcolare, psihologa s-a arătat extrem de ofensată și mi-a spus: „Tu nu ești un caz social. Văd că ai bani de cursuri pentru copii. Ia-i de la cursuri și plătește-ți o chirie”. Atât eu, copiii mei, cât și celelalte beneficiare trecem prin niște momente greu de imaginat”, spune Gabriela Vieru, beneficiară a centrului.

„Cine te-a pus să faci copil? Așa îți trebuie”, aceasta este replica pe care psihologa Andreea Partene a dat-o unei mămici

Absolventă a Facultății de Litere, femeia, mama unei fetițe, a muțit. La scurt timp, și-a făcut bagajele și a plecat de la centru. Tratamentul pe care îl primea nu era nici pe departe cel la care s-a așteptat atunci când a apelat la serviciile promise de directoarea Florentina Emacu.

„Am o fetiță și am ajuns la centru pentru că fostul meu partener m-a lovit. Finalizasem în acea perioadă Facultatea de Litere, trebuia să-mi dau doar licența. Pentru că nu aveam efectiv unde să merg, am apelat la acest centru. A fost, poate, una dintre cele mai urâte experiențe din viața mea. De nenumărate ori, psihologa Partene ne agresa verbal. Deși era plătită să ne ajute să ne recuperăm psihic, a ales să ne chinuiască. Eu m-am dus la un psiholog din afara centrului, doar pentru a rezista psihic. Îmi spunea mereu că dacă nu îmi convine tratamentul ei, să plec. Nu aveam în acest centru intimitate deloc. Intrau peste noi în cameră, intrau la noi în încăpere când noi nu eram acolo și cotrobăiau. Nu aveam pretenția de milă, ci de empatie din partea personalului care se comporta cu noi ca și când am fi niște gândaci”, spune Andrada A., fostă beneficiară a centrului.

Beneficiarele spun că angajații centrului le determină să plece de la centrul social

După 7 luni cumplite trăite la Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate, Andrada și-a luat fetița și a plecat în Anglia. Nu a fost dorința sau vina ei de a ajunge în acest centru. Dar, din cauză că fostul partener a agresat-o, nu a avut efectiv unde să meargă. Tânăra povestește situații îngrozitoare.

„Întotdeauna ne împingeau să plecăm cât mai repede de la centru. Mereu ne întrebau când avem de gând să plecăm. Au fost mame care, deși nu aveau unde să plece, au fugit cât le-au ținut picioarele. Nu mai suportau tratamentul din centru. Să nu mai spun că în centru nu există femeie de serviciu, iar noi, beneficiarele, trebuia să facem curățenie, pe rând, în tot centrul. De la dat cu var până la a curăța curtea, toate cădeau în sarcina noastră. Asta nu era neapărat o problemă pentru noi, dar erau femei care nu puteau vărui pereții și atunci li se dubla treaba. Au plecat”, mai spune Andrada.

„Îngrijitoarele l-au prins de mâini și de picioare pe copil, i-au strâns gura și i-au recoltat probele pentru testul PCR”

Beneficiarii din centrele sociale din întreaga țară sunt testați PCR o dată la două săptămâni. Așa spune legea. Nimeni nu s-a gândit însă ce înseamnă acest lucru pentru cei mici, chinuiți efectiv de cele care ar trebui să le poarte de grijă. Un copil de 4 ani a fost ținut cu forța pentru a i se recolta probele.

„Este aici în centru o mămică care are un copil de patru ani. Pentru că micuțul a început să plângă când i se recoltau probele, îngrijitoarele l-au prins de mâini și de picioare, i-au strâns gura și i-au recoltat probele. Copiii mei încep să plângă de fiecare dată când li se recoltează probele. Sunt efectiv traumatizați. Băiețelului meu cel mic îi curge sânge din nas noaptea din cauza rănilor provocate. Dar tot acest tratament îl primim pentru că ele știu că noi nu avem unde pleca și nu avem încotro”, mai spune Gabriela Vieru.

O femeie spune că a fost nevoită să-și cumpere var ca să-și îngrijească locuința

În centrul social din Iași sunt adăpostiți mame și copii care nu au o locuință. Aici ar trebui să li se ofere suportul moral pentru a face față unei perioade atât de dificile. Sunt femei care, deși au studii sau lucrează, nu-și permit să plătească o locuință. Multe, după câteva luni de chin, au decis să fugă.

„Am 3 fetițe. Am plecat din cauza presiunii pe care Andreea a aplicat-o asupra vieții mele. Totodată, mi-am cumpărat din banii mei var pentru a renova camera în care stăteam cu copiii, pentru a-l scoate din infecție. Nu mi-a fost decontat absolut niciun ban. Eram tratate ca niște gunoaie, cu superioritate, de parcă noi am fi niște oameni mici, iar ele mari. Am renunțat la acest centru, pentru că și fetele mele mi-au cerut să plecăm. Dacă eu eram la serviciu, trebuiau să stea în casă. Chiar dacă centrul poartă denumirea de «Mame și Copii aflați în dificultate», nu ne oferă ceea ce noi avem nevoie, ba mai mult, ne denigrează”, spune G. A., o fostă beneficiară a centrului care a dorit să nu-și dezvăluiască identitatea.

