Eveniment-Social

Ediția a XLIV-a a Expoziției Flori de toamnă, la Grădina Botanică din Iași – GALERIE FOTO EXCLUSIVĂ

Publicat: 15 oct. 2020

Ediția a XLIV-a a Expoziției Flori de toamnă este dedicată aniversării a 160 de ani de la fondarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Tema expoziţiei, intitulată Semper sint in flore! – reprezintă omagiul Grădinii Botanice pentru generaţiile care au contribuit la edificarea primei Universităţi moderne din România, însoţit de această urare pentru toţi membrii comunităţii academice.

Angajații Grădinii Botanice au realizat aranjamente florale care reprezintă simboluri specifice mediului universitar

Începând cu 1976, anual, Grădina Botanică din Iași, organizează expoziția Flori de Toamnă, care este dedicată unui eveniment special – înflorirea crizantemelor, simbolul longevității, eleganței și nobleței.

„În Grădina Botanică, crizantema a fost introdusă în cultură în anul 1975, inițial cu doar 3 soiuri, însă de-a lungul anilor speciile și soiurile au fost diversificate, iar numărul acestora a crescut continuu, pentru ca în prezent, să reunească o colecţie unicat în România ca diversitate, valoare ştiinţifică și forme de cultură. La această ediție vor fi expuse 212 soiuri de crizanteme și 209 soiuri tufănele sau dumitrițe, cultivate în sere, solarii și terenuri experimentale. De asemenea vor fi prezentate și cele 26 de specii de crizanteme ce reunesc genitorii principali ai tuturor soiurilor existente în cultură la nivel mondial”, a spus prof. univ. dr. Catalin Tanase, directorul Gradinii Botanice „Anastasie Fătu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

În spaţiile expoziţionale vor fi prezentate colecţii reprezentative de varză ornamentală, ardei și dovleci decorativi, precum şi eşantioane de fructe şi seminţe, care aparţin unor specii de plante indigene și exotice. De asemenea, vor fi expuse forme topiare vegetale, foarte sugestive, care sunt dedicate în mod special copiilor. Expoziția va fi deschisă zilnic, între orele 9.00-16.00, în perioada 25 octombrie – 15 noiembrie noiembrie 2020.

Prețul unui bilet este de 10 lei, iar pentru grupurile organizate de 5 lei. Fotografiatul este liber.

Evenimentul toamnei la Iași

A 44-a ediție a expoziției „Flori de toamnă” organizată de Grădina Botanică „Anastasie Fătu” Iași va fi deschisă pe 24 octombrie 2020! Evenimentul este inclus în evenimentele de aniversare a 160 de ani de la fondarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” și Națională de Arte „George Enescu”. Debutul va include un moment artistic. Taxa de intrare este de 10 lei. Cinci lei vor plăti grupurile organizate. Fotografiatul este liber. Sunt expuse crizanteme, tufănele și soiuri decorative de ardei, varză, dovlecei. Expoziția va dura până pe 20 noiembrie

Pe 24 octombrie 2020 la Iași este programat un eveniment superb. El este așteptat tot anul de ieșeni. Este vorba de a 44-a ediție a expoziției „Flori de toamnă” organizată de Grădina Botanică „Anastasie Fătu” Iași, care va fi deschisă pe 24 octombrie 2020! Evenimentul este inclus în evenimentele de aniversare a 160 de ani de la fondarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) și Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE). Debutul va include un moment artistic. Taxa de intrare este de 10 lei. Cinci lei vor plăti grupurile organizate. Fotografiatul este liber. Sunt expuse crizanteme, tufănele și soiuri decorative de ardei, varză, dovlecei. Expoziția va dura până pe 20 noiembrie.

 

Adauga un comentariu