Economic Local

Economia socială este promovată de AJOFM Iași. Bursa Locurilor de Muncă, în curând la Iași!

Publicat: 14 mai 2022
sediul AJOFM Iasi
Economia socială este promovată în luna mai a fiecărui an

În curând va avea loc la Iași Bursa Locurilor de muncă. Economia socială este promovată de AJOFM Iași în luna mai, lună dedicată acestui aspect economic.

Luna mai a fiecărui an este declarată luna promovării economiei sociale fiind dedicată organizării diferitelor evenimente şi acţiuni de mediatizare a domeniului. Se dorește conştientizarea importanţei dezvoltării acestui sector pentru întreaga societate dar şi încurajarea cooperării şi solidarităţii sociale, motiv pentru care economia socială este promovată de AJOFM Iași.

În luna mai economia socială este promovată de AJOFM Iași

Prin îndeplinirea unor obiective non-profit din sfera bunăstării sociale şi a dezvoltării durabile, economia socială joacă un rol important în crearea unei societăţi puternice, durabile, prospere şi incluzive.

În prezent, economia socială se dezvoltă ca o necesitate de a găsi soluţii economice inovatoare la problemele sociale, economice şi de mediu cu care se confruntă persoanele aflate în dificultate, grupurile vulnerabile şi comunităţile cu decalaj de dezvoltare economică faţă de polii de creştere economică.

Spre deosebire de întreprinderile din economia „clasică”, întreprinderile sociale nu sunt orientate exclusiv pe obţinerea profitului, ci pe rezolvarea problemelor persoanelor şi grupurilor aflate în dificultate prin creşterea ocupării şi integrării socioprofesionale a acestora, în centrul preocupărilor fiind omul. Profitul generat de întreprinderile sociale este reinvestit în scopul maximizării beneficiilor sociale pentru persoanele sau grupul ţintă vizat.

“AJOFM Iaşi în calitate de Serviciu Public de Ocupare are un rol important, acordând sprijin metodologic pentru derularea procedurii de atestare și certificare a întreprinderilor sociale. Până în prezent la AJOFM Iaşi au fost depuse 120 de cereri pentru întreprinderi sociale şi 17 cereri pentru întreprinderi sociale de inserţie care au primit sprijinul consilierului de specialitate din cadrul instituţiei”, transmit reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași.

Bursa locurilor de muncă se va ține în curând

În ultimul weekend al lunii mai, AJOFM Iași organizează în Iași la Casa de Cultură a Studenților și în Pașcani la Casa de Cultură Municipală, Bursa Locurilor de Muncă.

La eveniment vor fi prezenți peste 60 de angajatori cu diverse oferte de locuri de muncă pentru orice pregătire profesională și  orice calificare.Pe 20 mai 2022 în intervalul orar 09:30- 13:30 sunt așteptate toate persoanele care sunt interesate de un loc de muncă.Mai mult de atât Agenția Județeană pentru Ocupare Forței de Muncă Iași pune la dispoziție locuri de muncă pentru persoanele care vin din Ucraina. Până la acest moment au fost deja persoane încadrate într-un loc de muncă în județul Iași prin intermediul agenției.Pentru ieșenii care sunt în căutarea unui loc de muncă, Bursa Generală a Locurilor de Muncă este evenimentul ideal unde pot face cunoștință direct cu angajatorii, pot discuta despre oferta de salarizare și programul de muncă.

Pentru reprezentanții agenției este important a se păstra o manieră inclusivă față de orice persoană care se adresează în vederea obținerii unui loc stabil de muncă. Economia socială este promovată de AJOFM Iași în luna mai prin diverse activități.
Adauga un comentariu