Reacția directoarei Emacu, după ce o beneficiară a reclamat-o la primar: „Nu trebuia să mergi așa departe. Oricum, noi, aici, suntem o echipă unită și stăm spate-n spate”

Lipsurile din centru sunt multe. Pe lângă agresivitatea verbală la care sunt supuși beneficiarii, mamele aflate în dificultate care au dorit să rezolve întrega situație s-au izbit de un „sistem” organizat de către psihologă și directoare.

„Am mers odată la primărie pentru a discuta cu domnul primar despre toată situația din centru. Atunci a fost contactată directoarea, care m-a chemat în birou și mi-a spus: „Nu trebuia să ajungi așa departe. Oricum, noi, aici, suntem o echipă unită și stăm spate-n spate”. Am avut și păduchi și nu i-a păsat. A venit o beneficiară cu păduchi pe care nu a deparazitat-o și am luat toți păduchi. Atunci, directoarea a dat din umeri. Am tuns părul fetelor mele ca să scăpam de păduchi. Bineînțeles că toate produsele de deparazitare le-am plătit din banii noștri. Nu am primit nicio susținere”, mai spune Gabriela Vieru.

Directoarea Florentina Emacu: „Mă surprinde ceea ce aud. Duminică voi avea o ședință cu toate mamele”

Contactată de redactorii BZI pentru a solicita un punct de vedere, directorul centrului, Florentina Emacu, a acoperit-o pe psihologul Andreea Partene. Directoarea a promis că duminică le va aduna pe beneficiare la o ședință și dacă toate vor confirma că psihologa se comportă cum s-a descris mai sus, va lua măsuri.

„Doamna psiholog este astăzi într-o zi de concediu. Mă surprinde ceea ce aud. Eu două săptămâni am fost în concediu de odihnă pentru că, din păcate, am fost afectată de acest virus și am avut o pneumonie extrem de severă și niște probleme de sănătate foarte grave în ultimele două luni din cauza situației foarte grele pe care am parcurs-o ca director. Este o situație tensionată la centru. Nu am avut reclamații. În ultimele zile nu am coordonat eu foarte bine, ci doamna Andreea. Duminică voi avea o ședință cu toate mamele. Am să am o discuție cu toate. Nu a venit nicio mămică la mine să se plângă de acest coordonator. Mamele sunt deranjate pentru că se iau probele pentru COVID-19. Este o stare de nemulțumire”, spune Florentina Emacu, director la Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate.

Directoarea susține că mamele fac curățenie benevol

Cât despre curățenie, directoarea Florentina Emacu spune că beneficiarele trebuie să se gospodărească și că cele care fac curățenie se oferă voluntar. Lucru infirmat de beneficiare. „Facem deparazitarea beneficiarelor noastre. Nu avem categoria de lux în rândul beneficiarelor. Au venit cu ploșnițe, cu râie. Deparazitarea se face doar pentru persoana care are. Și la școală dacă merge un copil, dacă intră în contact cu un alt copil, poate lua păduchi. Mamele pot sta în centru maximum 18 luni, dar am mai prelungit din cauza pandemiei de COVID-19 perioada de ședere. Ei nu primesc nicio masă pe zi. Conform bugetului de la CJ, mamele au 0 hrană. Femeile s-au oferit să facă singure. Curățenia în curte tot ele o fac, pentru că nu avem femeie de serviciu. Am avut o doamnă care s-a oferit să dea cu var. Nu a obligat-o nimeni”, mai spune directoarea centrului.

Florentina Emacu, despre psihologa Andreea Partene: „Nu am acoperit-o, nu pot să acopăr niște lucruri din afara regulamentului”

Despre echipa „Spate-n spate”, Florentina Emacu nu-și amintește foarte bine, dar se asigură că se vor lua măsuri. Epuizată psihic de toată pandemia de COVID-19, directoarea, împreună cu psihologa, abia mai fac față.

„Nu știu dacă noi toți suntem o echipă, desigur. Nu am acoperit-o, nu pot să acopăr niște lucruri din afara regulamentului. Nu-mi aduc aminte să fi spus că stăm spate-n spate. Mă surprinde ceea ce aud despre psiholog. Dincolo de orice, eu am avut o problemă foarte severă. Pentru că eu și echipa mea facem eforturi. Noi am fost epuizate de resurse psihice și-mi pare rău că aud lucrurile astea. Probabil că în aceste două săptămâni cât am fost eu în concediu s-au amplificat. Obligatoriu se vor lua măsuri dacă mamele îmi spun că psihologa a facut ce a făcut, se iau măsuri. E o situație delicată pentru că suntem tensionați”,încheie Florentina Emacu, directoarea centrului.

Comentarii
 • Directorii unitatilor de stat-asistenta sociala
  ,invatamant,samd,isi angajeaza acolitii cu care ei ,,fac legea” in unitatea respectiva.
  Concursuri pentru posturile respective nu exista sau sunt aranjate.
  Despre competenta sau munca ,nici vorba!
  Se intampla de vreo 15 ani,din epoca Basescu,iar sistemul s-a umplut de capuse.

 • E clar că la un centru din ăsta nu ajung oameni în cea mai bună stare, inclusiv de natură psihologică. Sunt oameni în dificultate, care caută ceva, de obicei sprijin. La urmă, un banc. Auzi, Tanțo, nu vrei să înmatriculezi la Psihologie ? Auzi, Leano, io dacă am probleme mi le rezolv altfel, nu la facultatea aia. Până la urmă, există și psihologi deraiați de pe fix, că doar n-or fi scutiți.

