BZI LIVE

LIVE VIDEO – Ediţie BZI LIVE utilă şi de impact! Despre atragerea tinerilor din Republica Moldova la studii în România, proiecte academice şi realităţi economice alături de prof. univ. dr. Liviu-George Maha de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi – FOTO

Publicat: 09 aug. 2020

Luni, 10 august 2020, începând cu ora 15:00, in Platoul BZI LIVE este programat un dialog extrem de interesant, actual si util alaturi de prof. univ. dr. Liviu-George Maha – Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi! Astfel, alaturi de universitar se va dialoga despre Admiterea 2020 pentru tinerii din Republica Moldova, prof. univ. dr. Liviu-George Maha fiind direct implicat in acest proces important! De asemenea, cum a vazut domnia sa invatamantul on-line, in plina pandemie de COVID-19, proiectele pe care le are in derulare vor fi alte repere ale acestei emisiuni. Despre investitia în resursa umana, antreprenoriat, cum putem obtine o finantare europeana pentru a ne dezvolta o afacere, start-up-uri si alte elemente extrem de interesante vor fi alte elemente aflate in prim-planul productiei media BZI LIVE.

Despre aspectele legate de fonduri europene si modul in care au fost folosite aceste oportunitati pana acum se va mai puncta alaturi de prof. univ. dr. Liviu-George Maha

Avand in vedere toate acestea, problematica emisiunii se va axat si pe: aspectele legate de fonduri europene si modul in care au fost folosite aceste oportunitati pana acum, elemente ce tin de comertul exterior sau proiectul in care a fost coordonator la nivel de UAIC (in valoare de 1,5 milioane euro din fonduri europene) dedicat doctoranzilor sau cercetatorilor. O alta directie a dialogului va fi legata de proiectele implementate de UAIC cu fonduri europene si nu numai (cercetare, dezvoltare institutionala, mobilitati, burse doctorale etc.). Acesta preda cursuri de: Economie si globalizare, Economie politica, Economie europeana, Integrare economica, Microeconomie, Macroeconomie, Managementul afacerilor internationale, Mediul international al afacerilor, Mediul european al afacerilor, Programe regionale de management si dezvoltare, Relatii economice internationale, Tehnici de comert exterior, Tranzactii de comert exterior si are ca domenii de interes: Teoria comertului international, Politici comerciale, Afaceri internationale, Integrare europeana, Managementul fondurilor structurale si de coeziune. Avand in vedere toate acestea, prof. univ. dr. Liviu-George Maha de Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Iasi va detalia, pe segmentele unde este specializat, si elemente ce tin de realitati economice in contextul pandemiei de COVID-19, ce urmeaza si care vor fi evolutiile viitoare.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotianul.bzi.

Comentarii
  • Statul roman, nu mai mancati kkat din gura ca nu sunt bani! Explicati in presa la toti romanii ca toti moldovenii care in vata aici in Romania au invatamantul gratuit, cazare gratuita, se asigura masa gratuit si se da bursa la toti indiferent daca sunt corijenti sau repetenti. In aceste categorii intra elevii, studentii, masteranzii si doctoranzii care sunt din Republica Moldova. Foarte multi dintre ei au si cetatenie romana, dar pt aceste venituri anterior mentionate, nu mai sunt romani, sunt doar moldoveni. Totodata povestiti oamenilor ca statul roman platyeste si toate alocatiile la toti copii din Republica Moldova pana la 18 ani si efectiv pana termina studiile, unii dinttre ei fiind acim studenti si pe la 35-40 ani!

Adauga un comentariu