Local

Echipa medicală a Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi a salvat cu ajutorul robotului MAZOR X o victimă a unui accident rutier – Galerie Foto

Publicat: 05 apr. 2021
Intervenție Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. Nicolae Oblu Iași
Intervenție Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. Nicolae Oblu Iași

Bărbat de 44 de ani salvat cu robotul MAZOR X, victimă accident rutier. Operație cu succes cu ajutorul celui mai performant robot MAZOR X. Un barbat de 44 de ani a fost salvat de medicii Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi, în urma unui accident rutier. Intervenția chirurgicală a fost una specială. Robotul MAZOR X este cel mai performant sistem robotizat existent în lume la ora actuală pentru chirurgia spinală. Spitalul de Neurochirurgie este singura unitate din țară care deține o astfel de tehnologie de ultimă generație, și a doua din Europa.

“Barbatul de 44 de ani a fost victima unui accident rutier. Acesta a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi cu o fractură cominutivă corp vertebral L1, tip A3. Vorbim despre o intervenție chirurgicală asistată robotic – MAZOR X. Folosim tehnologia de ultimă generație pentru ca intervențiile noastre să fie cât mai sigure.
Sistemul robotizat MAZOR X a devenit deja o practică curentă a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, oferind o siguranță maximă actului chirurgical. Mai mult decât atât, intervențiile cu sistemul robotizat MAZOR X asigură și o recuperare mai rapidă a pacienților la care este utilizat.
Echipa medicală specializată în folosirea sistemului robotizat MAZOR X a dobândit într-un timp scurt experiența necesară pentru utilizarea tehnologiei de top, iar astăzi reușește să împărtășească transmiterea informațiilor și către alți colegi, medici, specialiști din țară sau străinătate, interesați de noua tehnologie.
Operaţiile se fac virtual. Se face un planning preoperator, se setează operaţia din punct de vedere virtual, robotul preia imaginile, pacientul este aşezat pe masa de operaţie, este scanat, se preiau imaginile reale pe care robotul le suprapune pe operaţia virtuală, iar după aceea se poate începe operaţia propriu-zisă. E un mecanism destul de sofisticat care necesită o echipă multidisciplinară, inclusiv bioingineri
Ceea ce face robotul în plus este faptul că elimină orice eroare umană în privinţa implantării device-urilor în coloană.”, a declarat Șef Lucrări Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Diagnostic: Fractură cominutivă corp vertebral L1 tip A3
Echipa medicală:
– Șef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie Lucian EVA, medic primar neurochirug, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași
– Şef Secţie Asist. univ. Dr. Bogdan COSTĂCHESCU, medic primar neurochirurg
– Medic primar ortoped: Dr. Eugen Cezar POPESCU
– Specialist neurochirurgie: Dr. Cosmin APETREI
– Medic rezident: Dr. Alexandru STAN
– Bioing. Vlad DAFINESCU
– Bioing. Matei MORUZ
– As. Florin ALMĂȘAN
– As. Liliana CIOCA
– As. Alina TUDOSE
INVITAȚI medici București:
– Medic primar ortopedie pediatrică: Dr. Alexandru THIERY
– Medic primar neurochirurg: Dr. Mihai Adrian CRISTESCU
Adauga un comentariu