 • Orice psiholog de la prima poza a ei realizeaza ca este o nebuna !, fiecare psiholog are nevoie la un moment dat nevoie de terapie pshihologica la un doctor in psihologie

 • O cunosc foarte bine pe această doamnă, este o doamnă deosebită și cu multă implicare pentru totii copii ,dansa făcea eforturi foarte mari ca sa fie copii fericiți .

 • Of, si cand te gandesti ca acest centru este construit in cofinantare cu reprezentantii landului Bavaria, oare ce-ar spune minunatele doamne de la fundatia Hecuba daca ar afla ca, in final, acest centru, umanitar, a ajuns tot o institutie lipsita de empatie si de orice emotie, ca oricare alt organism de stat? Acolo ar putea fi un minunat loc de voluntariat pentru studentii de la psihologie, s-ar putea face lucruri frumoase, cel putin pentru copiii care au trecut prin traume familiale cumplite, daca nu si pentru mamele acestora. Pacat, mare pacat, nu vezi niciun copil in curte sa se joace, nu auzi niciun glas de copil, parca este un asezamant de forta. Si n-a fost asa intotdeauna, poate ar trebui sa se mai implice si partea romana a fundatiei Hecuba, daca nu, alertata partea germana, doamna Beate Blaha. Am dat o cautare pe google si am vazut mult Emacu la acest centru, Nicoleta Emacu, Florina Emacu etc. Ajuta sau dauneaza situatiei daca devine o afacere de familie?

 • Mulțumesc tuturor pentru comentarii. Ne ajută foarte mult pentru demascarea falsului ajutor pe care îl primim de la instituțiile statului român. Îmi doresc ca finanțatorii germani sa afle ce se întâmplă cu banii pe care ei îi investesc în acest centru.

 • Ajutor ca au o slujba bine platite ca sa-si bata joc de cei care au intradevar nevoie de sprijin moral in primul rand.Sunt niste brute fara sentimente si cred ca li se cuvine sa se poarte asa.Dar ele nu stiu ca in viata nimic nu ramane neplatit.

 • Si pana la urma bine i-a zis: daca are bani de cursuri platite, sa si caute chrie. Sunt oameni mult mai chinuitj, poate le a ars o casa cu actele si banii in ea si sunt cu copii sub cerul liber si trebuie sa mearga si la serviciu de a doua zi. Nu i a spus nimic gresit. Acolo nu e nici afterschool, nici repartitii locative. Sa si caute chirie, si sa lase potcoavele de cai morti de cursuri. Tu nu oferi un acoperis, nu ti l permiti, nu ai bani de wc public si duci copiii la cursuri pe bani. Bine i a facut si bine i a zis. Legea te sprijina, dar pana la un punct, pana te pui pe picioare.

 • E abuzata psihic ca n o tine statul acolo pana face nunta la copchii. Apai tu ti mama ei de treaba, tu nu ai un acoperis deasupra capului si platesti cursuri la copchii?? Bine i o zis. Sunt oameni mult mai in nevoie acolo. Nu e nici directia spatiului locativ acolo si nici afterschool. Pune mana si ia o chirie si leaga ti trompele. Abuzata psihic a lui peste.

 • ” Hecuba are misiunea de a imbunatati situatia socio-familiala a familiilor monoparentale din medii defavorizate.” Prin urmare, reprezentantii landului Bavaria au considerat că mamele din Iaşi, care au fost victimele violentei domestice si a abuzurilor, impreuna cu copiii, sa fie ajutate pentru o perioada determinata cu o locuinta tip garsoniera, pentru care sa nu plătească chirie si nici utilitati. In aceasta perioada de răgaz, adulții sunt incurajati sa urmeze cursuri de calificare, sa-si gaseasca un serviciu pentru ca ulterior sa-si poata intretine familia. Îmbunătățirea situatiei socio-familiale presupune si incurajarea dezvoltarii normale a copiilor, includerea acestora in colectivitati, dezvoltarea aptitudinilor, abilitatilor socio – umane. Familiile acestea nu sunt la cheremul nimănui, nu sunt cazate acolo ca sa fie umilite, nu sunt sclavi la nimeni. Este o sansa pe care le-o acorda cetatenii landului Bavaria si autoritatile locale iesene. Daca nu aveti nimic de spus in sprijinul lor, va rog, nu le mai amintiti, prin vocabularul si atitudinea retrograda, de ce au fost nevoite sa ajunga la un centru rezidential.

 • Da, doamna respectiva beneficiara se lauda ca ea va lua legatura cu primarul Chirica, refuza sa se testeze, incalca constsnt regulile si ameninta ca da telefoane la primar.

  Sa se verifice de cate ori si-a lasat copii in centru singuri si e cate ori si-a luat bilet de voue pana la ora doua dimineata explicatia domniei sale fiind una singura: sunt mama singura si trebuir sa imi intretin copii…la 2 dimineata…
  Rusine

 • Individa din poza, aparent psiholog de profesie, denotă prin atitudinea ei un comportament de sociopat, imediat!!!! demisia directoarei pt tolerarea acestui comportament și eliminarea din sistem a acestei monstruozități de ” Dna psiholog”

 • Suntem o echipa unita si luptam spate in spate !, sistemul va va invinge scroafelor puturoase !, nimeni si nimic nu ne poate darama caci suntemun sistem bine cladit pe clientelism politic, spaga si cumetrie !, mana in mana cu primaru, cu secretarul cu popa si cine mama dracu mai vreti voi !, ne pisam pe viata si pe situatia voastra, noi facem bani oricum cu voi ori cu alte omizi cersetoare !, asta este mentalitatea noastra si nu aveti ce face sarantoacelor !

 • Femeie asta din articol lucreaza gratis sau e platita? Daca lucreaza gratis atunci e oarecum de inteles ca e nervoasa… trebuie aflat (!!!)

 • O unosc pe doamna ,am avut copiii la dânsa la after school la fundație,este un om minunat care m a ajutat foarte mult.Copiii mei o iubesc si au învățat multe de la dânsa.Respect.

 • Găbița,dar,dacă s-ar duce la centru toti la prima ceartă cu partenera(ul),si ar avea ifose…de ; cursuri la copchii,femeie de serviciu…cred ca vrei si o p..a -n c.r ,nu? Acasă aveai femeie de serviciu? Puneți mâna la muncă ca-s vremuri grele si vin si mai grele!! Nu vrei sa mergi intrun spital sa ai grija 14-18 ore de bonlavi cu covid? Abia atunci vei avea nevoie de psiholog!!!!

 • După comentariul de mai sus, cred că este clar de ce a trebuit să vină nemții să facă un centru rezidential pentru victimele violenței domestice. Din păcate, de ce au fugit de acasă au dat și în centru. În pat cu dușmanul, parcă se numea filmul.

 • Este inadmisibil așa ceva! Să abuzezi mame și copii in dificultate dupa ce deja au suferit traume in familie?! Pentru asta iau leafă de la stat?! AFARĂ!!! Și directoarea ( care se victimizeaza fără rușine) și psiholoaga ( care ar tb cercetată și de colegiul psihologilor – pt avizul de liberă practică). Cum poate un primar să fie complice la așa abuzuri?! Ar trebui să se autosesizeze și Avocatul Poporului, cred.

 • O fi sau nu o fi psiholoaga cu capu nu purem sa stim cu adevarat.

  Nu mai faceti cate 5 copii dupa care sa va plangeti ca nu aveti cu cei hrani…va place sexu protejati-va ca nu e asa greu

 • In sfârșit se face lumină acolo unde întunericul a pus stăpânire…
  Multe lacrimi au fost vărsate pe așternuturile din acest Centru….
  Mame care primeau zilnic ca și meniu cuvinte jignitoare sau tratamente de sclavie…
  -„”Xuleasca „”, vezi că ești chemată la birouri!!!…
  -Vezi că ești în urmă cu sectoarele…chiar daca era curat in tot Centrul ăla, totuși trebuia să faci „sectoare”…
  Nu făceai că erai prea obosită de la muncă,se adunau…la un număr de sectoare nefăcute primeai avertisment…
  Și multe alte tratamente in urma cărora uitai că ești OM…
  Oare de ce Doamna Director a schimbat Asistenta Socială și Psihologul acestui Centru?
  Doamne minunate care au știut să trateze mamele cu respect, le-au întins o mână de ajutor atunci când acestea îl cereau… te simțeai ascultată, valorizată și așa mai departe…
  Nu am nimic cu Doamna Andreea însă cred că reușea să gestioneze mai bine Grădinița Hecuba…
  Bravo ție mămică minunată că ai avut curajul sa spui STOP!!!
  Cine nu te cunoaște clar,nu știe…însă ai 4 copii minunați de câte ai grijă și încerci să le oferi tot ce este mai bun…
  Felicitări!!!👏👏👏👏

 • „” „” Găbița,dar,dacă s-ar duce la centru toti la prima ceartă cu partenera(ul),si ar avea ifose…de ; cursuri la copchii,femeie de serviciu…cred ca vrei si o p..a -n c.r ,nu? Acasă aveai femeie de serviciu? Puneți mâna la muncă ca-s vremuri grele si vin si mai grele!! Nu vrei sa mergi intrun spital sa ai grija 14-18 ore de bonlavi cu covid? Abia atunci vei avea nevoie de psiholog!!!!”” „”
  Hei, ești cumva vri-o pupincuristă a Doamnei Director???
  Abțineți pornirea de a judeca ce nu știi sau trăiești…
  Bravo ei că a avut curaj sa vorbească!!!
  Să spună ceea ce este cu adevărat în spatele acelui gard…

 • Reguli trebuie sa existe,clar!!!dar să fie UMANE și raportate la nevoile acelor suflete…
  Un astfel de Centru este necesar pentru Iași…
  Păi de acolo au plecat mame care acum au o casă,un job O NOUĂ VIAȚĂ!!!

 • „Duduiele astea se plang ca nu pot iesi noaptea la f*tut cum ieseau inainte sa fie doamna in centru!”
  Serios?așa crezi?
  Înseamnă că cine era înainte de această Doamnă nu reușea să le „strunească” și fugeau săracele de ele la p….ă?
  Așa disperate crezi că sunt?
  Ca să știi tu cel ce te numești „știe tot” că nu știi nimic de fapt…
  Înainte de venirea Doamnei Andreea Partene în centru a fost o echipa de nota 10!!!
  Coordonator,asistent social,psiholog
  Doamne care au știut și au reușit să aducă un zâmbet,bucurie, încredere și c-am tot ce au pierdut mamele până să vina acolo…moral,psihic și nu numai…
  Să știi că mamele din centru au dreptul la o viață intimă…și ele știu asta…nu le este interzis și nici nu au depus vot de castitate…🤪

 • Aceste Individe sunt plătite din bani publici, in curând o să dispară din schema, în primul rând ca sunt niste nesimtite teroriste și fără suflet. O sa sesizăm Organele competente. Rușine să le fie, daca stiu ce aia RUSINE.

 • „”Stiu ce zic!
  noiembrie 14, 2020 la 6:42 pm
  Duduiele astea se plang ca nu pot iesi noaptea la f*tut cum ieseau inainte sa fie doamna in centru!””
  Serios? înseamnă că Doamna Andreea este și paznic de noapte???
  Oare crezi tu,cel ce te numești, „știu ce zic” că mamele din centru au depus vot de castitate și trebuie să „fugă” noaptea pentru a avea parte de un moment amoros???
  😂😂😂Nu am auzit o prostie mai mare…
  Mamele din centru au dreptul la o viață intimă…nu trebuie sa se ascundă și nici nu trebuie să aștepte noaptea pentru asta…
  Să nu confundăm Centrul cu Mănăstirea…😁
  Înaintea Doamnei Andreea Partene ,a fost o echipa de nota 10!!!!
  Coordonator,Asistent social și Psiholog!!!
  Păcat că au plecat!!!

 • Stimată redacție BZI, vă rugăm să ne informați în continuare cu evoluția/involuție lucrurilor de la acest Centru. Au trecut vremurile când vopseam frunzele copacilor în verde la venirea lui Ceaușescu în vizită, trebuie să se știe adevărul. Vă mulțumim!

 • Ar fi frumos din partea voastră cei care comentați să păstrați o decență in modul de exprimare…
  Poate că a folosit un mod mai „acid” față de mame însă asta nu înseamnă că a ajuns de batjocora tuturor…
  Este o Doamna cu o vastă expierență în domeniu și dacă au fost folosite poze unde râde cu viață nu înseamnă că are o problemă…
  Terminați cu TÂMPENIILE și JIGNIRILE!!
  Mamele din centru cu siguranță nu au vorbit ca să se ajungă la astfel de mesaje ci doar sa se schimbe ceva acolo…
  Cu siguranță se vor lua măsuri daca este cazul și totul va fi bine și frumos mai ales că vine Crăciunul…

 • Ce mizerabili sunteți ! Faptul că e acuzată înseamnă că e și vinovată și vă permite să o supuneți unor asemenea comentarii în spațiul public ? Și cu ce drept îi faceți publice fotografiile ? Vă bazați pe faptul că oamenilor le este prea silă să vă dea în judecată. De când ați apărut pe piață numai din genul acesta de ”știri” v-ați hrănit. Mai încearcă unul, altul dintre voi să facă jurnalism dar degeaba. Dacă am trăi în altă țară, ați fi cu toții închiți și fițuica ast n-ar mai exista. Pun pariu că nu veți publica acest comentariu dar nu-mi pasă. L-am scris pentru voi.

 • Cata mizerie!O stiu pe această doamna care stie sa si faca meseria!Iubeste oamenii,iubeste copii!Cum puteti sa jigniți și să vorbiți de viața ei

 • Toate acuzațiile sunt false!
  Am locuit acolo un an de zile și nu a existat trauma sau bătaie de joc. Din potriva, am învățat sa ma descurc singura cu un copil! Acest centru te sprijină 18 luni, timp in care poți sa ți dai copii la scoli și Grădinițe gratuit, timp in care poți sa ți găsești un loc de munca și sa te pui pe picioare. Nu sa stai ca ploșnița și sa profiți numai de o locuința și mâncare gratuit 😉
  Doamnele educatoare nu intra cu japca in camere și cotrabaiesc de aiurea, ci intra sa verifice dacă mamele au ce da de mâncare copiilor și dacă sunt îngrijiti. Era bine mămicilor când v-a adus mâncare copiilor când nici bani de o pâine nu aveati? Mai ales pe timpul pandemiei.. toată lumea a beneficiat de produse de curățenie și dezinfectare gratuit, atat cât și de alimente. Acest centru nu este hotel, trebuie întreținuta curățenia tot de mame pentru ca ele și copii lor fac mizerie. Nu se poate totul de a gata mămicilor 😉 unele așa v-ați obișnuit.
  In concluzie, acest centru te sprinjina 18 luni, cu dorința ca și tu sa vrei sa avansezi.
  Respectele mele fața de tot personalul centrului, in special Dna Directoare!

 • Cum puteti vorbi atât de mizerabil despre un om,?Eu o cunosc pe doamna ,este un om vesel ,minunat. Pe mine m a ajutat cu copii,iubeste oamenii!

 • Cică bravo mamei cu cei 4 copii ai zăpezii 😂😂😂🙄 offffff. Nu i mai convine situația pentru ca nu i mai da bilet de voie noapte ca sa se ducă sa se futa 😂😂😂🤦🏻‍♀️ aia face tam tam in speranța ca poate ii da cineva o casa de pomana ca de muncit nu poate săracă, sta și aștepta pomana de mâncare și haine ca sa pozeze in diva pe Facebook. Are numai poze cu Șampanie in mâna in cluburi la piscine pe când ea moare de foame. Se duce și se culca cu toți bărbații care ii găsește. Cea mai profitoare și falsa femeie e Roxana Crudu (Vieru) căutați pe YouTube cum a apărut la acces direct și ce om e ea defapt. Du te bai fata și muncește nu mai fa pe victima atat, noroc ca a venit Covidul și mai stai in centru ăla ca altfel dormeai pe străzi, și mai vrei sa fii tratată ca o prințesa. Falso!

 • Am locuit acolo timp de 18 luni…
  Singurul lucru care mă deranja erau acele sectoare…îmi lua 4 ore să mătur o curte🤪…nu eram obișnuită cu munca fizică… și stați,nu săriți eram o persoană căreia îi plăcea muzica,asta îmi era meseria…😁
  O să spuneți că și eu am o problemă la mansardă dar tare bine mi-a prins tot ce am trăit acolo…
  Păi aveam libertatea să-mi spun părerea fără să întâmpin opoziție…eram ascultată fraților!
  Acele Doamne m-au lăsat în ale mele când eram pe vibrații joase,puteam sa plâng dacă simțeam să plâng iar dacă aveam nevoie de suport psihologic băteam la ușa Doamnei psiholog de la acea vreme…
  Găseam suport la toată conducerea…
  Despre ce vorbim?
  Acel centru este o „mană cerească” pentru mamele care se trezesc peste noapte în stradă cu unul,doi sau mai mulți copii…
  Se fac activități!!!
  Am fost duse la piscină de lux,la hamak,la film,la pizza…
  Am primit haine,încălțăminte,jucării din donații…
  Copii noștri au avut parte de un Crăciun de vis!!! A venit la ușa apartamentului chiar Moș Crăciun și a adus cadouri atât de frumoase și multe!!!
  Au avut parte de atâtea lucruri minunate cât am locuit acolo!!!
  Chiar îmi amintesc cu dor și drag!!!
  Este adevărul și poate fi dovedit.
  Nu aruncați cu noroi in întreg Centrul ăla!!!
  Pentru multe dintre noi a însemnat o a doua casă,o a doua familie!!!
  Nu știu cum coordonează Doamna Andreea Centrul însă pot să vă zic cu certitudine că are UN SUFLET MARE!!!
  Am cunoscut-o pe când aveam băiatul cel mic la Grădinița Hecuba…și da,am avut multe discuții cu Doamna chiar și contradictorii însă îmi făceau bine…mă ajuta să văd ceea ce refuzam să văd…din frici,traume etc…
  Păi daca cineva ar vorbi doar mieros și cu lugu,lugu ce s’ar întâmplă într-o astfel de instituție unde sunt mame mai puțin educate și ridică tonul sar la bătaie etc…
  Am văzut destule cât am stat acolo…
  Regulile ajută fraților!!!
  Voi cei care comentați atât, mergeți și faceți voluntariat o zi la Centru și apoi să vedem ce o să spuneți….
  Toate cele bune!!!

 • Doamna, locuiesc peste drum de asezamant si pot sa va spun ce am vazut mai demult si ce vad acum: pana acum vreo cativa ani erau copii in permanenta in curte, in fiecare dimineata , cu mult inainte de ora 7, vedeam mamele cum isi duceau copiii la scoala/cresa/gradinita, dupa-amiaza veneau impreuna, se umplea strada de vocile lor. Dar de cativa ani nu mai vezi niciun grup! Niciun copil nu se joaca in curtea aceea, gardul locului de joaca a fost imbracat cu o plasa de protectie ca pe santier, prin curte nu trece nimeni, zici ca este parasit sau toata lumea este inchisa. Personal, n-am o problema ca nu vad pe nimeni, dar nu-i normal. Intr-un bloc in care locuiesc familii este normal sa vezi socializare, copii care se joaca impreuna, sa auzi voci. In schimb, cand vin sarbatorile, se organizeaza nu stiu ce actiuni, ca sunt masini straine parcate pe toate strazile din prejurimi, zile la rand, si vezi numai cuconet, care de care mai eleganta. Intrebati orice vecin si o sa va spuna ca senzatia este de loc parasit.

 • Draga vecinule de peste drum,
  Cred ca ați uitat de pandemie…
  Și sincer îmi vine sa râd la ceea ce ați scris, căci vă plângeați că este prea multa gălăgie când copii noștri se jucau în curte… Și asta chiar înainte de pandemie…
  Mai bine spuneți ca ați fi fericiți sa dispară Centrul că așa veți avea mai multa liniște… Apropo de „loc părăsit” .. O mare MINCIUNĂ!!!
  O PARTE DIN VECINI NU SUPORTA EXISTENTA ACELUI CENTRU… DERANJEAZĂ
  Nu profitați de situație să vă spuneți propriile dorințe ascunse…
  Știu eu ce zic ca am stat în acel centru… Și nu am plecat de mult…
  Mai văzusem un comentariu a unui vecin ca mai bine s-ar face altceva acolo…activitati sau nu știu ce… Serios??
  Și ce s-ar întâmpla cu mamele care rămân pe drumuri din N motive???
  Acum am un job onorabil și o casă
  Sunt chiar foarte bine!!!
  Și asta datorită faptului că există acest Centru…

 • Doamna Draga, Dna Directoare mereu prima reclamații de la vecini ca e prea mare gălăgie din cauza copiilor, ca țipă ca se joaca pana târziu pe afara. Parcul din curtea centrului este sigilat de când este Covid tot ca sa protejeze copii 😉 Când vin sărbătorile sa organizează acțiuni tot pentru copii, cadouri și pentru fonduri, pentru ca acel centru trebuie întreținut. (Dacă nu știi despre ce e vorba, nu te ma afișa fără cunoștința) De asta nu mai vezi copii prin curte, trebuie respectate niște reguli, pentru ca sunt multe mămici și mai ales copii needucați.) Tot eu, o beneficiara. 🤪😊

 • Nu trebuie sa fii neaparat psiholog, unele aspecte s-au conturat destul de bine:
  1. Persoanele care afirma ca au locuit sau locuiesc acolo, se identifica drept „beneficiare”, niciuna nu si-a atribuit identitatea de „rezidenta” (locatara, chiriasa), chiar daca doar locuiesc intr-un centru rezidential.
  2. Toate comentariile pozitive la adresa situatiei actuale contin termenul „reguli”, chiar in mod repetat.
  3. Relationarea cu lumea exterioara (vecinii) este narata dintr-o postura antagonica (ba pe a ma-tii), doar cei care vin invitati de conducere sunt oameni buni.
  Concluzia: nu este centru rezidential, este centru de reeducare, persoanele acceptate in „program” trebuie sa fie recunoscatoare personalului angajat pentru ca „beneficiaza” datorita lor, oamenii din jur sunt dusmani, prin urmare n-au niciun prieten, doar binefacatori la date fixe din an. Daca asta s-a dorit inseamna ca sarcina a fost indeplinita cu succes. Dar daca nu?

 • Păi de ce să mă numesc locatară, chiriașă,plăteam cumva chirie?
  Nu am platit nimic cât am stat acolo.
  Clar am beneficiat de servicii sociale.
  Acum da,plătesc lunar chirie și mă pot numi chiriaș!
  Dumneata in familie nu ai reguli??
  Să înțeleg că fiecare face ce vrea,cum vrea și când vrea?
  Pe ce lume trăiești Anonimule???
  Și nu văd de ce aș relaționa cu vecinii mai mult decât să le dau bună ziua!!!
  Centru de reeducare?🤣🤣🤣 Clar!!! te-ai uitat la prea multe filme…🤣🤣🤣
  Prieteni am de o viață….
  Pe ce lume trăiești Anonimule???
  Normal că le sunt recunoscătoare!!!
  Nu sunt doar angajate măi „înfumuraților” care le știți voi pe toate…sunt mult mai mult pentru noi mamele…
  Hai sănătate și nu te mai uita la filme,ai să ajungi sa crezi că trăiești pe lună…🤪

 • Suntem mame care am plecat de acolo și ne este dor de TOATE DOAMNELE!!!
  Oare de ce ne-ar fi dor dacă am fi fost terorizate,reeducate sau mai știu eu ce bazaconii vă vin vouă in minte, cârcotașilor!!!
  Puteți să faceți voluntariate in diferite centre și așa veți înțelege c-am despre ce este vorba…
  Văd că va tot legați că sunt plătite…
  Serios?
  Normal că sunt plătite!!!
  In lumea asta mare toată lumea este plătită… Diferența?? REZULTATELE!!!

 • Unde s o ajuns?Cata răutate, nu mai avem voie să mai râdem!Reguli, cine i bucuros?Acum sunt reguli stricte peste tot si trebuie respectate ca sa fim bine.Stiu bine centrul ,nu mi ar fi greu sa spun cine sunt,cand am locuit acolo nu era dna Andreea ,era la grădiniță, un om viu si bun cu sfaturi sănătoase!

 • Cata ura?Unde s a ajuns!Ne sfasaem intre noi,nu mai respectăm nimic ,ne infuriem pe reguli si pe cei care ni le impun!Eu cred ca trebuie sa le respecta poate scăpăm cu sanatate!Sa nu mai râdem?Nu cred ca i bine!O cunosc pe dna Andreea ,am avut copiii la grădiniță Hecuba ,om bun viu ,suflet mare sfaturi prețioase!Am locuit in centru,atunci ea era la grădiniță,imi este dor de ea si la copiii mei le este ,nu ma tem sa mi scriu numele ,dar vad ca nu se poartă!

 • Nu mai vorbi despre asta nu te lauda
  Ca singura iti vei distruge reputatia
  Sa ne luam in replici nu cred ca mai are rost
  Sau tu vrei sa afle lumea cat de ieftina ai fost
  ……..
  Dintr-o buruiana nu faci orhidee
  Si dintr-o latura, nu faci o femeie

 • 🤣🤣🤣🤣🤣Ce rime!!! ce strofă!!!
  Poate o să apară și o melodie care va deveni HIT… 🤣🤣🤣
  Dar stați ca vine Crăciunul!!! Atunci o colinduță… 😜
  Ce aveți oameni buni cu femeia asta???
  Dar poate chiar așa este???
  Modul de exprimare poate chiar a fost jignitor, exagerat, etc…etc…
  … Și indiferent ce ar face mamele din centru nu se apelează la un vocabular de „mahala” de către angajate ci se întocmește un proces verbal unde se explica cu lux de amănunte incidentul…
  După care Directorul Centrului primește procesul și începe „judecata”…
  A încălcat ea regulamentul? Cât de grav??
  Ei dragi comentatori, ADEVĂRUL ESTE UNDEVA LA MIJLOC… ZIC..
  ÎNSĂ, DE CE LOVIȚI ÎN CENTRU??
  Doamna Gabriela nu a venit la BZI sa se plângă de Centru în sine ci de comportamentul unei sigure angajate… Ok???
  Ok…
  Și nu înțeleg de ce tot pomeniți de trecutul acestei mame??
  Are vri-o legătură cu ceea ce s-a scris în presă???
  Nu.
  Câți dintre cei care au comentat nu au un trecut… Indiferent care ar fi el…
  Iar trecutul despre care vă tot legați l-au avut mari vedete di România și nu numai… Deci? 😜
  Încercați să denigrați fără rușine ceva ce nu știți DE CE ȘI PENTRU CINE…
  Mai bine ziceți rugăciunea inimii ca a început Postul Crăciunului!!!

 • BOTOŞANI. Un călugăr a ajuns „vedetă“ la Urgenţe. „Sfinţia sa“ se îmbăta atât de tare încât ajungea la spital, apoi „blagoslovea“ personalul cu măscări.

  CONSTANŢA. Consilierul lui ÎPS Teodosie a fost filmat în timpul unei partide de sex cu o prostituată, iar o faţă bisericească se ocupa de traficul de droguri

  CĂLĂRAŞI. Cazul scandalos al măicuţei care a căzut în păcat şi a născut gemene. Fosta stareţă Sebastiana, iubire interzisă la mănăstirea Tăriceni

  FOCŞANI. Fals preot, cercetat pentru că cerea bani de la biserici din ţară şi străinătate pentru pretinse fapte sociale

  ARAD. Călugăr arădean filmat în timp ce era pălmuit peste fund de un bărbat: „M-a ispitit Diavolul“

  IAŞI. Stareţul de la Golia, ruinat de pariuri, călugărul Calistrat anchetat pentru „clevetire” de fratele Daniel patriarhul

  Iarta-ma Doamne pentru tot , dar dupa cate faceti voi ca oameni ai bisericii normal sa tineti partea unei pramatii de femei cum e in cazul nostru aceasca doamna Vieru Gabriela.

 • Eiiii!!!
  Chiar ai crezut ca sunt vri-o „stareță”??
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Cu ce ai scris în comentariu, ai greșit articolul…
  Care cazul vostru?
  Este clar ca ai ceva personal cu această mămică…
  Deviați de la subiect doar sa vă scoateți „ura” prin degete tastând dar conduși de o minte „afectată”…
  Pentru păcatele săvârșite să spui „Psalmul 50” de 100 de ori… 🤣🤣🤣🤣

 • Dumnezeu iartă prostia dar nu răutatea…
  Pramatie?
  De ce?
  Că a avut curaj să vorbească???
  Ceea ce ține de viața ei intimă (Gabriela Vieru), nu cred că vă privește pe voi doamnelor și domnilor care „scuipați” cu venin și nu că v-ar păsa cu adevărat de subiect… Dar ați găsit momentul potrivit să „reglați” niște conturi din trecut cu această persoană sau pur și simplu invidie…
  Înghițiți-vă „veninul” că ADEVĂRUL oricum va ieși la suprafață mai devreme sau mai târziu…
  Este o chestiune de timp…

 • Dumnezeu Iartă-mă!!!
  Însă voi vă iertați sau iertați??
  „Aruncați” cuvinte și expresii în stânga și în dreapta din motive ascunse…
  Poate ați uitat subiectul acestui articol…
  Recitiți!!!
  În nici un caz nu scrie în articol despre viata personală (intimă) a Gabrielei Vieru…

 • HÂTRELOR si MATRACUCELOR,voi nu tot pe pomană stați?
  Da, aveți un job de ani de zile dar beneficiați în continuare de servicii sociale… Cum???
  Pupând in „cur” sistemul…
  Vă legați de ceea ce postează Gabriela Vieru pe Facebook de parcă ați intra doar să spionați ce face femeia…
  Voi care aveți un singur copil sau maxim doi și beneficiați în continuare de ajutorul Fundației Hecuba chiar dacă v-a expirat contractul de 18 luni aveți tupeul ordinar să spuneți ca ea stă pe pomană cu 4 copii???
  Copii ai zăpezii?? Femeia asta a fost căsătorită!!
  … Și nu cu „YETI omul zăpezii” …
  Sunt 4 minunății de copii!!!
  Frumoși, deștepți, educați și talentați!!!
  Să-ți dea Dumnezeu putere FEMEIE MINUNATĂ, MAMĂ MINUNATĂ!!!

 • Despre minunata Doamna si Mama video chetul ii venea mănușa!Sa repezit cu atâta ura spre psihologul centrului pentru ca i vorbea de reguli pe pandemie!Si multi dintre dstra v ati repezit la psiholog s o terfeliti(mama la randul ei).Sunteti multi care stiti ca doamna se ocupa cu reclamațiile,tv.ziare etc!La acces direct era o plăcere s o vezi!S ar putea intr o zi sa se spargă ulciorul!

Adauga un comentariu